in

VEŽBAJUĆI VOLI SEBE

PIŠE: MILENA NIKITOVIĆ
FOTO: INSTAGRAM

U novoj godini istinski se volite i mislite na sebe, pokažite sebi da volite svoje telo, poš­tujte sebe hraneći se zdravo i vežbajući.

Vežba stimuliše mozak da se osećamo srećnije i opušteni­je. Fizička aktivnost može nam pružiti ljubav prema svom telu i izgledu, što će dodatno pobol­jšati našu sliku o sebi. Redovnim vežbanjem ćemo se i zabaviti, poboljšati mišićnu snagu i našu izdržljivost. Vežbanje će nam biti zabavnije i zbog opreme i odeće za trening. Bilo da je reč o Nike, Reebok, Adidas ili nekom drugom poznatom brendu, tu su i H&M sa svojom simpatičnom sportskom linijom, a ne smemo izostaviti ni domaći brend Rang. U našim radnjama se zaista može naći ponešto za svačiji džep.

Ugodite sebi i obradujte se novim patikama, helankama ili majicom. Pozovite drugaricu u laganu šetnju, ili isplanirajte od­lazak na jogu ili plivanje. Krećite se što je više moguće. Iskoris­tite baš ovaj Dan zaljubljenih 2016. godine za okretanje lista i izaberite život pun ljubavi, jer Dan zaljubljenih nije samo dan kada delimo ili dobijamo bom­bone i čokoladice u obliku srca i sve druge romantične stvari. Praznik ljubavi ne sme i ne mora dolaziti samo jednom godišnje, jer ako zavolimo sebe, slavićemo ga svaki dan!

Budimo aktivni. Potrudimo se da izgubimo višak kilograma koje smo nabacili tokom praz­nika i bićemo i raspoloženiji, jer aktivnim vežbanjem se luči i endorfin koji nam popravlja raspoloženje i čini da se oseća­mo srećno.

Zato je naš savet da obno­vite opremu za rekreaciju i uži­vate vežbajući, pa makar i 15-ak minuta dnevno.

Ukoliko se nadate uspeš­nijoj i srećnijoj godini, morate početi od ljubavi. Pod broj jedan – onoj prema sebi.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

LJUBAV NA PRVI POKRET

OKLAGIJA + HAND MADE = KIFLICE