in

PASTELNE BOJE U MODNIM TRENDOVIMA

PIŠE/FOTOGRAFIJE: ALEKSANDRA TOMIĆ
STUDIO FASHION EBLAN
STYLING: ELINA VUČIĆ
MODELI: TEODORA GAŠEVIĆ

NOVA PROLEĆNA KOLEKCIJA ZA MOĆNU ŽENU OD STILA

S dolaskom toplijih dana i početkom proleća, stižu nam i nove kombinacije, koje postaju modni im­perativi sezone. Stari trendovi polako blede, ali u ovom slučaju pastelne, nežne i romantične nijanse, koje uvek daju zanimljiv i upečatljiv izgled, ostaju. Kako prethodne, tako i ove sezone, sigurno i odluč­no treba birati pastelne tonove kao jedan od vode­ćih trendova, i to ne samo u modi, već i kad je npr. šminka u pitanju. Dominacija pastelnih boja sigur­no nije bez razloga. Ove kombinacije uvek izgleda­ju sveže, elegantno i otmeno, pogotovo u proleće i leti, kada kreatori u najvećem broju slučajeva svoju inspiraciju traže u prirodi koja se tada budi.

Još je Isak Njutn, davne 1668. godine, otkrio da se propuštanjem bele svetlosti kroz staklenu prizmu ona razlaže na spektar svih boja, tj. spektar boja koje čine dugu. U ovom krugu, boje se međusob­no dopunjuju, a one koje stoje jedna nasuprot dru­ge nazivaju se komplementarne. Njihovo osnovno svojstvo je da kada se izlože, ili upotrebe jedna pored druge, međusobno povećavaju intenzitet, ostavljajući tako izuzetno harmoničan utisak na posmatrača. Čini se da nam, pored svedenog i efektnog izgleda, pomenute nežne nijanse roze, ljubičaste, plave, tirkizne i žute, daju mogućnost da se stilizujemo za svaku priliku. Ova umiruju­ća paleta odgovara svim pripadnicama lepšeg pola, s obzirom na to da podjednako pristaje kako plavušama i brinetama, tako i crnkama. Iz­borom bilo koje pastelne boje nećete pogrešiti, ukoliko se potrudite da ona uvek bude u skladu sa vašim senzibilitetom.

Košulje i majice su prve probile led, a zatim su na red došle suknje i pantalone, dok su efektniji i krupniji komadi, poput kaputa ili jakni, sa stra­hom zaobilaženi, možda baš zbog mišljenja da je trend trenutni, pa se onda niko i nije odluči­vao za skupe komade odeće u ovim bojama, jer modnim svetom često zavladaju kratkotrajni i skupi trendovi, koje teško možemo da uklopimo sa garderobom koju već posedujemo. Ovde smo, s druge strane, u situaciji da budemo svedoci da trend pastela neće tako lako otići sa modnih pista. Ove boje, po definiciji, sadrže dosta bele i, kao takve, uglavnom se slažu jedna sa drugom, ali bez obzira na to, kod njihovog kombinovanja se uvek preporučuje primena pomenutog pravi­la komplementarnosti.

Bilo da se odlučite za haljinu, bluzu, cipele ili tašnu u nekoj od ovih nijansi, nećete pogrešiti. Ako želite da podignete utisak pastelne kom­binacije, učinite to sa crnim detaljem tankih i suptilnih linija u vidu naočara za sunce, kaiša ili đona na cipelama. Takođe, akseosar u vidu cipela i torbi u istoj gami, ali čistih i jarkih boja, pravi je pogodak.

Naš savet za najbolji način da se ovog leta nose pastelne nijanse je da ih jednostavno pome­šate sa svim ostalim prolećnim trendovima. Kada nosite pastelnu odeću, možete odabrati ceo autfit u ovim nijansama, ili možete napraviti kombinaciju sa belom. Međutim, vrlo je važno da birate odeću od dobrih i kvalitetnih tkanina, klasičnih ili trendi krojeva, jer pogrešna pastel­na odeća može izgledati poput pidžame. Nika­da nemojte kombinovatii više od 4 boje, jer sa bojom “više”, vaša kombinacija neće izgledati harmonično, već preupadljivo.

Pastelni odevni komadi izgledaju sjajno u kom­binaciji sa teksasom, a jednobojne haljine su fenomenalne za svaku letnju priliku, od kan­celarije do plaže. Dvodelni komadi sa krupnim printovima u ovim bojama predstavljaju neve­rovatan način da postignete „retro chick“ izgled, koji je ove sezone veoma u trendu.

Naša nova kolekcija za proleće/leto 2018. dos­tupna je u prodaji.

Posetite nas u Tolstojevoj br. 3, Novi Sad, svakog radnog dana od 10-20 h i subotom od 10-18 h.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

ISCELJUJUĆA MOĆ SUPE

MOĆ