in

VAŠE PROLJEĆE 2019.

PIŠE: JULIJANA OREMOVIĆ, ASTROLOGINJA
NASLOVNA FOTOGRAFIJA: PIXABAY.COM

Proljeće počinje 20. ožujka, u 22 sata i 58 minuta, poklapa se s početkom vladavine Ovna, prvog znaka Zodijaka, s kojim krećemo u nove životne pothvate.

Astrološka karta proljeća iznimno je zanimljiva, na­jviše po tome što najavljuje nove životne početke. I Sunce i Uran nalaze se na prvim stupnjevima, Sunce u Ovnu, Uran u Biku. Riječ je o otpuštanju prošlosti i zauzimanju startnih pozicija. Potrebno je odvažiti se i iskoraknuti u neka nova područja, započeti nove projekte, donijeti odluke koje će nas voditi putem napretka, razvoja, unaprjeđivanja, bez obzira je li ri­ječ o osobnom razvoju, poslu ili ljubavi.

Merkur je retrogradan u znaku sanjivih Riba, men­talno smo usporeniji, nekad zbunjeni, a ta silovita energija Sunca i Urana možda neće biti adekvatno popraćena našim mentalnim mogućnostima. Oko­lišamo ili više sanjarimo. Suočavamo se s nekim odgodama ili zaprekama, koje su tu da bi nam na nešto ukazale. Možda je prvo potrebno ostavi­ti prošlost iza sebe, promijeniti svoje stavove i uv­jerenja da bismo mogli krenuti prema naprijed. Merkur i Neptun su u neposrednoj blizini. Dobro je čuvati se zabluda i zavaravanja, no s druge strane poželjno je iskoristiti ovaj intuitivni i kreativni aspekt s kojim možemo doći do nekih novih ideja.

Zemljana komponenta Marsa u Biku, te Saturna i Plutona u Jarcu, daje nam ustrajnost, smisao za realno, omogućuje nam da djelujemo u skladu s mogućnostima, da planiramo i započnemo ono što nam neće biti samo od koristi u bliskoj budućnosti, već dugoročno.

Venera u Vodenjaku je zastupnica slobodne ljuba­vi – samo me nemoj gušiti i govoriti mi što da rad­im. Volim te, no to ne znači da nemam pravo na svoj prostor i na svoju slobodu. Ljubavni život tijekom proljetnih mjeseci može biti obojan borbama za moć, konfliktima, ljubomorom. Tu slobodoljubivu Veneru pokušava zauzdati posesivni Mars u Biku.

Nesporazumi mogu eskalirati oko novca, pitanja povjerenja, zbog nesigurnosti. Venera i Mars u iza­zovnom aspektu nekad mogu dovesti i do nevjere, pa je očito da će ovo proljeće biti prilično burno na ljubavnom planu.

OVAN

Novi počeci

Postoje li neka neriješena ljubavna ili financijska pitanja, započnite što prije s njihovim rješavanjem. Što je na stvari pokazat će vam se vrlo brzo, već na­kon 28. ožujka, kada ćete ujedno i shvatiti kojim je putem najbolje krenuti.

Financije će biti ključne za vas tijekom ovog razdo­blja. Sada možete pronaći nove izvore prihoda, a što više energije uložite u ovo područje života, to ćete u svibnju više ubirati plodove svog truda.

Razdoblje od 20. travnja do 15. svibnja bit će obil­ježeno kretanjem Venere vašim znakom, pa je to vrijeme kada će ljubav i novac biti od presudne važnosti. Javljaju se neke prilike kojima ne možete reći ‘ne’. Zaljubljenost, iskušenje da prijeđete neke granice, novo poznanstvo, kraća putovanja, sve to može dovesti do egzaltacije dobrog raspoloženja. Netko vas intrigira svojim intelektualnim i verbalnim vještinama.

Ne dajte da vas tijekom lipnja obeshrabre neke nepo­voljne prilike, odnosno otegotne okolnosti. Obaveze će biti velike, no dobrom organizacijom možete ot­kloniti opterećenost i rastrganost između zahtjeva privatnog i poslovnog života. Pripazite i na zdravlje. Osjećat ćete se umornije i svadljivije.

BIK

Važne financijske odluke

Vaš ulazak u proljeće bit će obilježen nekim ljubavnim i financijskim dilemama. Vaš ljubavni živ­ot mogao bi se naći na prekretnici. Dobro je vidje­ti što želite, jesu li vaše potrebe zadovoljene ili ima netko tko vam oduzima miran san, a sve dok ste još uvijek u odnosu za kojeg niste sigurni kuda ide.

Mars u vašem znaku tjera vas na pojačanu aktiv­nost od sredine veljače, a tako će biti sve do početka travnja, kada ćete uspjeti malo odahnuti i kapitali­zirati plodove minulog rada.

Cijelo će proljeće biti značajno za vašu financijsku situaciju. Očekuju vas neke nove investicije i odluke, a neke okolnosti koje su vezane uz vaš privatni život također će se odraziti na vaše financijske prilike.

Od 6. do 21. svibnja, sjajno je vrijeme za poslovno dokazivanje, ostvarenje veće zarade, za putovanja i uspostavljanja novih poslovnih i privatnih odnosa, koji vam mogu dugoročno biti od koristi.

Venera će vas pomaziti ljepotom i privlačnošću od 15. svibnja do 9. lipnja, pa iskoristite to razdo­blje kako biste ostvarili svoje ljubavne snove i želje. Nekome se sviđate, netko je zaista spreman uložiti svoje vrijeme i energiju kako bi vas privukao bliže k sebi.

Lipanj je dobar mjesec za vas, za komunikaciju, zaradu, ostvarenje dobiti kroz honorarni ili sezonski posao.

BLIZANCI

Stalno u pokretu

Od početka travnja do 16. svibnja, Mars će se kretati vašim znakom. Lakše ćete se motivirati na djelovan­je, biti uvjerljiviji i žustriji u komunikaciji, ponekad i previše nestrpljivi i nesmotreni, osobito tijekom prve polovine travnja, kada bi bilo dobro suzdržati se od nepromišljenih izjava i odluka koje donosite u ljutnji.

U drugoj polovini travnja osjećate se mirnije i za­dovoljnije. Možete dobiti neku podršku ili pomoć od prijatelja i lakše ostvariti svoje ambicije.

Prva polovina svibnja ukazuje na dobrobiti koje idu iz prijateljskog okruženja, ali i mogućnost poznan­stva s osobom koja će vam pokazati koliko ste joj zanimljivi i privlačni.

Od druge polovine svibnja, pa sve do kraja proljeća, započinje vaše vrlo aktivno i uzbudljivo razdoblje. Mnogo toga će se događati i na poslovnom i na ljubavnom planu. Nije isključeno da ljeto dočekate zaljubljeni ili zadovoljniji u odnosu u kojem se nal­azite.

Lipanjske planete aktivirat će zbivanja na poslov­nom i financijskom planu. Očekuju vas neke nove investicije, ali isto tako iskoristite lipanj kako biste riješili stare novčane nesporazume ili probleme iz prošlosti.

RAK

Najuzbudljivije je u lipnju

Proljeće možete dočekati dosta umorni i iscrpljeni, pa nastojte nešto promijeniti u svojoj svakodnevici, režimu ishrane i sl. Redovito vježbajte, više bora­vite na otvorenom, a pruži li vam se prilika i za neko kraće putovanje, iskoristite ju.

Prva polovina travnja dobra je za posao, učenje i os­tvarenje kontakta s inozemstvom. Neke dobre prilike mogu vam doći iz udaljenog grada.

Mars od početka travnja do 16. svibnja kreće iza vaših leđa, pa ćete biti nešto osjetljiviji, sputaniji, manje spremni na djelovanje. Štedite svoju energi­ju, izbjegavajte društvo ljudi koji vas iscrpljuju. Neke tajne ili nešto što pokušavate sakriti od drugih mog­lo bi izaći na svjetlo dana.

Od druge polovine svibnja, pa sve do početka srp­nja, Mars će se kretati vašim znakom. Intuicija vam je naglašena. Strasti jačaju. Aktivniji ste nego in­ače. Može doći i do nekih važnih odluka koje će biti vezane uz vašu poslovnu budućnost. Svjesniji ste i da sve više privlačite pozornost osoba suprotnog spola, a netko će vam se vrlo suptilno i nenametljivo udvarati u lipnju.

Lipanj je osobito dobar za posao, promociju, oglaša­vanje svojih usluga, jačanje osjećaja osobne vrijed­nosti. Ponudite drugima svoje znanje i vještine, vra­tit će vam se dvostruko.

LAV

Odluke za budućnost

Prve dane proljeća dočekat ćete u nekom čudnom raspoloženju, osobito ako ste rođeni u danima oko 18. kolovoza. Izgledno je da će vam, kao i Rakovima, trebati nešto više odmora i redovitija fizička aktiv­nost kako biste povratili izgubljenu energiju i ponov­no osnažili svoj duh.

Prva polovina travnja mogla bi vas odvesti u mutne vode i pojačati neke ljubavne ili poslovne dileme. Nemojte žuriti s odlukom, a još manje slušati što vam drugi govore. Pričekajte s odlukom do potkraj travnja, kada će vam se mnogo toga razbistriti i postati jasnije.

Pozitivne okolnosti početkom svibnja mogu vam proširiti životne obzore, pa ćete s više odlučnosti planirati budućnost, a i ljubavna zbivanja postat će ugodnija i obećavajuća.

Svibanj će biti dosta aktivan na polju posla. Obav­eze su u porastu, shvaćate da se morate uozbiljiti i prionuti na rad, no kao da vam nedostaje motivaci­je. Neki razgovori s nadređenim osobama donijet će vam nove spoznajte o tome kako bolje zaštititi ili prezentirati sebe.

U lipnju ste dosta aktivni na društvenom planu, no brzo se umarate. Kao da vam sve više treba samoća. Neke okolnosti iz prošlosti sada ponovno mogu postati aktualne, bilo da je riječ o nekoj osobi ili ner­iješenoj poslovnoj situaciji.

DJEVICA

Samo polako i bez očekivanja

Početak proljeća i prva polovina travnja može biti nešto iscrpljujuća za vas. Previše obaveza, drugi vam se petljaju u planove. Krenete u jednom smjeru, no odjednom se nešto dogodi i vi morate promijeniti namjere i odluke. Možda će vas iscrpiti neki razgov­ori i odnosi, i ako uvidite da je tome tako, povucite se od tih ljudi, barem na neko vrijeme.

Mars vam neće biti naklonjen od početka travnja do 16. svibnja, pa budite oprezniji u kretanju, prometu i komunikaciji. Nervozni ste i lako planete. Povremeno kao da vas prati osjećaj da se sve urotilo protiv vas. No takva situacija i povećani napori će brzo proći. Već u svibnju ćete osjetiti znatno olakšanje, i ako ste u bliskoj prošlosti nešto izgubili, nemojte očajavati. Otišlo je samo ono što ionako nije bilo predviđeno da ostane u vašem životu.

Od druge polovine svibnja i tijekom lipnja, kreće vaš osobni oporavak od svega. Pronalazite nove inter­ese, nove užitke. Vrijeme provodite u društvu oso­ba koje vas pune pozitivnom energijom i osnažuju. Prijateljstva su jača no ikad. A iz prijateljstva može se roditi i nešto više, osobito ako ste u potrazi za novom ljubavi.

VAGA

Ja i drugi

Vaš pogled bit će usmjeren na druge ljude, na ono što možete dobiti od njih, na sve ono što ulažete u svoje odnose s bližnjima i na koji vam se to način vraća. Vaš ljubavni život bit će dosta intenzivan. Saturn već duže vrijeme testira vaš brak i vezu u ko­joj se nalazite – ostati ili otići? Prihvatiti li udvaranje druge osobe?

Mnogo toga moglo bi vam postati jasnije već tijekom travnja i prve polovine svibnja kada će vaš šarm biti u punom jeku. Ako ste u dugoj vezi, neophodna joj je injekcija osvježenja. Otputujte negdje s partnerom, učinite nešto što će probuditi uspavanu strast u vašem odnosu.

Svibanj će biti nešto naporniji, jer vas očekuju obav­eze koje će zahtijevati više koncentracije, a bit će vezane uz financije, osiguranje, neke vaše investicije ili novac drugih ljudi.

Tijekom lipnja Merkur i Mars aktiviraju vaše polje karijere. Puno ćete raditi, malo se odmarati, a takav ubrzani ritam može se odraziti i na vaš privatni život. Nastojte ne preuzimati na sebe više nego što možete obaviti i izbjegavajte blizinu ljudi koji vam spuštaju energiju ili vas na bilo koji način previše opterećuju. Ne zaboravite na sebe i svoje želje, drugi mogu malo pričekati.

ŠKORPION

Turbulencije u odnosima

Prve proljetne dane možete dočekati u nekim ljubavnim trzavicama koje možete izgladiti već tije­kom travnja. Ako ste u ožujku prošli kroz ljubavnu krizu, sada je vrijeme za iscjeljenje i oporavak. Uko­liko se dogodio prekid veze, imate priliku za obnovu, čak i za novi ljubavni početak.

Naime, Uran je od početka ožujka zakoračio u vaše polje odnosa i tamo će ostati narednih sedam godi­na. Započelo je vrijeme velikih promjena i zaokreta, koje će tijekom proljeća najviše osjetiti rođeni u lis­topadu.

Bit ćete društveno aktivni i angažirani, a večernji izlasci bi vam mogli donijeti i priliku za jedan uzbudl­jivi flert. Zavodljivi ste i znate kako kapitalizirati svoj šarm. Slična situacija nastavlja se i tijekom svibn­ja, s tom razlikom da tada možete bolje vidjeti ljude kojima ste okruženi, kao i ono što realno možete od njih očekivati. Ovo je dobro razdoblje za uspostavl­janje poslovnih partnerstava.

Lipanj će biti jako dobar mjesec za uspostavljan­je kontakata s inozemstvom, za daleka putovanja, a imate li priliku otputovati nekoliko dana na more, uživat ćete, osobito ako za taj odmor odaberete do­bro društvo.

STRIJELAC

Mijenjajte ono što možete

Početak proljeća i prvi dio travnja bit će iscrpljujući na polju obitelji i odnosa s drugima. Čini se da vas drugi ne razumiju, fitilj vam je kratak, lakše planete, skloni ste verbalno napasti, ali i isprovocirati druge da vas okrive za nešto što niste učinili. U tom razdo­blju nemojte voditi nepotrebne bitke. Povucite se iz sukoba, osobito ako vidite da ne vode nikud i nasto­jte se manje uzrujavati oko stvari na koje ne možete utjecati.

Već od druge polovine travnja kreće mnogo povo­ljnije razdoblje za vas. Vraćate se lagano u formu i samo povremeno osjećate taj pritisak moranja i ner­voze, no sada kao da znate što trebate reći i kako postupiti da biste iz zadanih okolnosti izvukli na­jbolje.

Svibanj bi mogao biti mnogo ugodniji i u ljubavi. Neke stare zamjerke i napetosti ustupaju mjesto po­voljnijim zbivanjima koja vode prema zbližavanju i buđenju strasti.

Dobre prilike javljaju se i na vašem radnom mjestu. Imate podršku kolega i lakše izlazite na kraj sa zaht­jevima radne i privatne svakodnevice.

U lipnju se aktivira vaš društveni život. Više ste usmjereni na druge i odnose. Sada možete donijeti neke odluke koje se tiču budućnosti vašeg braka i bliskih veza.

JARAC

Znam, hoću, mogu

Iako travanj nikad nije bio mjesec u kojem uživate i u kojem možete dati najbolje od sebe, iskoristite ga na način da radite ono u čemu ste najbolji. Sada vam se može pružiti prilika da obavite neke važne razgo­vore, prikupite potrebne informacije ili napredujete u istraživanju i izučavanju onoga što vas zanima.

Položaj Marsa navješćuje pojačanu radnu aktivnost sve do sredine svibnja, pa bi bilo dobro unaprijed napraviti planer djelovanja. Dobrom organizacijom izbjeći ćete neke nesporazume s kolegama i bliskim suradnicima.

Radno mjesto može biti i zanimljivo po pitanju ljuba­vi, osobito u prvoj polovini svibnja, kada biste mogli doživjeti neke ugodne trnce u blizini osobe s kojom ste poslovno vezani.

Cijeli svibanj vam omogućuje i da se više zabavl­jate i više uživate. Noćni sati mogu biti značajni i po pitanju zanimljivih susreta udvoje tijekom kojih se rađa velika privlačnost.

No isto tako u svibnju imate sve potrebne vješ­tine i mogućnosti da ostvarite značajan napredak na poslovnom planu. Vaša ustrajnost, disciplina i iskustvo sada mogu biti nagrađeni i prepoznati.

Lipanj će biti nešto zahtjevniji po pitanju prilagodbe drugima. Puno zahtjeva i očekivanja od strane dru­gih sada je usmjereno prema vama.

FOTO: PIXABAY.COM

VODENJAK

Promjene u privatnom životu

Vaše proljeće bit će dosta turbulentno, osobito ako ste rođeni krajem siječnja. Uran vas vuče prema novom, neistraženom, propitkuje stvoreno i može srušiti, odnosno neočekivano promijeniti neke vaše ideje i planove vezane uz budućnost.

Dosta promjena možete očekivati na polju stano­vanja i obitelji. Tu kao da ne možete zaustaviti taj plimni val promjena koje teže unijeti više uzbuđen­ja i aktivnosti u te sfere života. Moguće su selidbe, preuređenje stambenog prostora ili prekid jednog odnosa koji je izgubio vrijednost.

U travnju više pozornosti posvetite financijama. Ak­tivan društveni život, prijatelji, djeca mogu negativ­no utjecati na vašu financijsku stabilnost.

Tijekom svibnja se može dogoditi jedan susret s osobom koju niste dugo vidjeli, a koji će probuditi proljetne strasti. Susreti i razgovori koje ćete voditi u domu bit će značajni za ispunjenje vaših planova.

Tijekom lipnja u prilici se unaprijediti svoj poslovni, ali i ljubavni život. Pored vas su neke osobe koje vam u tome mogu pomoći. Planovi za ljetovanje bit će vrlo uzbudljivi, osobito ako su u njih uključene i neke osobe koje su vam odnedavno jako prirasle srcu.

RIBE

Romantični susret u lipnju

Početak proljeća donijeti će vam dosta novih iskus­tava, osobito na ljubavnom i poslovnom planu. Imat ćete osjećaj da se stvari odvijaju željenim smjerom, a onda odjednom – preokret i shvaćate da opet niš­ta nije pod kontrolom.

Okolnosti na ljubavnom planu mogu biti kvalitetnije ako se usudite reći ono što mislite i osjećate, ako drugu stranu upoznate sa svojim željama i namjera­ma. Po njezinoj/njegovoj reakciji, shvatit ćete što možete očekivati, a od čega je bolje odustati.

Druge polovina travnja i prva polovina svibnja mogu donijeti napredak na poslovnom i financijskom pla­nu, zato usmjerite energiju na ta područja života. Očekuju vas kraća putovanja, kao i dosta susreta, sastanaka i razgovora, koji bi do kraja svibnja mogli uroditi i nekim konkretnim rezultatima.

Lipanj je iznimno dobar na polju ljubavi, kao i onih poslovnih aktivnosti, koji uključuju zabavu, prijatel­je, djecu i turizam. Partner vam može biti naklon­jeniji, osobito ako ga uključite u neke svoje planove i zamolite ga za podršku. Ako ste sami ili usamljeni, nemojte propuštati prilike za izlazak. Nešto roman­tično prijeti da će se dogoditi.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

SVE ILI NE

ONO ŠTO OSTAJE, UVEK LJUBAV JE