in

RAST, RAZVOJ I BERBA

PIŠE: NAĐA HADŽISTEVIĆ
www.likepilates.com

Mnogobrojne, dugačke grane prepune rascvetalih pupuljaka se prožimaju, spajajući se sa susednim granama čineći neprekidan drvored. Sunce je doprinelo toplini i sjaju drveće i cveća. Prelep prikaz zelenila i prirode. Misao me trgla iz sveta slika i povela na drugu stranu.

Koliko energija reči utiče na nas?!

Meni su samo ove tri reči probudile damar, a da se ništa oko mene nije promenilo. Znam da na mene mnogo utiču reči, zato se puštam da me misao vodi na tu stranu. Kada razmišljam o tome, ono što govorimo sebi ima ogroman uticaj na nas, ali isto tako i ono što upućujemo drugima, jer ukoliko kažemo nešto lepo i toplo, mi smo to već preradili u sebi i na taj način ga osetili, pa ga tek onda predali drugom. Zato pre nego što se odlučimo da izgovorimo nešto ružno, svesno se zaustavimo i povucimo ručnu da tu reč zamenimo drugom, ako ne lepšom, ono bar blažom.

Zato sam odlučila da na svaki način cvetam, listam i blistam, da se budim kao priroda i da u ovo doba godine krenem u svoje nove pobede. Pobede kroz misli, reči i dela. Ukoliko napišem listu za sebe u čemu ili na kom polju želim da cvetam, to će biti ogroman početak. Čak mi lepše zvuči u čemu želim da cvetam, nego šta su moje obaveze. I dok ovo piše, pravim pauzu, ostavljam olovku po strani i uzimam svesku, svoj planer i pravim spisak, svojih cvetnih projekata.

I sada kada razmišljam u rečima prirode, potpuno mi je drugačiji doživljaj nego reč projekat koji sam upotrebila.

Možda vam ovo zvuči blesavo, ali meni je sjajno i na moju dušu odlično deluje. Podsticajno i lekovito istovremeno.

Kako sam mama četvoro dece, reći ću im da naprave plan svojim školskih obaveza gde hoće da blistaju, da briljiraju. Zatim kako je raspust iza ćoška, gde bi voleli da ga provedu, neka napišu gde hoće da cvetaju, listaju i blistaju.

Drugo, podstaknuta naslovom, imaću sastanak sa zaposlenima i pitaću i njih kako sebe vide kroz ove prolećne slike, kako se vide na poslu, koliko im fali, šta bi trebalo da se desi da blistaju ili u kojoj su od ovih faza. I dok pišem ovaj tekst, mene i dalje drži raspoloženje na visokoj vibraciji jer je pokretačko, motivaciono, jer posle ovog blistaj ide potpuni preobražaj rast, razvoj i berba. Ovaj tekst je naišao kao šlag na tortu, jer sam odavno znala koliko mi je važna reč, lepo izražavanje, a kasnije sam shvatila da svako slovo i reč osećam i da me uznemiri ružna mada nije upućena meni, ali ta energija kojom vibrira, utiče na mene i loše sa mnom rezonira.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

NAZAD KA SEBI

BLISTAM ENERGIJOM ŽIVOTA