in

SAMI SMO KROJAČI VLASTITE SREĆE

PIŠE: KREŠIMIR MACAN

Vjerujem da vam nije prvi put da vam to govore, ali nam nekako teško ide to povjerovati. I još manje nešto napraviti po tom pitanju. A pravila su ponekad vrlo jednostavna, ako ih uopće ima… Jer život teži da bude što jednostavniji, a ne obratno. Mi smo ti koji kompliciramo…

7pravilazivota1

Smijati se možete uvijek. Prestati misliti malo teže, ali u dobrom društvu i uz još bolju kapljicu i to ponekad uspijete. Uspoređujete svoj život sa životom drugih – nemojte ni pokušati dokučiti koje sve tajne skrivaju – uzeli bi svoj natrag u trenu samo da privirite u njihove živote. Sve sam to i sam prošao i vjerujte mi bio sam zahvalan kad sam se našao natrag u svojem životu.

Sreću ćete morati tražiti u sebi prvo, nitko drugi vam je neće donijeti. Ovu ste toliko put čuli, ali je ne doživljavate. Vrijeme liječi sve, ali kažete nikako da prođe. To što drugi misle o meni nije važno – e to ćete malo teže progutati. O prošlosti smo već pričali – to je u prošlosti i ostavite tu prtljagu tamo.

Dane brojim / samoće ja se bojim
shvatam, dušo / ipak te još volim
Prolazi još jedan dan bez tebe

Dva smo tipa racionalni i emotivni. Oni koji prvenstveno sve moraju logički skopčati i oni koji jednostavno to osjećaju. I u svakom od nas ima jednog i drugo, samo često jedan prevlada. Zato se nalazimo s partnerima koji su nam suprotni da se uravnotežimo. Taj je život uistinu jednostavan. Negdje se ta ravnoteža poremeti, nudi ti priliku da se nađeš s nekim koji ima isti problem s drugim predznakom da ga zajedno riješite. I to je isto jedna od tajni privlačnosti. Nešto što ne znamo zašto i kako, ali nas neodoljivo vuče upravo tom partneru. Kao što znamo plus i minus se poništavaju i trebali bi kao rezultat dobiti ravnotežu. No, u stvarnom životu nam to ponekad ne ide. Opiremo se, čvrsto držimo za dotadašnje ponašanje i ne želimo ništa mijenjati, iako stalno pričamo nešto tipa željala bih/želi bih ovo ili ono. A u stvari ništa ne radim da se to dogodi. Kad kažu poželite i dogodit će se – naravno da hoće, ali kada to poželite stvarno, cijelim tijelom – svjesnim i nesvjesnim dijelom, racionalnim i emotivnim.

Fora je to da mi ovi misleći tipovi mislimo da možemo dokučiti tajnu ovog emotivnog dijela i nekako je obraditi i staviti pod našu kontrolu. Što prije shvatite da ne možete i da je uzaludno i pokušavati, lakše ćete se prepustiti i tražiti neki drugi put da u sebi probudite tu emotivnu stranu ili pak da maknete blokade kojih možda niste niti svjesni. S druge strane emotivci misle da je sve u emocijama i da će se sve od sebe samo riješiti. Mislim da je njima možda i lakše jer se mogu stvarno prepustiti i stvari se možda tada uistinu riješe same od sebe. No, jedino ako se stvarno prepustimo…

Zatvorite oči i samo slušajte – cijeli je svijet u melodiji, tako je dobro opisala Amelie i njezinu naivnost i dobrotu – ona se pustila i vjerovala i činila dobro – sve se na kraju posložilo kako treba. U životu kontroliramo samo svoje ponašanje, to smo već utvrdili. Sve ostalo dolazi nekim čudnim putevima, no uvjeren sam povezano, bilo genetski, bilo energetski s cijelim svemirom. I kad se otvorite i prepustite tom nevjerojatnom, a jednostavnom sistemu odvest će vas na putovanje života. No, za to prije svega morate željeti napraviti neke promjene, ako ih stvarno priželjkujete i tada konačno jednom zakoračiti. Izvan zone komfora i putovanje kreće. Nekad vam u tome treba pomoć – savjet ili netko tko će vas osjetiti kakvom energijom dišete i malo pogurati. Svi oni mogu biti od pomoći, ali su i ključ i ključanica u nama i sami moramo otvoriti ta vrata. I vjerujte mi, promjene su nevjerojatne, vidite stvari koje niste vidjeli, ono što vas je prije smetalo postaje smiješno, okrećete se nekim novim izazovima, otkrivate neke nove osjećaje. I nemjerljive su s uloženim trudom – i zato se ne smijete umoriti, odustati, samo i dalje uporno gulite te svoje slojeve, dok ne ugledate onu pravu, iskonsku ljepotu, ona prelijepi cvijet kojem će se tada svi diviti.

I zato zakoračite hrabro… počnite od najmanje neugodnosti, straha i suočite se s njim… Iznenadit ćete se. Ja vjerujem u vas.

Follow your dreams
Be yourself, an angel of kindness
There’s nothing that you can not do
I believe, I believe, I believe
In you.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

JAZZ FEST SARAJEVO 2016 – INETERNATINAL MUSIC FESTIVAL

ANÐEOSKI KOUČING