in

RADOST KROZ UKUS I BOJU

PIŠE: DAJANA ŠVRAKA MILUTINOVIĆ
FOTOGRAFIJE: IZ PRIVATNE ARHIVE

Kada pomislimo na prirodu, zelenilo, vodu, voće, cveće… Šta nam je prva asocijacija? Mir, spokoj, nežnost, zar ne?! Pitam se, koliko zapravo nežnosti poklanjamo sebi kroz sve to? U svakom od nas spava jedan vilenjak, koga probudi energija prirode. Tu je da nas podseti na sve poklone i radosti koje imamo oko nas.

Hajde da oživimo vilenjaka, bar na čas. Leto je na pragu, a sa njim dolaze i sve blagodati prirode. Poklonimo svom vilenjaku svu nežnost koju zaslužuje. On će nam to višestruko vratiti kroz osmeh, sreću, radost, mir, sjaj na koži, životnu energiju.

Lagana hrana, puna veselih boja i raznolikosti na našem tanjiru biće najbolji poklon našem vilenjaku. U svemu što radimo potrebna je ljubav, posvećenost, nežnost da bi dalo rezultat. Tako i naš vilenjak, daje nam pozitivan odgovor kad mu poklonimo vreme i pažnju sa dovoljno svežih namirnica iz prirode, kao i vode. Vilenjak je kao biljka, ako nema dovoljno hidratacije, suši se, izgleda staro, oronulo. Zato je neophodno da je vilenjak u nama budan i veseo. Tu je da nas svaki dan podseća da hrana zaista može biti lek, a voda izvor života.

Za sve vilenjake koji bude svoju nežnost, tu je i jedan predlog za početak čarobnog, zdravog dana.
5 listova spanaća
1 kivi
1 banana
½ krastavca
200 ml vode
Sve sastojke povežemo u blenderu, i vaša čaša energije i sreće je spremna.
Kakvi bi mi to bili vilenjaci, ako u ljubavi prema sebi preskočimo ono što nam svima mami osmeh na licu… Slatkiši naravno. Ali oni koji su čisti dar prirode i njene nežnosti prema nama.

Sirova radost

Za laganu koricu:
150 g ovsenih žitarica
50 g pečenog lešnika
5 urmi
1 mala kašika kokosovog ulja
50 ml biljnog mleka
Sve sastojke povežemo u multipraktiku, a zatim prenesemo u kalup za mafine.

Fil:
250 g indijskog oraha
200 ml kokosovog krema
7 urmi
1 kašika meda
Sastojke povežemo u blenderu. Dobijeni krem sipamo u kalupe.
Ostao nam je još nežno rozi sloj koji ovom kolačiću upravo i daje taj šarm.
50 ml kokosovog krema
150 g zaleđenih višanja
Sjedinimo u blenderu, a zatim sipamo preko belog sloja.
Kolačiće ostavimo preko noći da se stegnu u zamrzivaču. Pre posluženja izvadimo 15 minuta ranije i ukrasimo voćem po želji.
Magija počinje kad probudimo nežnost u sebi. Naše telo je naš vilenjak.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

MOJA LEPA SRBIJA: HOMOLJSKE PLANINE I MANASTIR GORNJAK

BITI NEŽAN PREMA SEBI I DRUGIMA JE STIL KOJI NOSIMO I ŽIVIMO