in

MY LEADERSHIP LIFESTYE

PIŠE: NAĐA HADŽISTEVIĆ, MASTER PILATES INSTRUKTOR, NLP TRENER

Instagram: like_pilates
FB: likepilates

Odsjaj novog dana. Prostranstvo i lakoća življen­ja predstavljaju za mene leadership lifestyle.

Da li živite lepršavo ili se kroz život krećete kao drveni plug kroz suvu brazdu?

Upravljanje životom je veština. Verovatnoća uspešnosti iz prve je mala. Učimo s vremenom.

Postoje dve ekspertize. Jedna je upravljanje svakodnevicom, vešto izbegavajući da uletite u makazice dok pesak polako curi. Prolazeći kroz raskrsnice, susrećući se sa nervoznim vozačima koji odmah ležu na trubu, dok ste vi krajičkom oka odgovarali i uzvratili osmehom pešaku ko­jeg ste propustili. Ili ste se možda kupali u prvim zracima sunca.

Druga ekspertiza je da niste sami, što je sjajno, zar ne? Pored vas su ljudi koje ste izabrali, ali i one koji su vam dati po rođenju. Druge ste sreli pored puta i mada biste voleli da ih se rešite i otkačite ih, oni su poput čička, I kada uspete da ih se otresete na kratko, nekako se vrate vama jer ste im ugodni. To su oni usisivači energije kojima se vi dopadate, ali vas crpe.

Zatim, vaša deca koju bezgranično volite. Biti im učitelj i primer, dati im putokoze, biti prijatelj, ali i postaviti granicu i reći ne kada je potrebno.

Sećam se davno priče jedne žene koja je poslala decu u internat sa 14 godina. Pored prvobitnog šoka, pomislila sam tada da je to najveća brutal­nost koju sam čula. U to vreme sam bila novo­pečena mama dve mile malene devojčice.

Zatim naši partneri. Oni su deo veštine Leader­shipa. Čini mi se da bi trebao da postoji priručnik pod nazivom Upustvo za brak.

Ne mislim sada konkretno na moj ili vaš, ali verujem da je svaki u početku med i meko, vr­cav, svetlucav. Kako bi ostao duže tako, trebalo bi da svi pažljivo slušamo reči Duška Radovića, tekst za sklapanje braka, koji smo mnogi čuli od matičara. Međutim, nema nikog da nam kaže da ih dobro zapamtimo i da im se vraćamo.

Valjda kako i mi postajemo mudriji, tako i brak kao dobro vino s godinama biva sve bolji i bolji. I opet se setih jedne žene koja je stalno govorila: Moj Pera, moj Pera. Bilo mi je čudno, jer nama ženama su deca na prvom mestu, pa svi ostali. Ona mi je rekla: Da, da, deca će otići, a meni os­taje moj Pera.

Moram priznati, od vremena kada su moje uši slušale izgovorenu rečenicu, a glava je prerađiva­la, prošlo je dosta dana koje su se pretočile u go­dine, ali tek otkad moja deca ulaze i izlaze iz pu­berteta i stasavaju, shvatam šta je ona govorila.

Postoji dosta tih životnih odeljenja gde ste vi vođa. Šetate se iz OUR-a u OUR, u SOUR. Ko mojih godina zna za ove skraćenice iz perioda komunizma? Tako i vi redom, upravljate svojim preduzećem, segmentima svog života.

I kada smo kod preduzeća, dođosmo i do posla. E, tu je tek potrebna veština upravljanja.

Kako sam ja odabrala posao koji je lepota življen­ja bavljenja ljudima, a indirektno i sobom. Bavl­jenje sobom bude vidljivo i ženama dopadljivo, te na moju radost moje drage dame dolaze da zajedno radimo i vežbamo. To nije samo posao, to je čitav životni stil.

To su ljudi. Međuljudski odnosi, inspiracija, moti­vacije, pokretanje. One uče od mene, ja od njih, I one jedna od druge. Nije samo vežbanje.

Pilates je priča za sebe.

To je lifestyle.

Zdravlja, lepote, umerenosti, fokusiranosti, druženje.

Tu je i šetnja, i vožnja bicikla, i skijanje, i planin­arenje, i sve što ima veze za osećajem slobode duše i tela.

Jedrenjak na pučini nošen vetrom. Jedri.

To je moj Leadership lifestyle.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

SPIRITUAL WEALTH BEFORE THE MATERIAL

THE FORMULA FOR SUCCESS