in

KRUG VELIKIH LJUDI

PIŠE: NAĐA HADŽISTEVIĆ

www.likepilates.com

Instagram: like_pilates
Facebook: likepilates

Korak. Beskonačno prostranstvo preda mnom. Raznovrsno cveće pruža se unedogled. Opije­na mirisom livade u cvatu, ogledam se u pla­vetnilu neba. Gledam gore i polako mi se vrti u glavi od beline oblaka, zakačenih na svetlopla­vom prekrivaču.

Šetam pod letnjim suncem. Visoka trava mi nežno dodiruje noge koje traže put kroz gusto rastinje. Stopala se naizmenično izvrću, naila­zeći na kamenčiće i taman iz usta da pustim zvuk prateći lice koje pravi grimasu, kad slede­ći korak i stopalo se baškari u mekanoj travi. Saginjem se u hodu povedena lepotom. Ubi­ram jedan, zatim drugi cvet, sećajući se imena svih onih koje sam kroz detinjstvo sa babom brala, dok me je učila koji čemu služi, a onda nastavljajući berem plavi, žuti… redom one koji su tu da nam ulepšaju vidokrug.

Koračam uživajući u prirodi, slobodi, svežini čistog vazduha, berem ih pazeći da ostane ko­ren, a cvet u mojoj ruci.

Vraćam se kući, puštajući pogled da se rasipa ka obližnjim brdima, šumama, noseći ogro­man buket cveća kao naramak sena.

Tako ja vidim naš krug velikih ljudi u RYL ma­gazinu. Svako sa svojim osobenostima.

Svojim mirisom, bojom, sladom. Svako nam pruža nešto svoje.

I dok razmišljam o nama koji iz meseca u me­sec nižemo svoje reči u rečenicu, u stranicu, tekst, čineći deo magazina, stižući u mnogo­brojne domove ili redove pri čekanju, ulepšava­jući i osvežavajući živote ljudi. Deleći podatke, informacije koje nismo znali, čuvši za druge, za ljude koji se bave drugačijim stvarima i baš nama koji volimo alternativu pomaže da nađe­mo nešto što smo tražili ili možda da probamo neku novu holističku terapiju. Ta terapija može biti samo topla reč, neki novi tekst.

Trenutno na sinovljevom raspustu proživlja­vam pustolovine Toma Sojera i ne samo nje­gove, već sam se vratila i na svoje raspuste iz tog doba. U toj čaroliji osmeha mog školarca i njegovog šoka kada mi prepričava kako se Tom Sojer igrao sa krpeljom, jelenkom, kako mu je kliker bio najveće blago. Sve su to be­značajne stvari za današnju decu.

I tako možda nekom reči i tekstovi deluju malo poput klikera, ali biti deo ovako velikog kruga, velikih ljudi, jeste videti van okvira, van uobiča­jenog.

I na pitanje pojedinih: Šta ti imaš od toga?

Moj odgovor je: Zadovoljstvo da pišem, da do­prem do ljudi, da nekom rečju, kao što kroz po­kret, pilates, svakodnevno pomažem drugom. Da, za pilates je neophodno da dođu do mog studija. Ili ne! Sada mogu da vežbaju program „15 minuta sa Nađom“ i putem onlajn studija Like Pilates.

Sve je pitanje odluke i akcije.

Odluke da hoćeš da pomogneš drugom, da po­mogneš sebi. Nije dovoljna odluka. Posle nje sledi akcija! Gde i kada ćeš nešto uraditi?

Zato je RYL magazin sjajan jer ti daje informa­cije, a ti ostaješ sam sa sobom da kažeš hoću. Sad i ovde.

I upravo zato sam svoj drugi program nazvala „Pokreni se i istraj“.

Trajanje je važno. Zato i RYL slavi sedmi ro­đendan. Traje.

A vi? Da li ste doneli odluku?

Pokreni se i istraj.

Tu sam za vas.

S ljubavlju, Nađa.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

VERA U VINO

VELIKA IGRA