in

AQUAZZURA Firenze – Sigurnim koracima na visokim potpeticama!

Milena NIkitovic

Prpremila: Milena Nikitović

U pohodan na proleće/leto 2015

Aquazzura je svojom estetikom – svežim dizajnom, vešto izbegavajući klišee i klopke klasičnih formi, temeljno osmišljenim, i kako dame kažu, izuzetnom udobnošću, beskompromisnim kvalitetom, dobila važno mesto u svetskoj modnoj industriji luksuzne obuće. I to sve za samo tri godine. Za uspeh brenda Aquazzura zaslužan je Edgardo Osorio sa svojim istančanim osećajem za lepo i sposobnošću da predvidi trendove. Ovaj mladi čovek koji još nije napunio ni 30 godina, danas živi i radi u Firenci. On je rodom iz Kolumbije, odrastao je u Majamiju, a školovao se u Londonu. Nakon pohađanja London College of Fashion i Central Saint Martins, napravio je prve korake u svetu obuće u najprestižnijim kućama poput Salvatore Ferragamo, Sigerson Morrison, Rene Caovilla i Roberto Cavalli. Nakon desetogodišnjeg iskustva stečenog u industriji, 2011. godine pokrenuo je svoj luksuzni brend Aquazzura. Za samo tri godine Aquazzurra je postala dostupna u 45 zemalja. Na upravo završenom salonu Pitti, uglednoj izložbi muške i ženske mode koja se održava u Firenci, predstavljena je Aquazzurra kolekcija za proleće/leto 2015. Na zadovoljstvo obožavateljki, u susret toplijem vremenu, kolekcije su, kao što je i tipično za Aquazzura, eklektične i veselih boja. Ovoga puta manje su prisutni ornamenti, kamenje i etno obeležja, koja su krasila prethodne kolekcije.

Uvek verni visokim potpeticama i niti ženstvenosti koja ove cipele krasi u izobilju, ove godine na radost nas koje nosimo i ravnu obuću, kolekcija sadrži i nekoliko prekasnih ravnih modela. Svaki par cipela Aquazzura odiše svežinom, limun žuta i tirkiz su često zastupljene, kao i neverovatno obrađene zmijske kože i pitoni maštovitih dezena i boja.

AQUAZZURA FirenzeSigurnim koracima na visokim potpeticama!

“Želim da žene u mojim cipelama mogu da hodaju ceo dan i đuskaju celu noć!” Edgardo Osorio

Žena Aquazzura obožava da putuje i stalno je u pokretu. Ona ima afinintet prema lepim predmetima i obožava život! Aquazzura cipele mogu se videti na svim vodećim trendseterkama i modnim insajderkama širom sveta. Veliki je broj zvezda i zvezdica koje biraju da nose Aquazzurra, pomenimo samo neke poput Julianne Moore, Maria Sharapova i druge. Modna ikona Olivia Palermo potpisala je kolekciju za Aquazzurra za već odlazeću jesen/zimu 14/15, a kolekcija se sastoji od ovih šest božanstvenih modela koji čine sofisticiranu celinu:

Aquazzura uspeva da postigne savršen balans između modernog dizajna i besprekorne izrade, koriteći najfinije kože i kašmirski mekani antilop. Aquazzura kombinuje prefinjenu evropsku estetiku sa modernim američkim senzibilitetom i latinskim talentom. Edgardo Osorio crpi inspiraciju iz evropske tradicije visokog zanata i luksuza, stvarajući moderne cipele koje su i seksi i neverovatno udobne.

ŠTA MISLITE?

U POTRAZI ZA SREĆOM

THE TRAUMA HEALING