in

BE YOURSELF – POVRATAK SEBI

PIŠE: IVA TARLE
www.ivatarlecoaching.com-blog

Što to znači budi svoj? Kako se to bude svoj?

Je li to nešto što se uči u školi? Da li to ima veze sa odgojem? E, pa ništa od navedenog, barem ne za našu generaciju X. To smo morali sami prokužiti, a mnogi od nas još uvijek radimo na tome da to osvijestimo. Tijekom odrastanja nas se uči da trebamo težiti savršenstvu i onda naučimo zatomljivati prirodne potrebe i reakcije i ne biti povezani sa sobom. Naučimo biti nešto što drugi od nas traže.

No, vremena su tektonskih transformacija i glu­ma više ne pali.

Krenuli smo u novembar na krilima mladog mjeseca u Škorpiji, koji je u dodiru sa Venerom i Merkurom posadio sjeme istine o nama samima, o tome tko mi zapravo jesmo i koje tamne strane naše podsvijesti trebamo otpustiti da bi doživje­li duboku transformaciju i iscijelili kako kročimo kroz život. Da, ušli smo u sezonu Škorpije.

Uran u Biku u opoziciji s mladim mjesecom, nas je izbacio iz kolotečine naučenog ponašanja i kroz taj kontrast dao novi uvid o slobodi koja nas čeka sa druge strane naših podsvjesnih straho­va. Što trebamo promijeniti oko načina na koji zarađujemo novac, kako ga dijelimo sa drugi­ma i kako se odnosimo prema obilju? Obilje nije samo pitanje novca nego i svega onoga što nas ispunjava u životu i što želimo imati nadohvat ruke: zdravlja, ljubavi, posla, prijateljstava… Uran u Biku govori potrebi da se fokusiramo na najjed­nostavnije, na ono osnovno što trebamo.

Obilje je povezano s autentičnošću. Od obilja se udaljavamo kada nismo povezani sa našom istinom i vlastitom unutrašnjom snagom. Ovaj nas je mladi mjesec inicirao da otpustimo tuđe energije i shvatimo koliko smo jaki kada smo u dodiru sa esencijom vlastite duše. Međutim, mladi mjesec inicira promjenu koja će se odvijati u sljedećih 6 mjeseci, ništa se ne događa preko noći.

Merkur 31. oktobra kreće retrogradno. Još jedan pokazatelj da nas u novembru planetarna postava usmjerava da energetski očistimo svoje misli, okoliš i dovršimo započete projekte. Sve je ovo dio pripreme za 2020. kada Pluton, Saturn i Jupiter ulaze u fantastičnu konjukciju. Tako neš­to se zadnji puta dogodilo prije više od 600 go­dina. Očekujemo ogromne promjene koje će biti vidljive u našim životima, ali i vladajućim struk­turama.

Dolazi na red da počistimo stare strahove od gu­bitaka u odnosima sa drugima i razne tuđe en­ergije koje smo prikupili tokom godina, koje su nam zamagljuju vlastitu sliku sebe. Često su to strahovi naslijeđeni od obitelji, okruženja, možda čak i preneseni iz prošlih života. Ovim mladim mjesecom zaokružujemo istu temu iz oktobra 2018. kad je Venera bila retrogradna. Vjerojatno će se tijekom novembra pojaviti ljudi ili situacije koji će u nama izazvati nelagodu i kroz to ćemo moći promotriti gdje smo u odnosima predava­li svoju moć drugima, gdje smo bili potčinjeni, igrali ulogu žrtve, ili gdje smo i mi sami koristili emocionalnu manipulaciju da postignemo ciljeve.

Sve ovo zvuči kao još jedan emocionalno napo­ ran mjesec, ali narode, ako promotrimo da je ovo predzadnji mjesec jedne dekade u kojoj smo toliko puno toga napravili, naučili, promijenili, osvojili, iscijelili, onda trebate shvatiti da je ovo šećer na kraju. Konačni opoziv prije nego što krenemo u puno veće, nove avanture našeg života.

Otvaraju nam se nova vrata, novi nevjerojatni smjerovi djelovanja, koje smo priželjkivali i zamišljali, i za koje smo se molili dugo, dugo. To novo područ­je koje nas uzbuđuje nas istovremeno i plaši. Trebamo postaviti namjeru da želimo krenuti u tom smjeru i voditi se svojom svrhom da prebrodimo inicijalni stid koji nam suočavanje sa tim novim put donosi. Škorpija prodire duboko u istinu i obećaje nam velike nagrade ako se ne opiremo promjeni.

No, nije sve tako teško i nabijeno emocijama u novembru – imamo prekrasan vodeni trigon koji se nekoliko pojavljuje među Neptunon, sjevernim čvorom i brzim planetama koje prolaze sazviježđem Škorpije jedna za drugom (Mars, Venera, Sunce, Merkur). Taj trigon otvara vrata mašti i kreativnosti, možemo svoje zamisli provesti u djela. Također, tu je i Neptun u sekstilu sa Saturnom koji nas podržavaj u pronalaženju kreativnih rješenja.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

35. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL

DECEMBAR 2019. IZAŠAO JE NOVI BROJ E-MAGAZINA RYL