in

UMETNOST SADAŠNJEG TRENUTKA

PIŠE: JASMINA PROTIĆ, EDUKATOR I PRAKTIČAR HOLISTIČKE LEPOTE

Hej, lepa moja, da, ti što upravo sada čitaš ove redove napisane u trenutku, bez planiranja i pri­preme. Jer da jesu ne bismo pričali o umetnosti sadašnjeg trenutka. Tako lepo zvuči, a često je teško ostvarivo, zar ne?

I sigurna sam da ne preterujem kada kažem da većina nas češće živi kroz prošle ili planira bu­duće trenutke i projekte. A sve što nam treba, što imamo, sva lepota življenja je upravo sada.

I sama se često nađem u tom vrtlogu “modernog života”. Propustim da zastanem u parku, udah­nem duboko i osetim, omirišem, gledam lepo­tu prirode. Ili da sednem na klupu i posmatram ljude, njihova lica, nekom se toplo osmehnem i možda ulepšam dan. Da prigrlim ovaj sadašnji trenutak i uživam svim čulima.

Verujem da sam sve bolja sa godinama koje pro­laze, možda zato što postajem svesna da ih je sve manje ispred mene. I zato želim da upijam svaki tren i svaki dan koji mi je dat na raspolaga­nje. Jer do nas je kako ćemo ga iskoristiti.

A toliko dana nam prođe u rečima: “Samo da mi je… veći stan, plata, novi auto, da imam… ma­nje kilograma, dužu kosu, punija usta, čelo bez bora… onda bih bila srećnija, voljenija, uradila…“

I tako nam u iščekivanjima, očekivanjima i želja­ma prolaze dani koji se više neće ponoviti.

I nema ništa loše u željama, one su navigacija naše duše, sve dok ne dozvolimo da nam potpu­no oduzmu lepotu sadašnjeg trenutka.

Dok ti pišem ove redove kao poruku i podsetnik da si baš takva kakva jesi u ovom trenutku kralji­ca svog života. Kreiraj život po svojoj meri, uzmi taj slobodan dan i otiđi na masažu, otputuj za vikend, izvedi sebe na ručak, skrati kosu, kupi novu haljinu, stavi crveni karmin i uživaj.

Jer kad uživaš i kad si zadovoljna, kada sebe ispuniš prihvatanjem i ljubavlju, tvoja lepota će zasijati iz srca kao magija i ublažiti sve pore, bore i umorne misli.

Ne zaboravi da sve što sa sobom nosimo iz ovog života jesu trenuci, uspomene i iskustva.

I zato ne budi škrta, kreiraj svoje obilje.

U mojoj dugogodišnjoj praksi nege lepote i rada sa ženama, često sam nailazila na klijentkinje koje su bile nezadovoljne svojim spoljašnim izgledom ne razumevajući da je to samo odraz unutrašnjeg bića.

I kao što to često biva u salonima lepote, tu sam bila da ih podignem, vratim osmeh na lice i pokažem im koliko su lepe kad su srećne.

Kako su godine prolazile, sve sam se više okretala holističkom pristupu u sferi nege lepote i to je postala moja misija. Da pomognem ženama da pronađu svoju unutrašnju lepotu i zasijaju punim sjajem. Jer do nas je, nekad nam samo treba malo podrške da to vidimo.

I zato, lepa moja, želim ti da uživaš u ovom trenutku dok listaš RYL magazin, uz ispijanje omiljenog napitka, polako, bez žurbe. Da upijaš svaku napisanu reč i nadam se ulepšaš svoj dan, jer samo danas je, u ovom trenutku, 21. 03. 2023. i nikada se više neće ponoviti.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

MALIM KORACIMA DO PRISUTNOSTI U SADAŠNJEM TRENUTKU

ISCELJUJUĆA MOĆ PRISUTNOSTI