in

ŠTA NAS OČEKUJE U JANUARU 2024.

PIŠE: ASTRO LEA

OVAN

Ljubav: Ulazak u novu 2024. godinu za Ovna će doneti nastavak snažnog guranja ka veli­kim promenama. Položaj Venere izazvaće ne­mire na emotivnom planu i moguće je da će se neočekivana osoba pojaviti u vašem životu. Ovo nije san, već zaslužena stvarnost.

Posao: Ciljevi se menjaju kako se menjaju okolnosti, ali sve što dolazi s vremenom može samo doneti poboljšanja. Novine se dešavaju kroz rušenje starih struktura. Trudite se da do kraja ovog meseca završite sve što ste plani­rali.

Zdravlje: Vašoj energiji je potrebna dinamič­nost i energičnost, ali i ovaj mesec može do­neti periode oscilacija raspoloženja.

BIK

Ljubav: Nova godina je već započela, ali mož­da još niste završili stvari sa određenim ljudi­ma. Početak meseca može biti pun događaja, ali vi se možete osećati usamljeno. Bez obzira na pažnju koju vam partner pruža, mogli biste biti nervozni i napeti, tražeći povod za konflikte tokom poslednje dekade januara.

Posao: U drugoj nedelji januara, mogući su konflikti s nadređenima. Imajte poverenja u sebe da možete maksimalno iskoristiti svaku situaciju, ali to će zahtevati smirenost i stabil­ne reakcije.

Zdravlje: Ako već duže vreme imate problema sa hroničnim bolestima, mogu se iskompliko­vati tokom sredine meseca.

BLIZANCI

Ljubav: Sve što vas opterećuje donosi vam pritisak. Postepeno rešavajte stvari koje vam smetaju u životu. Imate osećaj da je došlo vre­me da se uklone nepotrebni elementi iz vašeg života, bilo da se radi o manje ili više važnim ljudima. Bez obzira, bitno je osloboditi prostor za nove momente koji dolaze.

Posao: Budite oprezni od 8. do 12. januara jer postoji stvarna opasnost od problema s doku­mentacijom i bitnim papirologijom. Zapamtite da vaši poslovni zadaci neće nestati i da ćete morati da se pozabavite njima ranije ili kasnije. Potrebno je da sakupite snagu kako biste se dobro organizovali i završili sve zaostale oba­veze.

Zdravlje: Idealno je vreme da se ponovo fizički aktivirate.

RAK

Ljubav: Možda niste svesni da ste u centru pa­žnje, jer preferirate diskretniji pristup udvara­nju. Uživajte, ta situacija verovatno neće dugo trajati. Ako ste u stabilnoj vezi, vaš odnos će biti testiran. Neke stare greške mogu ponovo postati tema razgovora i mogu izazvati nape­tost i svađe oko 12. januara.

Posao: Treba biti oprezan kada je poslovni as­pekt u pitanju, jer i manja greška može imati posledice. Finansijski, uglavnom je sve u redu, ali možete očekivati veće troškove krajem me­seca.

Zdravlje: Preporučuje se izbegavanje alkohola i prekomernog pušenja. Jedan od čestih pro­blema koji se može javiti kod vas tokom ovog meseca je problem s debelim crevom.

LAV

Ljubav: Osećate veliku napetost uprkos želje­nim promenama koje se dešavaju. Vaša veza je prošla kroz kritičnu fazu i verujete da se slične situacije neće ponoviti. Važno je da se ne vraćate na prethodne sumnje, jer to samo stvara napetost među vama. Ukoliko ste slo­bodni, u prvoj polovini meseca možete očeki­vati interesantno poznanstvo.

Posao: Važno je da ne preterujete u radu i da pronađete vreme za odmor. Možete se osećati frustrirano zbog prenatrpanosti posla, iako ste svesni da ste sami uzrok toga. Lavovi koji nisu zaposleni, a očekuju informaciju o zaposlenju, mogu biti prijatno iznenađeni u drugoj polovini meseca nakon perioda neizvesnosti.

Zdravlje: Mogući su problemi s krvnim pri­tiskom, glavobolje, bolovi u nogama i glavi. Važno je redovno uzimati propisanu terapiju i obratiti pažnju na ove simptome.

DEVICA

Ljubav: Dopustite sebi da uživate nakon du­žeg vremena. Oni koji su u braku ili ozbiljnoj vezi, savetuje se da mirno reše situaciju koja je postala zbunjujuća zbog uplitanja drugih ljudi. Ako ništa ne preduzmete, hladnoća i distanca mogu postati svakodnevica.

Posao: U prvoj nedelji januara, moguće je prisustvo neprijatnoj situaciji ili sukobu među saradnicima. Bitno je ostati neutralan jer bi zauzimanje nečije strane moglo izazvati nepri­jatnosti. Energija tokom ostatka meseca nosi slične izazove. Monotonija vas može naterati da razmislite o promeni posla.

Zdravlje: Vaš organizam je otporan na stres, ali ipak se preporučuje unos hrane bogate vi­taminima i mineralima. Budite posebno opre­zni krajem meseca, jer mogući su problemi s urološkim zdravljem.

VAGA

Ljubav: Ukoliko ste zauzeti zapitajte se da možda ne preterujete i da imate previsoke za­hteve? Slobodnima se smeši sreća. Upoznaće neku interesantnu osobu već u prvim danima januara, sa kojom ćete deliti ista intersovanja i medjusobna komunikacija će lagano teći. Uži­vajte u onome što Vam se pruža.

Posao: U dogledno vreme bićete zadovoljni­ji svojom finansijskom situacijom, što će vam popraviti raspoloženje. Nakon 13.januara iz­biće konflikti koji su tinjali u poslednje vreme. Ovaj period iskoristite za rešavanja nekih ne­suglasica na poslu. Neće dugo trajati ovaj ne­mir i brige. Kraj meseca već donosi stari ritam koji vam prija.

Zdravlje: Povedite računa o reproduktivnom zdravlju. Moguć pad imuniteta sredinom me­seca.

ŠKORPIJA

Ljubav: Slobodne Škorpije mogu očekivati iznenadni susret koji može prerasti u privlač­nost. Za vas je bitna iskrenost i veza koja se zasniva na ljubavi i poštenju. Umorni ste od turbulencija i drama u vezama. Ako ste zau­zeti, važno je kontrolisati ljubomoru i posesiv­nost, jer mogu pogoršati postojeću ljubavnu situaciju.

Posao: Tokom januara bićete veoma fokusira­ni na posao, obaveze i stabilizaciju materijalne situacije. Važno je da završite veći deo poslo­va kako biste imali više vremena za privatan život. Možda imate osećaj da se sve raspada oko vas i da vas niko ne razume.

Zdravlje: Moguće su hitne i neočekivane hirur­ške intervencije. Budite pažljivi i obratite se le­karu za pravilan tretman, nemojte se pouzdati u ,,kućnu medicinu“.

STRELAC

Ljubav: Vaš emotivni život je stabilan, i konač­no imate osećaj da ste uplovili u mirnu luku. Slobodni strelčevi mogu imate interesovanje za osobu s kojom se osećaju povezano. Iskre­nost od samog početka može olakšati dalji tok odnosa.

Posao: Dobre vesti iz inostranstva će vas po­krenuti i pružiti vam nove vidike. Bitno je shva­titi da je za sve potrebno vreme, a brzina može stvoriti nepotrebne probleme. Ulaskom u treću nedelju januara, pojaviće se neplanirani troš­kovi. Ipak, novac će pristizati, iako postepeno. Oni koji očekuju priznanje za svoj rad, to bi mogli dobiti nakon 25. januara.

Zdravlje: Moguće prehlade ili problemi s obstruktivnim bronhitisom. Povedite računa o imunitetu.

JARAC

Ljubav: Vreme je za promene. Čini se kao da vam se sada oči otvaraju. Osećaćete ponos, a i vaš partner će deliti tu radost s vama. Neki su razočarani u prijatelje i porodicu, osećajući se izolovano. Osećaj potrebe za povlačenjem i skrivanjem od sveta postaje izraženiji, i možda je to upravo ono što vam treba kako biste pro­našli svoj mir i pravac za budućnost.

Posao: Moguće je da ćete neke poslove zavr­šiti u poslednjem trenutku. Fokusirajte se na ono što možete da kontrolišete. Mišljenje oso­be koju cenite, može vas iznervirati. Razre­šavanje prethodnih nesuglasica može otvoriti izvanredne poslovne i materijalne mogućnosti, pružajući vam stabilnost u budućnosti.

Zdravlje: Sredinom meseca mogući su inten­zivni problemi s kičmom ili nogama.

VODOLIJA

Ljubav: Otvorite se prema novim iskustvima. Možda će se jedna osoba iz vašeg okruženja pokazati kao neko koga ne možete smatrati za pravog prijatelja. Umorni ste od razočaranja, ali bitno je zapamtiti da ljudi ponekad pokažu svoje pravo lice u određenim situacijama. Za­uzeti će uživati u pažnji partnera tokom celog meseca.

Posao: Fokusirajte se na posao i završavanje zaostalih obaveza kako biste održali koncen­traciju i mir. Važna dokumentacija koju ste dugo čekali mogla bi se rešavati u narednom periodu. Čini se da sve što ste dugo iščekivali sada pronalazi put ka vama.

Zdravlje: Vodite računa da ne preterujete u unosu hrane ili konzumaciji pića tokom prazni­ka, kako to ne bi loše uticalo na vaše zdravlje.

RIBE

Ljubav: Slobodne Ribe mogu doživeti situaci­ju gde prijatelji pokušavaju da utiču na njihov ljubavni život svojim idejama. Možete poslu­šati njihove savete, ali ipak sledite svoje srce. Sada je važno da ostanete verni svom mišlje­nju i putu. Možda vaš partner nije u pravu, ali ponekad je dobro prepustiti inicijativu. Među­sobno kritikovanje može štetiti vašem odnosu, potrudite se da popuštate jer drugačijim pristu­pom ništa nećete postići.

Posao: Na poslu se od vas možda zahteva ne­što što trenutno niste u stanju ispuniti. Posta­vite realnije ciljeve, a stvari će doći na svoje mesto. Strah može blokirati vaše akcije i do­neti probleme bez razloga. Nakon 14. januara, vrlo je verovatno da ćete pronaći bolje rešenje nego što trenutno očekujete. Važno je da osta­nete dosledni i radite vredno.

Zdravlje: Potrebno je obratiti pažnju na cirkula­ciju u nogama, jer mogu se pojaviti manji pro­blemi i otežano kretanje.

ŠTA MISLITE?

RIMAMA I STIHOVIMA DO CENTRA NAŠIH DUŠA

REČITOST