in

IZABERI ON

PIŠE: EMIR ŠABANOVIĆ

Svjedoci smo da živimo u svijetu dobra i zla, ljepote i ružnoće, u svijetu dana i noći, u svi­jetu uključenosti i isključenosti. Kako se boriti nego na način preuzimanja kontrole nad svo­jim životom! Kada je potrebno da uključimo ON? Kada smo u stanju sreće, blagostanja, smijeha, okruženosti dobrim ljudima, ljubavi, lijepim jutrom, mirisnom kafom, sokom od latica ruže, gledanjem u nebesko plavetnilo, u zvjezdano nebo… Kada je potrebno da ukl­jučimo OFF? Kada nas tjeraju da radimo neš­to loše ubjeđujući nas da je to OK, kada žele da pijemo otrov iz čaše, kada nam govore da je mržnja bolja od ljubavi, kada nam kažu bac­ite se sa zgrade, preživjeti ćete…

Čovjek treba da bude pametan, da prepozna šta je dobro, a šta loše. Odlučimo da nas vodi srce, ljubav, sreća, prijatelji ON, a ne mržnja, zavist, ljubomora, bolest OFF.

Uvedimo u živote sreću, ljubav, pažnju, cvijeće i vrijeme koje ćemo trošiti na ON.

August 2021. Sarajevo, dan je sunčan, ona je bila ON , a ja sam bio OFF. Poslije pola sata mi smo bili ON, zaljubljeni, lijepi, čisti, sretni, jer smo izabrali da budemo ON.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

27. SARAJEVO FILM FESTIVAL

MEXICO MY DESTINATION