in

SLAVA RADU

PIŠE: ANIMA MUNDI
FOTO: MILOŠ LUŽANIN

Davno sam izgradila osećaj za lepo. Lutajući ulicama Firence i drugih italijanskih gradova, odrastala sam po muzejima na otvorenom, koji su na indirektan način inkorporirali u meni lepotu sveta. Govorila sam da sam danju pravnica, a noću umetnica. Moja karijera je počela na radiju, kao novinarka i voditeljka, nastavila se u ulozi pripravnice u tužilaštvu u Subotici i pravne savetnice u Ministarstvu prosvete. Bivajući isključivo pravnica nisam bila svesna koliko sam zapostavila svoje biće i njegovu unutrašnju potrebu za lepotom i stvaranjem. Volela sam taj osećaj slobode bez normi u novinarskom, fotografskom izražaju. Moje komunikacija je daleko od strogih formi. Mogu da razgovaram na svim nivoima, od kralja do prosjaka.

Moji alati za rad su: reč, laptop i kancelarija bez zidova. Zamislite kancelariju bez zidova, pregrada. Ja sam ispod sunca i neba. Vi sami sa sobom i rečima koje dolaze. Moćno je. Lepo je. Oblikujući sebe kroz svoj rad, utičem i na druge. Inspirišem i motivišem. Moja umetnost je plemenita, isceljujuća.

Neko voli pse, neko mačke, neko se bori za kitove u okeanu, a ja za ljude. Ja volim čoveka iznad svega. Koju li snagu nosi svako od nas? I ja tu snagu i umnost tražim u svakom čoveku. Pokušavam da ga probudim, raznežim, dotaknem na svim nivoma duše kako bi se uzdigao i leteo u svom potencijalu. Potenza na italijanskom znači snaga. Unutrašnja snaga je u nama u znanjima i veštinama kojima treba da osvetlimo svet i iskoristimo svoje resurse u svrhu civilizacije u kojoj živimo.

Ništa više ne motiviše um nego jasno postavljen cilj. Ja postavljam kratkoročne ciljeve kako bih osetila napredak u životu. Kroz učenje i rad, moram da dobijem potvrdu svoga uspeha. I tada sam na krilima i tada se osećam uspešnom. „Čoveku sigurnost u životu dolazi od toga što nešto obavlja neuobičajno dobro.“ Robin Šarma

A ja znam da sam na pravom putu, jer ne samo da neuobičajno dobro radim svoj posao, već ga radim iz lakoće i jasnoće.

Vredna sam. Volim da radim i da se u radu prepoznajem i spoznajem. Lider predvodi samog sebe. Lider sam, predvodim sebe i autore iz broja u broj, pa čak i čitaoce. Osmišljavam, bojim, sastavljam u smislenu celinu. Moj rad je zabavan, maštovit, smeo, rizičan. Moja stvarnost je svakim danom drugačija. I tu je lepota svega, ljudi, mašte, kreacije. Moja svakodnevica je film.

Slavim rad svakim danom, svakim udahom i izdahom. Rad me je spasao u mnogim situcijama, a posebno onim životno teškim. On mi je doneo buđenje, osnaživanje, formiranje. Sve što sam radila i sve što znam, spajam u sadašnjem trenutnku.

Trudim se da i dalje ciljano i besciljno lutam ulicama sveta i da upijam sve ono što mi one donose. U zonama koje ne pružaju komfor, ali vas čine živim i budnim, pronalazim smisao svega. Tragam za novim i neotkrivenim delovima sebe, koje ću osvetliti kroz rad i spoznaju. Tražim nova poglavlja za svoju knjigu, za RYL magazin, za sebe koja će me transformisati i podićni na nove duhovne nivoe.

O čemu maštam, to i materijalizujem.

  1. Piti čaj u Sahari i biti u dosluhu sa pustinjom
  2. Pisati knjigu
  3. Organizovati dve konferencije koje će pokrenuti region
  4. Leteti u balonu iznad Kapadokije
  5. Aplaudirati Lani Del Rey i na koncertu Coldplay
  6. Slaviti rad

ŠTA MISLITE?

MAJ 2024: IZAŠAO JE NOVI BROJ E-MAGAZINA RYL

HOROSKOP ZA MAJ