in

HOROSKOP ZA MAJ

PIŠE: ASTRO LEA

OVAN

Posao: Tokom prve polovine maja, Merkur će biti u vašem sazvežđu, što će doneti kontinuiranu aktivnost na poslovnom planu. Ovnovi mogu očekivati izazove i prepreke, posebno u drugoj polovini meseca, a moguće je i očekivanje poziva od velikih kompanija. Važno je da budete oprezni u saradnji s partnerima ili grupama, pogotovo ako su oni rođeni u znaku Vodolije ili Bika. Međutim, oni koji se bave informatikom, zanatstvom ili ručnim radom mogu očekivati finansijski napredak. Finansijski dobitak može doći preko osoba rođenih u znaku Lava, Strelca ili Raka.

Ljubav: Ako ste u braku, obratite pažnju na način komunikacije s partnerom, jer oštar jezik može izazvati tenzije. Poslovne obaveze mogu preteći ljubavne, pa će ljubavna sfera morati da sačeka. Venera u Blizancima od 24. aprila može izazvati komplikacije u ljubavnom životu, posebno u vezi s tajnim ljubavnim aferama. Slobodni Ovnovi mogu biti skloni avanturama, ali treba da obrate pažnju na svoje emocionalno stanje kako ne bi zapali u krizu identiteta.

Zdravlje: Sredinom meseca su mogući problemi sa varenjem. Zbog preterane brige ali i pojačane ishrane, važno je obratiti pažnju na zdravlje želuca.

BIK

Posao: Maj donosi obilje snage i energije za Bikove da započnu novi život ili poslovne projekte, možda čak i u inostranstvu. Očekuje Vas mogućnost novog posla u stranoj zemlji, a podrška može doći od osoba rođenih u znaku Device ili Ovna, što bi trebalo prihvatiti kako biste napredovali. U drugoj polovini meseca, možda ćete morati doneti brze odluke koje mogu biti ključne za vaše projekte. Efikasnost će biti od suštinskog značaja, posebno ako radite u sektorima kao što su banke. Finansijski aspekt će biti prioritet, pa ćete možda razmatrati udruživanje s drugom firmom ili promene u saradnji i procesima poslovanja. Biku koji želi promene i napredak, ovaj mesec donosi povoljne prilike.

Ljubav: Konjukcija Sunca u Biku i Jupitera dovodi do stabilizacije u ljubavnom životu. Bikovi u dugim vezama ili braku mogu očekivati pozitivne događaje i lepa iznenađenja od strane partnera. Za one koji traže ljubav, moguća je divna veza koja počinje spontanim druženjem i izlascima.

Zdravlje: Posebna pažnja treba biti posvećena žlezdama s unutrašnjim lučenjem, posebno pankreas, jer su Bikovi osetljivi u ovom delu organizma.

BLIZANCI

Posao: Na početku meseca možda se osećate nesigurno ili zbunjeno u vezi sa svojim poslom, ali kako vreme prolazi, možete očekivati poboljšanje ili neočekivanu podršku. Vaša ambicioznost i optimizam daju vam prednost nad drugim znakovima. Ovo je dobar period za saradnju sa svim horoskopskim znakovima, posebno sa onima koji su zemljani ili vodeni. Moguće je da ćete s jednim Jarcem postići dobar dogovor u vezi sa poslom u trgovini ili nekretninama. Krajem meseca imaćete bolji uvid u svoju finansijsku situaciju.

Ljubav: U prvoj polovini meseca, Venera u Biku donosi stabilizaciju na ljubavnom planu. Ako ste slobodni, možete upoznati nekoga u restoranu ili mestu gde se služi hrana. Druga polovina meseca donosi više pažnje ka flertu i novim poznanstivama , pa će Vaša pažnja biti usmerena na provod i uživanje. Blizanci u vezi mogu biti izazvani tajnom romansom sa osobom rođenom u znaku Škorpije.

Zdravlje: Važno je čuvati kosti, zglobove ruku, laktove i kolena, posebno ako se intenzivno bavite sportom. Ovo je važno za sve Blizance, a posebno za one koji su fizički aktivni.

RAK

Posao: Početak maja donosi nova poslovna pitanja i razmišljanje o potencijalnim promenama. Privatni biznis se posebno ističe, naročito u oblastima nekretnina, turizma, ugostiteljstva i veleprodaje. Vaša vrednost i inteligencija će vas izdvojiti kao lidera. Rakovi koji traže posao mogu imati priliku da se zaposle u stranim firmama, dok će oni već zaposleni očekivati unapređenje i poboljšanje finansijske situacije krajem meseca.

Ljubav: Važno je da partneru pokažete svoju snagu uma, znanje i iskustvo, bez obzira da li ste u vezi ili slobodni. Materijalne vrednosti ne bi trebalo da budu glavni faktor privlačnosti, već duhovna povezanost. Drugi deo meseca biće ambiciozniji, sa više izlazaka i društvenih aktivnosti. Aktivnost u ovom periodu može ojačati vaše vrednosti i doprineti uspešnijem ljubavnom životu. Očekujte lep susret sa Vodolijom ili Bikom, dok će žene Rakovi pronaći sreću sa Ovnovima ili Vagama.

Zdravlje: Emotivni Rakovi koji su prošli kroz gubitak ljubavi ili prekid veze mogu doživeti jaku emotivnu krizu, nervozu ili napade plača. Važno je obratiti pažnju na gornji deo tela i čuvati se emotivnog stresa.

LAV

Posao: Prva polovina maja predstavlja prekretnicu za Lavove. Ovaj period donosi važnu odluku kojom pravcem krenuti. Pored poslovnih izazova, finansijskih prepreka i nekih teškoća, Lavovi će morati da se pozabave i pitanjima nekretnina, kao i dinamikom saradnje sa onima koji možda nisu na njihovoj strani. Kvadrat Venere i Neptuna može doneti saradnike sklone skandalima, lažima i prevarama, ali Uran u znaku Bika, donosi brza rešenja. Finansijski dobitak dolazi brzo, posebno u oblastima koje zahtevaju inovacije i intuiciju.

Ljubav: Jačanje finansijske situacije često donosi blistaviju ljubavnu sferu za Lavove. Međutim, ponekad ta fokusiranost na novac može narušiti perspektivu ljubavi. Partnerstvo postaje važno područje razmišljanja, bilo da ste u braku ili dugoj vezi. Za slobodne Lavove, ovaj mesec donosi lepe prilike za romansu, posebno sa mlađim partnerima. Rak, Lav, Jarac, Ovan i Vaga su znakovi koji će privući pažnju tokom meseca.

Zdravlje: Preporučuje se vežbanje dubokog disanja kroz jogu, barem deset minuta dnevno, kako bi se eliminisala negativna energija i tenzija.

DEVICA

Posao: Iako Device osećaju inspiraciju za novim poduhvatima i iskustvima, važno je da budu oprezne, posebno u odnosu sa javnošću ili u poslovima koji zahtevaju konstantan kontakt sa ljudima. Strpljenje je ključno, kao i izrada detaljnog plana pre početka bilo kakvih aktivnosti. Druga nedelja meseca može doneti interesantne poslovne mogućnosti, a sastanak sa osobom rođenom u znaku Jarca može otvoriti vrata novim poslovnim perspektivama. Nakon 20. u mesecu, situacija na poslovnom planu može se poboljšati, pružajući nove šanse, posebno za one koji nisu zaposleni. Oni koji planiraju nove projekte možda će morati putovati u inostranstvo kako bi ostvarili uspeh.

Ljubav: Slobodne Device mogu upoznati nekoga na neobičan način, poput društvenih mreža ili tokom kratkog putovanja. Ova osoba možda nema veze sa poslom i nije deo uobičajenog okruženja, ali može doneti izuzetno pozitivno iskustvo i mogućnost trajne veze. Za one u braku, može se očekivati naklonost od strane partnera, što će doprineti sreći i zadovoljstvu u odnosu.

Zdravlje: Kao zemljani znak, Device bi trebalo da posebno obrate pažnju kada su u pitanju pluća i da se fokusiraju na prevenciju alregija.

VAGA

Posao: Maj mesec Vam donosi dinamične promene na poslovnom planu, pa je malo verovatno da ćete mirno sedeti. Možda ćete razmatrati promenu posla. Početak meseca obeležava dobra saradnja i kreativnost, a moguće je da ćete biti u kontaktu sa uticajnim ljudima, bilo da su poznati ili vezani za državne institucije. Drugi deo meseca donosi još bolje mogućnosti, posebno nakon ulaska Venere u znak Blizanaca, što će unaprediti vašu karijeru i doneti nove poslovne izazove. Saradnja sa osobama rođenim u zemljanim i vazdušnim znakovima biće od koristi, a posebno korisna saradnja sa Bikom, Jarcem i Devicom. Finansijski dobitak možete očekivati od druge nedelje meseca.

Ljubav: Vaša emotivna koncentracija ovog meseca usmerena je ka domu i porodici, što će vam doneti veliko zadovoljstvo i sreću. Vage vezane za dom i porodicu će posebno uživati i provesti puno vremena zajedno. Slobodne Vage mogu očekivati različite emotivne situacije, kao što su druženja, izlasci i nova poznanstva, iako stabilne veze možda neće biti prioritet. Ovo je mesec zabave, dok stabilnost može biti manje izražena. Možda bi bilo dobro obratiti pažnju na Vodolije ili Škorpije, dok bi i zabavan Strelac mogao biti zanimljiv izbor.

Zdravlje: Vežbe disanja, poput vežbe sveće, mogu biti odličan način za stabilizaciju uma, tela i duha. Za Vage u zrelijim godinama, preporučuje se lagana šetnja kao deo svakodnevne rutine za očuvanje zdravlja.

ŠKORPIJA

Posao: Vaša sposobnost da doprinesete novim projektima čini vas zanimljivim saradnikom, i verovatno ćete svoje ideje realizovati na udaljenim lokacijama od vašeg mesta boravka. Ovo će se isplatiti, a finansijskih problema nećete imati. Postoji čak mogućnost proširenja posla, ali za sada je najbolje ići postepeno. Vaša odlučnost i jasni ciljevi ometaju Vas da skrenete s pravog puta. Finansijski dobitak možete očekivati nakon 13. u mesecu, a moguća je i saradnja sa Devicom, mada budite oprezni jer može biti dosta administrativnih poslova. Drugi deo meseca donosi povoljnu atmosferu za putovanja, kretanje i lansiranje novih proizvoda.

Ljubav: Slobodne Škorpije moraju se suočiti sa vezama iz prošlosti i rešiti nedorečene emocije iskrenim razgovorom. Vaši čvrsti stavovi u vezi emocija zahtevaju partnera koji je podjednako jak i jasan u svojim željama. Što se tiče onih koji su u braku, očekuje ih poboljšanje u odnosu sa partnerom i polako se otvara put ka dubljem emotivnom povezivanju.

Zdravlje: Ženske Škorpije mogu patiti od problema sa plućima i sinusima, uzrokovanih nervozom i osećajem nesigurnosti. Muške Škorpije mogu imati povrede u predelu ramena ili šake.

STRELAC

Posao: Iako puni entuzijazma, možda je vreme da malo usporite. Trenutni aspekti nisu baš najpovoljniji, posebno za Strelčeve sa velikim planovima. Merkur i Mars mogu uneti dosta nemira na nebu, što može uticati na vaše ambicije. Potrebno je uložiti dodatan trud i obnoviti saradnju sa onima s kojima ste izgubili kontakt. Druga polovina meseca može doneti veće zarade, bez obzira da li ste ženski ili muški Strelac, bićete uspešni. Ako se bavite poslovima vezanim za inostranstvo, bolje je započeti ih u drugoj polovini meseca. Finansijski dobitak može doći preko saradnika rođenih u znaku Bika, Lava ili Škorpije.

Ljubav : Osećate privlačnost prema različitim osobama koje vas emocionalno dotiču, ali budite oprezni jer neko može biti manje iskren. Kao idealisti, često verujete da ste pronašli pravu osobu, ali ponekad se brzo razočarate. Mlađe žene u Strelcu mogu imati priliku da upoznaju uticajnog muškarca koji im može ponuditi dobar posao i uzbudljivo društvo. Oni u braku će biti posvećeni porodici i brizi o deci, s pozitivnom energijom koja ih obuzima.

Zdravlje: Ishrana koja nije adekvatna može izazvati alergijske reakcije na određene namirnice, što može uzrokovati probleme sa želucem i sinusa, stvarajući osećaj stalne prehlade.

JARAC

Posao: Maj mesec će biti pun promena i ponuda, što će zahtevati brze odluke od vas. Nema vremena za odlaganje i preterano razmišljanje, sada je vreme za akciju. Iako se obično bolje slažete s zemljanim znakovima na emocionalnom nivou, sada je važno da se fokusirate na saradnju s vatrenim znakovima. Vatreni Ovan ili Lav mogu biti idealni partneri za Vaše ideje i projekte. Očekuje Vas važna poslovna odluka tokom meseca, ali do tada iskoristite prilike koje vam se pružaju. Poslovi u komunikaciji i nekretninama mogu vam doneti veće i bolje prihode.

Ljubav: Jarčevi će osetiti strast i požudu, možda čak doživeći ljubav na prvi pogled. Susret s osobom koju ste površno poznavali može se pretvoriti u snažnu emotivnu vezu. Ipak, takva veza može uspeti samo ako partner pokazuje toleranciju i strpljenje, umesto preterane strasti koja može dovesti do ljubomore i raskida. Oni u vezi ili braku imaju priliku da se dublje pozabave željama i potrebama svog partnera.

Zdravlje: Jarčevi mogu imati problema sa masnom jetrom, što može biti posledica upotrebe određenih lekova, posebno onih za visoki krvni pritisak. Važno je obratiti pažnju na ishranu i konsultovati se sa lekarom radi odgovarajućeg lečenja.

VODOLIJA

Posao: Prva polovina meseca donosi izazove i tenziju za sve Vodolije, ali od 15. maja, očekujte pojačanu energiju i pokretanje stvari. Poslovne ponude mogu se javiti kroz trgovinu, posebno u sektorima kompjuterske opreme ili drugih mašina. Druga polovina meseca donosi otvaranje za poslovna partnerstva, posebno sa osobama rođenim u znaku Lava ili Strelca, koje mogu doneti korisne ideje i unaprediti vaše poslovanje. Vaši poslovni projekti možda će se odvijati u inostranstvu.

Ljubav: Osećate emotivnu privlačnost prema osobama koje se bave prodajom, nekretninama ili alternativnim lečenjem. Za slobodne Vodolije, ovo bi moglo biti inspirativno ljubavno iskustvo. Druga polovina meseca može doneti želju za pomirenjem sa bivšim partnerom, dok će Vodolije u vezi ili braku morati pokazati više razumevanja prema svom partneru kako bi izbegli sukobe.

Zdravlje: Mogući su problemi sa mišićima i grčevi u donjim ekstremitetima za Vodolije. Starije osobe rođene u ovom znaku bi trebalo da obrate pažnju na srčane probleme i posete kardiologa radi preventivnih pregleda.

RIBE

Posao: Ovog meseca ćete pronaći izvore inspiracije unutar sebe, više nego što ćete ih tražiti spolja. Ako se bavite poslovima van zemlje, saradnja sa Vagom, Blizancima ili Lavom može biti korisna za vaš napredak. Međutim, ribe koje se bave medijima, poput novinarstva ili radija, treba da budu pažljive jer bi ih regulatorne institucije mogle zaustaviti. Možda bi bilo bolje prepustiti neke teže poslovne zadatke jačim znakovima kao što su Ovan, Škorpija ili Lav.

Ljubav: Za sve Ribe, ovaj mesec donosi divne mogućnosti, posebno dok je Venera u Blizancima, što će pojačati emocije i omogućiti planiranje budućnosti. Slobodne Ribe imaju lepu priliku da upoznaju osobu koja bi ih mogla povesti ka ozbiljnijoj vezi ili braku. Mlađi pripadnici ovog znaka će biti posebno osetljivi na ljubav i strast. Biće puno udvaranja i ponuda za muške Ribe, dok bi žene trebalo da pokažu svoju senzibilnost. Oni u braku mogu očekivati više putovanja, što će uneti pozitivnu energiju u njihovu zajednicu.

Zdravlje: U prvoj polovini meseca, posvetite pažnju svom leđima, posebno ako dugo sedite u kancelariji ili radite u prodavnici gde nosite terete. Važno je promeniti način života kako biste izbegli osećaj zaglavljenosti u rutini.

ŠTA MISLITE?

SLAVA RADU

STVARANJE JE MOJA MISIJA