in

SAN NEMA ROK TRAJANJA

PIŠE: MIA MLADENOVIĆ

Život može da se promeni od danas do sutra. Pravi trenutak čeka. A volja se nalazi na iskušenju!

Počela bih odgovor na ovu važnu misao svojim omiljenim rečenicama Paola Koel­ja. Kako me je jedna sjajna Vodolija, moja imenjakinja, pozvala da učestvujem u ovoj temi, a predstoji nam period sa zvezdanim nebom u ovom znaku, radujem se tome i ovom pisanju, jer slučajnosti ne postoje!

Nadam se da je najteže ostalo iza nas, kao i za mene lično, a da najlepše tek predsto­ji! Kako kažu, zvezde nam donose period iskušenja, odvažnosti i buntovnosti gde je sve moguće .

Znak Vodolije nosi energiju koja je u stanju sve da sruši zarad novog početka.

Sve izazove koje smo imali u 2020. godini je vreme koje je donelo promene, a promene su nekad bolne. Nadam se da smo ovaj prostor i pauzu koju smo dobili u svakod­nevnici, koja je bila sve brža, i vremenu koje nas je prestizalo, shvatili kao šansu da se na trenutak zamislimo da li smo stvarno srećni. Počnite, pokrenite se bez straha i budite glasniji u svojim stavovima i želja­ma. Jer uvek je pravi trenutak za to. Budite prvi i drugi će onda poći za vama.

Vodite računa o mislima jer one postaju reči, a reči rečenice koje oblikuju život. Dozvolite sebi hrabrost da verujete svojim odlukama. Svaki dan je nova prilika za učenje i lični razvoj. Samo otkrivanjem novih znanja, shvatamo koliko imamo prostora za još i koliko možemo. Kao na primer da usled prvog lockdowna zbog nepoznatog virusa i zabrane kretanja, sami okrečite stan od 45 kvadrata koji iznajmljujete.

Širite ljubav uvek i zauvek i pokušajte da je pronađete i tamo gde je teško vidljiva, jer sigurno je tu. U umetnosti, trenucima, radu i strasti koja pokreće. Uživajte u maštanju i ostvarenoj želji, ionako nam je ovaj život koji imamo poslednja šansa za to.

Energija lepih osećanja će privlačiti svakodnevicu koju želimo. Kao i ljude sa ko­jima ćemo je deliti. U ovoj pauzi dobili smo šansu da upoznamo prvog komšiju u zgradi u kojoj živimo, podelimo hranu i brigu. Jer ranije nismo imali za to vremena. U svakom završetku se rađa novi početak. Pruža nova prilika.

Karakter koji je drugačiji, nije uvek lako nos­iti. Ali isto tako, različitosti nas čine poseb­nim. Dajte sebi i drugima šansu. Naučite novi recept za zdrave kolače, dodajte cimet i vanilin šećer, birajte sadržaj i muziku i sve će biti bolje. Ne pitajte kako znam.

Live, love, learn.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

VAŽNOST ODVAŽNOSTI

LJUBAV JE LJUBAV, A MOJA LJUBAV JE JEAN PAUL GAULTIER