in

LJUBAV NA PRVI POKRET

PIŠE: JELENA JOVIĆ, LES MILLS BODY BALANCE INSTRUCTOR
FOTOGRAFIIJE: FABRIKA FOTOGRAFA, MARIJA VUJOŠEVIĆ I YELENA Y TAŞBOĞA

Body Balance je licencirani Les Mills grupni fitness trening, kom­binacija Yoge, Tai Chi-ja, Pilatesa i drugih disciplina, koje povezuju telo i um, koji nam pomaže da izgradimo fleksibilnost i snagu, da se osećamo centrirani, urav­noteženi i smireni. Kontrolisana kombinacija istezanja, pokreta i položaja, uz inspirativnu muziku, dovodi naše telo u sklad i balans.

Vežbajući Body Balance, utičemo na to da se osećamo dobro sami sa sobom, prevazilazimo i reša­vamo svoje izazove. Uz Body Balance, učimo da ostvarimo optimalnu izražajnost svog tela, misli i emocija.

Kada sam prvi put doživela iskustvo Body Balance-a, pre nekoliko godina, moje oduševl­jenje je bilo takvo da sam ima­la osećaj da je upravo ono za čim sam čitavog života traga­la – znate taj osećaj. Tada sam odlučila da ću jednog dana, kao instructor Body Balance-a, širiti tu ljubav, koju sam tada, tako nestvarnu, osetila.

Body Balance je upravo ono što vam treba, bilo da želite da krenete (konačno) sa vežban­jem, bilo da već dugo trenirate, ali vam je potrebno integrisan­je snage i kondicije na drugim nivoima. Body Balance je odličan trening za postizanje i pobol­jšanje fleksibilnosti, jer je poz­nata izreka: Koliko si fleksibilan, toliko si mlad. Razmislite o tome.

Često čujete druge, a i sebe kako izgovarate: Potreban mi je mir, ravnoteža – a to u današn­jem ubrzanom, modernom stilu života, teško pronalazimo. Da bismo postigli mir i stabilnost, možda je najlakše da krenemo od fizičkog nivoa, zato je tu Body Balance. Dovođenjem u sklad našeg tela, prenosimo uravno­teženu energiju na svoje misli i emocije, ponovo otkrivamo tu nekad često zapostavljenu ili zaboravljenu vezu sa samim so­bom.

I ne treba da odaberete Body Ba­lance samo zato što je slabijeg intenziteta po broju potrošenih kalorija u toku treninga, a vi se ne osećate dovoljno spremnim, ili da ga ne izaberete upravo zbog toga, jer vam je potrebno nešto ,,jače‘‘. Čak iako želite da smrša­te, balansiranjem i dostizanjem ravnoteže unutar sebe, pokrećete prirodne regulatorne procese, i onda nekako sve dođe na svoje mesto. Naravno, ne preko noći, ali zato vežbamo strpljenje, osluš­kujemo, posmatramo i osećamo svoje telo. Naše telo nam uvek jasno i nedvosmisleno šalje poruke jesmo li ili ne na pravom putu za nas.

Neka izbor Body Balance-a bude vaš poklon sa­mom sebi, dozvola da 55 minuta ispitujete svoje granice fleksibilnosti, da ih vremenom pomerate, postepeno otklanjate blokade i prepreke na putu do svoje autentičnosti, kao i da uživate u harmo­niji koju postižete, balansirajući sve nivoe svog postojanja.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

STVORENI LJUBAVLJU

VEŽBAJUĆI VOLI SEBE