VENERIN KOD ZA SREĆU

PIŠU: ASTRO SESTRE –TEA MILANKOVIĆ I MINA MANIERO

Da li ste znali da planetom Zemljom iz astrološkog ugla vlada Venera?

O, da! Pored svih prirodnih ili dogovorenih zakona na ovoj planeti, pre svega, vladaju venerijanski zakoni.

Iako su ove godine na snazi najviše zakoni Saturna, jer nam je ova godina postavila veliki zadatak da preispitamo svoju odgovornost, temelje, suštinske resurse, granice i sisteme po kojima živimo i delamo, Venera je ona koja uvek nudi rešenje i poziva da se setimo Koda za Sreću.

A Kod za Sreću glasi: Kad gledaš, misliš, govoriš i delaš iz Ljubavi, ti si srećna osoba.

Venera je simbol ljubavi, lakoće, obilja, slatkoće, nežnosti, miline, bogatstva, ali isto tako i osećanja dovoljnosti, odnosno zadovoljstva.

Svako od nas ima u svom horoskopu Veneru i u svom DNK kodu – Kod za sreću

Pa ipak, često se izgubimo u toj potrazi za srećom, zapetljamo se u svakojake blokade, strahove, moranja i osećaj nemanja. I zaboravimo da taj Kod nije negde tamo, ili u nekome drugome, da nema spoljašnjeg, specijalnog rešenja koje će u nama pritisnuti dugme za Sreću.

Kada se susretnemo sa svojom Venerom, dekodirajući njenu simboliku u odnosu na zodijački znak u kom se nalazi i koji priča mitološku priču kojom je svaka Venera obojena, kada je lociramo u kojim oblastima života se najbolje izražava u odnosu na kuću horoskopa u kojoj je postavljena – tek tada se Venera aktivira u odnosima sa drugima i sa okolnostima, kroz tumačenje njenih aspekata. I tada, kada upoznate svoju Veneru, vi pritiskate njeno dugme za sreću, jer niko drugi to ne može učiniti za vas.

Godina planetarnih aspekata koji mogu da zarobe ili oslobode

Ove godine kada se granice pritiskaju i kada smo suočeni sa velikim neizvesnostima spolja, Univerzum nas proziva da još dublje uđemo unutar sebe, upoznajući svoja unutrašnja prostranstva i darove.

Povratak moći svog izbora, svoje odgovornosti, prihvatanje svoje dovoljnosti i prava na sreću je najbolji recept za ovogodišnje planetarne aspekte.

Ako ne znate kako da krenete na put ka sebi – setite se: Put ka sebi je najprirodniji Put života. I zatim – pogledajte u prirodu. Ona uvek ukazuje na taj put.

Venera je simbol za čula – vratite se svojim čulima

Stavite pažnju na svoj pogled i prepoznajte kako gledate svet oko sebe. Da li gledate očima ljubavi ili očima straha? Da li vidite prostranstvo neba, stabilnost drveta, mekoću i izobilje livade? Ili fiksirano zamrznutim pogledom skrolujete ekranom?

Obratite pažnju na zvuk, posebno na zvukove u prirodi. Kako slušate? Da li slušate da zaista čujete i razumete ili na jedno uvo uđe, a na drugo izađe? Da li ste već oguglali na buku ili znate kako da uživate i u tišini?

Odvojte barem jedan dan u kom ćete izbaciti sve dodatne mirise i povežite se sa carstvom čula mirisa koji se može otkriti kada makar na kratko odbacimo veštake koji zavaravaju realnost. Da li ste znali da mirisima vrlo lako možemo prenositi emocije?

Jedite svesno, obraćajući pažnju na izobilje ukusu koje se budi u vašim ustima. Mi se hranimo ne samo fizičkim nutritijentima, već i ukusima, mirisima i teksturom hrane, pa često u nedostatku pažnje ostajemo gladni i željni zadovoljstva, iako punog stomaka.

I za kraj – kako se dodirujete? Sada, kada je dodir postao tabu, dobijamo priliku da istinski vrednujemo i svesno koristimo svaki dodir. Jer dodir oduvek ima moć da dodirnuto pretvori u olovo ili u zlato. Počnite od sebe, negujući svu nežnost svoje Venere i negujući dodir sami sa sobom.

Iskoristite ovo leto da prepoznate, pokrenete i aktivirate svoju Veneru. Razbudite je čulima. Povežite se još više i svesnije sa prirodom. Izaberite ljubav umesto straha i potvrdite svojim izborima da vi zaslužujete i možete da aktivirate svoj Kod za Sreću.