in

NAJBOLJE SA NIŠVILA U SAVA CENTRU

PIŠE: MILENA NIKITOVIĆ
FOTOGRAFIJE: DIMITRIJE NIKOLIĆ

Nišville u epizodi: Decentralizacija kulture

U nedelju, 2.decembra od 20h u akciji decentralizacije kulture „Nišville u Beogradu“, održaće se pet koncerata i dve izložbe u velikoj dvorani i foajeu Sava Centra u Beogradu.

U velikoj dvorani Sava Centra nastupiće:

  • Nišville Big Band sa dirigentom Dr. Dragoslavom B. Petrovićem
  • Eyot, najbolji srpski jazz sastav u međunarodnim okvirima
  • Legendarna grupa GIPSY KINGS sa osnivačem Pakom Balardom, ovogodišnjim dobitnikom Nišville Grand Prix festivala „Šaban Bajramović“ za fuziju džeza sa drugim muzičkim pravcima.

U foajeu Sava Centra nastupiće:

  • Nišville Youth Orchestra, koji je nastao kao deo evropskog RYCO projekta Sarajevo – Niš – Tirana
  • Jayus Jazz, sekstet koji će otvoriti naredno, jubilarno 25. izdanje Nišville jazz festivala.

Pored koncerata, posetioci će u foajeu Sava centra videti i izložbu slikarskih radova učesnika umetničke kolonizacije niške tvrđave „Art to go jazzy“, kao i ilustracije strip autora ovogodišnje „Striporame“, među kojima i rad Viktora Bogdanoviča, crtača Supermena i Betmena.

Nišville će ovom prilikom uputiti poziv svim ministrima i poslanicima Skupštine Srbije da osete deo specifične atmosfere najvećeg umetničkog festivala Srbije i jednog od 10 najboljih evropskih festivala po Gardianu, u nadi da će festival ubuduće imati značajniju pomoć države, ne samo kao umetnički brend, već i kao lider promocije kulturnog turizma juga Srbije.

Ulaznice u prodaji na blagajni Sava Centra i na svim prodajnim mestima u mreži CS Eventim po cenama od 1.800, 2.300, 2.800 i 3.800 dinara od srede, 31.oktobra 2018.

Prodajna mesta CS Eventim: http://www.eventim.rs/rs/prodajna_mesta/

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

LIMITED EDITION – PRIJATELJSTVO

SVAKO ZASLUŽUJE DA BUDE SREĆAN