in

LIKE PILATES

TEKST: NAĐA HADŽISTEVIĆ, PILATES EDUKATOR PO BALANCED BODY METODI

INSTAGRAM: LIKE_PILATES

WWW.LIKEPILATES.COM

Kada postavimo granice i kada odredimo putanju kuda idemo, naš život predstavlja naš novi svet. Isti onaj život koji smo živeli do juče samo sa ne­kim malim izmenama može da postane potpuno drugačiji, lepši i laganiji.

Zamislite zidni sat koji je uvek precizno radio, ali s vremenom sekundara počinje da otkucavala dva puta u mestu, pa nastavi napred. Tako i mi, ili konkretno ja, malo napred, malo u mestu, a sve mislim da sam sve osmislila kako bih gazila i koračala snažno napred. Složićete se da niko ne želi da se kreće unazad. Čak i u igrama iz detinjstva, kada dečja graja oboji ulice, gurkajući jedne druge, dok je jedan od nas pokušavao da ide pravo po iscrtanoj liniji, ali unazad. Ili po toj istoj liniji skakutati na jednoj nozi unapred. Život je pun tih izazova koje trebamo savladati, zao­bići, ponekad i kao sekundara otkucati u mestu i nastaviti napred.

Pravljenjem planova i ciljeva sve postaje lakše. Kada se umorimo, vratimo se našim beleškama u kalendaru i kao dok pravimo tortu, zaboravi­mo šta treba da dodamo, pa pogledamo recept i ubacimo još jedno jaje ili 100 grama lešnika.

Tako i mi zavirimo u naš rokovnik i kažemo – aha, to je sledeći korak.

Mesec septembar doživljavam kao nov početak, tako da je to bio presek u mom kalendaru. Jed­na od većih promena jeste da sam sebi dozvoli­la dodatan odmor u mesecu koji je za mene bio radnik udarnik. Zatim, najmlađe dete mi je krenu­lo u vrtić. Meni su to bile dve ogromne promene, koje su mi dale prostora da u glavi posložim sve na svoje mesto i da videvši dečji osmeh kada od­lazi u vrtić i meni da krila da razmašem svoja.

Razmislite koliko vi malih stvari možete da uve­dete da ulepšate i pojednostavite svoj život. Mož­da je to jutarnjih pola sata samo za sebe.

Možda je to čas pilatesa. Ako mislite – nemam vremena da idem negde ili sada je već počelo ružno vreme i neću da izlazim napolje. Sve te misli su naši saboteri. Smanjite taj radio u svo­joj glavi i pogledajte gde je najbliži pilates studio. Možda je to baš moj studio, Like pilates. Takođe razmislite o vežbanju onlajn. Možda naviru novi saboteri – nemam vremena. Opet smanjite taj ton u glavi da vam kažem da imamo onlajn treninge „Pokreni se i istraj – sa Nađom 15 minuta“. Toliko možete da izdvojite za sebe, zar ne?

Pomislite – to je taj novi svet! Vaš život, moj život koji je uređen, koji živite, a ne trčite i ostajete bez vazduha kako biste ga stigli.

I sada već drugi mesec svakog vikenda držim pi­lates obuke mojim dragim polaznicima, budućim pilates instruktorima, i pričam im i o organizaciji vremena jer je to veoma važno ako hoćemo da budemo uspešan pilates instruktor i da živimo svoj život.

Moj svet čaroban i lep. Budite deo njega kao vež­bač ili kao neko ko je odlučio da napravi karijerni zaokret, završi obuku i postanete pilates instruk­tor.

Gradite svoj novi svet.

S ljubavlju, vaša Nađa.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

MOJ DAR JE MOJ SVET

ПУТ ОТВОРЕН СВИМА