in

U MAJU DAJTE MERU SVEMU

PIŠE: VANJA, ZALJUBLJENIK U ASTROLOGIJU
FOTOGRAFIJE: UNSPLASH.COM

Astrološki možemo da se igramo, ali svaka igra ima svoja pravila. Sve je dobro dok se ne pređe mera i granica. Otud moje pisanje i počinje ova­ko, jer je ovog maja dobro imati meru. Teško da će je svuda i biti zbog jakih upliva aspekta Marsa, ali nije na odmet da igra bude što više poštena.

Za one koji čitaju ove redove, ne mislim na meru u jelu, iću i piću. Treba znati uživati u darovima koje donosi Venera, naravno sa stilom, jer evo je da najavi neprospavane noći, izlaske, šaputanja na jastuku, tajne, ali i nove projekte, kao i malog čoveka. Malog čoveka koji sanja, sanja ispod mosta zagledan u reku… Tako zagledan, zna da ne mašta nego pravi afirmacije za sebe i svoje potomke. Neće nam trebati zvuk gonga da bismo meditirali, dovoljno će biti da budemo prisutni u trenutku, osvestiti sve što je element vode: čašu vina, more… Zato što konjukcija Marsa i Neptuna donosi sanjara, čije je oružje da misao koju sada skuje sprovede u delo u narednih par meseci, te stoga dobro treba paziti na izbore, odluke reči… Najviše na one koje sami sebi govorite.

Mera gde? U vožnji obavezno, češće pauze. Mera u psihoanalizi – postojećih i nepostojećih događaja, mera u dokazivanju svesti neosvešćenima. Prevelik je utrošak energije bez efekata, a za to vreme pametnije je preusmeri­ti tu istu energiju i iskoristiti je na nove sadnice. Sadnice bilo koje vrste, one zemljane, kao i pos­lovne i mnoge druge. Ovo je vreme kada će mno­ga nekadašnja gradska deca gledati oglase baš za kuću, kuću na selu, svoje parče raja ili ople­meniti baštu. Ako ne baštu, onda makar terasu, a do tad su to godinama odlagali. Vreme Praštanja sa velikim “P“. Buđenje nije sada nije za svakoga i to je u redu, pustimo nesigurne da polako izvire iz dubine mišje rupe, pećine ili svoje duše. Hajde da ovaj Uran u Biku bude taj koji neće biti simbol bajke u kojoj se strahuje od buđenja velikog diva i zemljotresa prouzrokovanih njegovim hodom (i sami smo svedoci nekih jačih potresa) ili bajke “Ne diraj lava dok spava“. Hajde da ga preokrene­mo i pružimo ruku onome ko je srdit i ponosan, hajde da jači pokaže snagu kroz oprost, istov­remeno i poštovanje sebe, jer i to ja se merom, sećate se, pričala sam, da bi prešli na sledeći nivo igrice.

Neka to bude šmekerski kao što to radi kroz in­telektualnu šalu Merkur u Bliznacima. Neka to bude vatreno i snažno. Oni koji se bave bioener­gijom – neka pokrenu element vatre. Od 13. maja parovi koji se mire znaju šta znači miriti se bez puno reči a sa dosta vatre, samo ne zaboravite – i vatra mora da se dozira.

Vreme kada treba sklopiti ugovore u glavi da bi u junu mogli da se potpisuju na papiru istinski. VELIKA planetarna podrška preduzetnicima, ma­lim\velikim proizvođačima, vreme kada se rađaju ideje, kada će nam na velika vrata doći neka nova holistička metoda koja se može koristiti u radu sa odraslima, ali i decom, u vrtićima sa Monteso­ri programom, takođe i na timskim okupljanjima kolega u firmi. Vreme kada treba ići na jahanje, naročito ako vas duša tako zove, kada treba znati u igri i zastati! Tako što se ima poverenje u part­nera, a ovde je partner kosmos ceo, planetarni sistem, i iz tog razloga sa verom pustiti sudbinu da radi za naše najviše dobro, iako neće tako sva­kom izgledati, pogotovo u noćima neposredno pred pun Mesec.

Oni koji rade sa rukama, kao i kreativne poslo­ve – neka se javljaju na seminare, takmičenja, festivale. Potrebno je da se napravi balans da se ne bi preorala zemlja (simbolika Bika) i previše. Hoću reći – neka svako radi svoj po­sao, onaj koji najbolje zna i najbolje što ume. Žena programer neka ne žuri u stan da skuva ručak, nego neka radi svoj posao da bi unapre­dila tehnološki život i posao možda baš onom kuvaru koji će tog podneva uslužiti nju i njenu porodicu. Opet dolazimo do mere u kvalitetno provedenom vremenu i mere u samokritičnosti i kritičnosti.

Otpuštamo sve zamerke jer to je dosadno i prevaziđeno. Ko nije spreman na taj korak neka se mudro nosi, napominjem – energija uvek nađe svoj put i daje novu šansu. Ne dajte se prevariti da je, ako gledamo školski, mesec maj pod „vladavinom“ Venere te donosi uvek sređen dom. Bašte da, ali ne i unutrašnjost doma i važno je naznačiti bez trkanja sa vre­menom radi postizanja lickanja i takvih stvari.

Kad pređemo na šesti nivo igrice gde nas čeka Saturn koji kaže: “U ovoj igri želim da mi po­kažeš koliko si jak, agilan, brz, otporan, koliko radiš vežbe. Radiš li ih mozgom?“ U suprotnom – više posla za oblasti koje se bave fizikalnom medicinom i sličnim granama.

Gore navedoh oprez u vožnji koja se, da budem decidna, odnosi najviše na drumski saobraćaj, a za one koji idu na daleke destinacije ili avio­nom i na dugoočekivane akcije ronjenja, poru­ka je – samo napred i donesite najlepše foto­grafije ikada.

Da zaokružim, biće ovo jedan šarenolik maj u livadi punoj cveća. I onog mirišljavog, i onog koje malo bocka, ali nas itekako nauči gde je granica. Biće istraživanja, kao i pustih livada koje zovu na inspiraciju, preokret, poziv “šta li će ovde da nikne“? Možda neki restoran ili obrazovni centar gde se uči kroz igru ili možda sve to zajedno, a naročito u paketu sa tehnika­ma disanja.

Balansiranje, sredina između lenjosti i pre­forsiranja. Ako preteramo, bićemo smešni i izgledaćemo ljudima sa strane kao da smo u kadru filma u kome uporno držimo kišobran iako je kiša odavno prestala da pada.

Odmarajte! Odmarajte noću – KAD JE VREME ZA ODMOR, A NE TOKOM DANA, trebaće sna­ge i energije za ovaj brzi jun koji dolazi. Sve će biti brza brzina, zdrava konkurencija, jurnjava, takmičenje, kašnjenje…

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

UMETNOST PUTOVANJA II

KOMOS NE GARANTUJE KONTIUITET SREĆE