in

OSLOBAĐANJE

PIŠE: IVANA PAVIĆ, ASTROLOG, NUMEROLOGY, REIKI PRAKTIČAR
IG: MOONSPOTTING_

Uspela je škorpionska sezona da donese kolektivni osećaj mučnine – od informacija o koroni, zagađenja, straha, tenzije, zabrana i dozvola, pravila ponašanja, ograničenja, odsustva radosti, sanjarenja i nadanja. A ponajviše od 58 promena raspoloženja i emotivnih stanja kroz koje naša duša svakodnevno prolazi. Smenjuju se bol i patnja, boje nas strahovi, isplivajaju nesigurnosti i nagomilani osećaji krivice. Pružanje otpora baca nas još dublje u nemoć i pojačava osećaj borbe koje naše emocije između sebe vode. Smenjuju se ljubav i strah i nemogućnost da prepoznamo šta je ono što trenutno želimo jer se osećamo zarobljeno u dubini svoje duše i uma. Prepliću se stari obrasci i sećanja sa zadatkom da nas pomognu u opraštanju delova sebe kojima je došlo vreme da se konačno odvoje.

Do kraja godine, pruža nam se prilika za kolektivno oslobađanje krivice i strahova koji postoje na nivou svake duše i koji nas sputavaju da stvorimo kvalitetne odnose sa sobom i drugima. Prenaglašene emocije, preosetljivost i promenljivost koju tokom ovog meseca osećamo, ali i nemogućnost da jasno definišemo ili iskomuniciramo naše želje i potrebe je do kraja godine naše normalno stanje. Kačimo se na kolektivno nesvesno, osećamo se ranjivo, tužno i povređeno, nedovoljno prihvaćeno i usamljeno. Upoznajemo se sa istinskom snagom bliskosti sada kada je puno vremena prošlo od kako su pokušali da nas nauče da ona nije bezbedna. Isto tako se i delovi naše duše osećaju slabo i ugroženo ako bi „slučajno“ pokazali bliskost i toplinu u ovom sistemu vrednosti u kom danas živimo. Bez zaštite nema sigurnosti, a ranjivost ugrožava i vodi u osećaj poniznosti.

Planetarne energije kažu da je krajnje vreme da se taj obrazac promeni i već je krajem novembra meseca počela da se dešava transmutacija muških i ženskih principa i nasleđenih transgeneracijskih obrazaca. Priča o korenitim promenama u muško-ženskim obrascima biće energetski jaka u narednih mesec dana i osvetliće odnose koje imamo sa sobom i drugima. Mnogi emotivni odnosi će sada biti klimavi – ili radimo na tome da iz korena menjamo formu samog odnosa ili istupamo iz parnerstva koje nas već dugo povređuje i boli. Tranziti donose turbulencije, projekcije, sukobe i nerazumevanje sa sobom i drugima, ali pomažu i da se upoznamo sa muško-ženskim ulogama i obrascima koje svakodnevno u svim tipovima odnosa igramo. Pokazaće nam čega se to previše bojimo ili od čega sve štitimo, na grub i posve neprijatan način će raditi na tome da nam ogole te višegeneracijske zaštite i nagomilane emotivne blokade.

Venera u Škorpionu je poznata po tome da igra na sve ili ništa. Ona je najdublji mrak i najveća snaga koju dobijemo ako smo hrabri da se suočimo i osvetlimo unutrašnji strah. Najpre od gubitka, jer je on vezuje za sve od čega u ovom životu treba da se oslobodi da bi istinski živela svoju svrhu. Oslobađanje je tema Venere u Škorpionu, ali kako se ona ne predaje tek tako bez borbe, verovatno je da će stvoriti prepreke ka istupanju iz obrasca koji je čini emotivno sigurnom i moćnom. Ovo je period kada treba sahraniti sve stare emocije, forme, oblike nesigurnosti i odvojiti se od oblika vezanosti koji nas sputavaju da živimo u sada ili koji nas drže zarobljenim u nekom prošlom dobu. Tranziti aktiviraju i karmička sećanja na bolna razdvajanja i teške emotivne priče i odnose iz davnih života koji su nas naučili principu održavanja emotivne moći. Isti obrasci su pomogli i u zaboravljanju da je nekad potrebno jednostavno da (se) pustimo. Opuštenost je sada nešto na šta slobodno možemo da zaboravimo, jer nas ova Venera baca u vrtlog kroz koji je bitno da prođemo, ne samo za nas, već i za čitavu Planetu. Suočava nas sa najbolnijim delovima sebe, crnim mislima, obrascima samokritikovanja i unižavanja, raznim neprijatnostima od kojih smo se godinama krili. Boleće sve dok postoji otpor da počupamo korov koji nas je godinama štitio da ne budemo jedno sa sobom.

Od maja su nas planete vodile u razgovore sa sobom, izbacivale na površinu sve davno zaboravljeno, izgubljeno u sećanju, potisnuto ili skriveno, da bi nas bolje upoznale sa žrtvama koje delovi naše duše podnose u ovim uslovima postojanja. Obojile su nas strahom da bismo spoznali koliku moć on može da ima nad nama. Gledaj sebe – bila je poruka koju nismo uspeli pravilno da čujemo, pa je i dalje radilo projektovanje, prebacivanje odgovornosti i krivice na drugog, ponižavanje, ekstremna grubost i neosetljivost prema sebi i sopstvenim potrebama. Koliko god izgledalo da smo napredovali i da nas je ova godina ojačala, evolucija duše zahteva preuzimanje odgovornosti za sva njena prošloživotna i ovoživotna stanja. Venera u Škorpionu kaže da je došlo vreme da sahranimo svoje stare emocije tako što ćemo dozvoliti da nam se prikažu naše najgore osobine i zla izdanja. Nema sahrane bez opraštanja. Svom sadašnjem i prošlom ja, ali i sadašnjim i prošlim drugima, jer je svako iskustvo zahvalno za to gde naša duša trenutno jeste. Učenjem opraštanja sebi i drugima sada treba pokidati to najveće zlo u nama koje tinja i predugo nas hrani isključivo strahom i nemirom. «Osvesti i prihvati svoje najgore osobine da bi opraštanje moglo da dođe», jeste poruka ovih tranzita. Neminovno je da nas do kraja godine čeka unutrašnji haos, ali je krajnje vreme da preuzmemo odgovornost i da ga konačno počistimo.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

SRBIJA U VRHU FORBSOVE LISTE ZEMALJA KOJE TREBA POSETITI NAKON PANDEMIJE

Insta live intervju – Lea Imširagić, astrolog