in

IN ALL CHAOS THERE IS COSMOS

PIŠE: NAĐA HADŽISTEVIĆ, EDUKATOR MASTER PILATES INSTRUKTOR

Instagram: like_pilates
FB: likepilates
www.likepilates.com

Koliko puta čujemo reč haos. Izgovaramo je olako, sklizne s usana, a da je nismo ni svesni. Sve je haos. I ono dobro i ono loše. Tek kada čujemo celu rečenicu razumemo šta je neko hteo da kaže. Žargon nam je haos uveo u dan lingvistički, a ovako je prisutan sam po sebi.

Dok živimo u haosu dešavanja, sopstvenih i svetskih navikli smo se i prigrlili ga, jer sve je to naš život. Volimo ga, uživamo u njemu, nemamo drugi. Kada se desi da se raščisti i da imamo manje obaveze, manje haosa bude nam neobično. Naučili smo da u haotičnoj svakodnevnici uvek naziremo put kojim smo krenuli. Možda se krećemo serpentinama, sporo i otežano, ali idemo tamo gde smo se uputili. Važno je da idemo napred.

Na kraju stižemo na cilj. Osećaj sreće i ispunjenja, ostvarenja je tu. Radost nas preplavi!

I kada govorim o haosu, setim se, nekada je bio pravi izazov probiti se kroz Autokomandu ili Slaviju, a sada maltene svaka raskrsnica prestavlja prepreku. Možemo romana da pročitamo zaglavljeni u njoj, ili ti da mi žene da se našminkamo temeljno, uključujući i čupanje obrva. Uvek sam se divila tim ženama koje se tip top našminkaju u kolima, a sada sam i ja jedna od njih. Od semafora do semafora, raskrsnice do raskrsnice, mic po mic, i nova ja mi se osmehne u retrovizoru. Čak i lakiranje noktiju mi se omakne u vožnji.

Kako vama ide? Šminkanje, vožnja, slušanje muzike, telefoniranje (uz slušalice), davanje novca prosjaku na semaforu, ili plaćanje perača prozora (zavisi koji je semafor)? To je već jedan mikro kosmos.

Moji dragi pilates vežbači i studenti s kojima delim pokretačku energiju istrajnosti vežbanja i ulaganja u sebe jeste moj mikro kosmom.

Razmišljam o tim našim malim kosmosima, koji na kraju zajedno predstavljaju naš veliki kosmos prepun svetlucavih zvezda koji čine, naše najmilij, zatim planove, uspehe, sreće, osmehe, sve ono kao celinu životne radosti!

I na kraju s osmehom na licu završavam ovu stranicu grleći upravo sve to moje!

Širim granice kosmosa.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

HILJADU GLASOVA U VASELJENI

JUN 2022: IZAŠAO JE NOVI BROJ E-MAGAZINA RYL