in

SRCE KOJE VOLI PAMETNO I PONOSNO

PIŠE: ALEKSANDRA PETROVIĆ, NOVINAR

Kako nastaje mudro srce? Srce koje voli, ali pametno i ponosno.

Razvoj srca od malenog nežnog srculen­ca u grudima nevinog deteta, neiskvarenog i šćućurenog u zagrljaju tople majke i heroja tate. Retki su srećnici koji odrastaju punog srca, okupani poljupcima i razmaženi od emo­cija, puno očekuju i u ljubavi traže maksimum. Ja sam jedna od njih, srećnica punog srca.

Prenesi dalje…

Pitanje na putu sazrevanja: Da li je mudro igrati igre ili pokazati iskreno svoje pravo lice i emocije?

Sada sa punih četrdeset i šest godina znam da igre ne valjaju, da je mnogo lepše imati iskren odnos u kome se izgovoreno i učinjeno stvarno i misli i oseća. Živeti bez glume i bez afektivnog ponašanja, koje zaista prezirem iz dubine duše.

Mudro srce nastaje i pulsira i svakim danom sve jače udara u grudima, zagrevajući odnos dve duše tako da nikada ne bude mlak, da se uvek dogreva i povremeno rasplamsava. Mu­dro srce uči iz grešaka i ne ponavlja ih. Mudro srce ne čini ono što drugu polovinu nervira i boli, mudro bije u grudima i ne dozvoljava da se rastave dve polovine.

To je onaj osećaj kada te i posle suza i plača, svađe i ogromne ljutnje, nešto sprečava da odeš, da si i kada ne pričaš, ćutiš i ljutiš se, si­gurna da ga nećeš ostaviti – to je osećaj kada se mudro voli.

Mudro srce pusti te da odeš, ali te ne zove, ne juri i ne moli, jer zna da ćeš se vratiti.

Mudrost je znati živeti, znati voleti i uživati u ljubavi koju dobijaš. Dati i primati ljubav čini mudro srce idealom kome mnogi teže.

ŠTA MISLITE?

101 Poena
Upvote Downvote

DAJEM TI SRCE MUDRO

STAZAMA MITOVA I VEČNOSTI