in

VIVA CUBA!!!

PIŠE/FOTOGRAFIJE: BILJANA BOKUN

Kuba je najveće, najraznovrsnije i najlepše ostrvo u Karibima. U stvari, tako je lepo da je Kristofer Kolumbo, kada je prvi put zakoračio na njegovo tle, mislio da je otkrio Rajski Vrt!
Ono što je pronašao bila je geografski raznovrsna zemlja raskošnih planina, plodnih dolina, nabujalih reka i bistrih izvora, okružena okeanom punim ribe.
Po svim svojim karakteristikama, Kuba je i danas magična… jedinstvena… paralelni Univerzum!!!
Kubanska kultura je živopisna i interesanta. To je neobična mešavina različitih, suprotnih faktora, koji se vide i osećaju na svim nivoima kubanske kulture.
Na Kubi postoji više od 11 milona stanovnika. Tu je preplitanje kultura i rasa jedan od najočiglednije primera! Oni nisu Španci ili Afrikanci, oni su Kubanci.
Kubanci su maštoviti, srećni i bez predrasuda. Oni su inteligentni, uvek nasmejani, komunikativni i razgovorljivi, časni, obrazovani, otvoreni prema svetu, željni novih znanja, verni svojim istorijskim iskustvima i identitetu, bez ksenofobije.
Glavni grad, “ La Habana” , sa svojim plesovima salsom i rumbom, kabareima i karnevalima, gde se pije najbolji rum i puše najbolje cigare, davno je postao i ostao pravi svetski centar.
Havana – to je mitološki most između stvarnog i nestvarnog!
After visiting Cuba and Habana, nothing seems to be same as before!
Viva Cuba!!!

  

  

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

Zašto život ne bi imao sretan kraj?

ŽIVOT PUN DRAGOCENIH EPIZODA