in

BUDI KRALJICA JESENI

Milena NikitovićPIŠE: MILENA NIKITOVIĆ & NOVE DRUGARICE
FOTOGRAFIJE: INSTAGRAM

Leto se bližilo kraju. Poželela sam da sedim i gledam u more.

Sedeći tako razmišljala sam o dolazećoj sezoni i tren­du koji će ona doneti i po čemu će biti zapamćena. Da li je to neki dugi džemper, čizma iznad kolena, rokerka, džins jakna, šorc ili debele vunene hulahopke uz belu košulju… Toliko je izbora.

Prelistavajući časopise uz miris mora i pregledavajući sajtove dok su mi galebovi nepozvani dolazili u pose­tu, shvatila sam da je inspiracija na ljubav ono što što ćemo svi nositi ove sezone.

Osamdesete se vraćaju. Renesansna žena puna sampouzdanja u plišu i antilopu, sigurno osvaja zimu 80-ih, kao i jesen/zimu 2016/17. Tako samosvesna, samostalna, radoznala i puta života ona osvaja u svo­joj svilenoj bluzi koju slobodno i hrabro nosi na svom golom telu (3 prva dugmeta otkopčana).

Golo rame akcentuje ovogodišnju senzibilnost, nezao­bilaznu ove sezone. Štikla su visoke, toalete raskošne ali kreatori ovogodišnje kolekcije smo ti i ja, uz malu pomoć nekog od ovih komada garderobe ili asesoara:

Rokerka

Povratak estetike 80-ih je vratio nam je voljenu ro­kerku, sada je šljokičava, ukrašena, sa neobičnim rajfešlusima ali jedna stvar je ostala ista – i dalje je kožn i crna.

Viđeno kod: Valentino, Balenciaga, Diesel Black Gold

Visoke čizme

Čizme iznad kolena i visokim potpeticama će dominirati naredne zime…budite kraljice u njima…u svim bojama i dezenima, od čipke, animal printa do minimal verzija.

Viđeno kod: većine brendova, za svačiji džep od H&M do Fendi

Hulahopke

Neće biti više zime jer su čarape koje će se nositi biti ponovo vunene i od kašmira. Viđe­no kod: Burberry Porsum, Prada, itd.

Tašne i odeća “ton sur ton“ Za jedan besprekorni izgled, tašna je od istog materijala kao i gornjak…jednobojne ili šare­ne. Chanel je ekspert u ovom trendu.

Viđeno kod: Chanel, Gucci, Calvin Klein

Bela košulja Evergrin koji nikad ne izlazi iz mode. Može se poneti u varijantama minimal, streč ili biznis.

Viđeno kod: Celine, Jil Sander, itd.

Impregnirani kaputi

Materijali za kapute i jakne ove godine su presvučeni voskom i tako nam daju novu tek­sturu i drugačiji izgled. Nude nam se u raznim dezenima i krojevima (pretežno muškim).

Viđeno kod: Valentino, Proenza Schouler Acne Studios

budikraljicajeseni3

Naočare budućnosti Naočare kao da su izašle iz svemira i pune su personalitija. Okićene su, tanke i nežne, sa staklima ogledalima ili total black staklima.

Viđeno kod: Balenciaga, Rochas, Dior, Celine

Džins jakna Omiljena džins jakna je i kratka i srednje duži­ne ali i dugačka. Teksas je svih mogućih boja, od svetlog do tamnog, sa amblemima, ukra­sima…Imajte je u ormanu ove godine, kakva god da je!

Viđeno kod: Miu Miu, Gucci, Stella McCartney

budikraljicajeseni4

Cowgirl stil Nek se probudi kaubojka u vama jer divlji zapad je ponovo u modi. Vadite čuvane kaubojke iz plakara, sada je prilika da ih prošetate. Jašite i galopirajte, nosite rese, heklane detalje i kož­ne predmete.

Viđeno kod: Coach , Fay, itd.

Minđuše – različite i neuparene Nakit i asesoari su pobunjenički i rock inspirisani. Minđuše više ne nosimo u paru već se nose u rasparu za još efektniji izgled, biraju se mini i maxi, različitih dimezija i materijala.

Viđeno kod: Proenza Schouler, Loewe, Alexander Wang

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

OLUJA U DUŠI

JEDI, VOLI, PITAJ I ZAHVALI