in

PREDSTOJI NAM ONO ŠTO JE NA PUTU

PIŠE: VANJA, ZALJUBLJENIK U ASTROLOGIJU
NASLOVNA FOTOGRAFIJA: UNSPLASH.COM

Dolazi period kada je aspektovano da se sinhronizujemo sa vremenom. Nema puno prostora za prepravke, vraćanje vremena unazad, dela se brzo. Ugrubo rečeno “sad i odmah“. Takva je vibracija prirode znakova, stepena koji nam sada polako ulaze pod kožu. Mesečak dana da se sabere i oduzme višak, da brzo otpadne ono što ne valja. Da se na “juriš“ operu kola, usput neplanirano kupi davno planirana haljina za leto, neki nakit ili kristal koji svojom kristalnom rešetkom omogućava boljitak na nama znanim poljima.

Vreme kada se u seriji vežbi uradi još 10 preko sa porukom “ja to mogu“, završavaju se jakim tempom radnje poput čišćenja fioka, zaostala nedovršena papirologija i slično. Naravno, sve to dok se istovremeno drži telefon u ruci, šalje mejl u paraleli. Baratanje sa fokusom na jednu stvar. Muzičari dobijaju inspiraciju za nove melodije i samo naizgled sve deluje haotično, ali je u stvari tendencija da se uspostavi red i harmonija. Prodaja stanova na višim spratnicama, postavljanje granica, lagana hrana kao predlog jer postoji tendencija jedenja usput, hrana koja se nosi sa sobom i nezaobilazno planer, notes i punjač za telefon jer sve predispozicije ukazuju na mnogo priče i zavšavanje planova do kasnih sati u gradu, van kuće. Kratke, sažete rečenice, ali količinski dosta i tokom dana, a i noći. Zatim, rezervna majca, kafa se može lako prosuti u žurbi, nepažnji.

Mars u Ovnu donosi eksplozivnost, borbenost, trebalo bi pametno rukovati i kanalisati tu energiju, oko 10. juna poseban oprez pri rukovanju sa oštrim predmetima, kao i onima koji se bave borilačkim veštinama. Venera uopšteno gledano, ne prema poziciji celog natala, „privlači“ sa svojim sedištem na terenu lepe večeri, sedeljke, fado muziku, neobična udvaranja. Znati uživati, biti hedonista, oprostiti sebi mamurno jutro. Biti dovoljno mazan, a dovoljno se i zauzeti za sebe. Oni koji se bave ugostiteljstvom neka istaknu lepe privlačne reklame u bašte svojih objaketa. Takođe, radujmo se novim kozmetičkim proizvodima, savetima za negu, patentima tog tipa, ulja za masažu, širenju asortimana..

U svim oblastima gde se zahteva pojačana pažnja, usmerenje je takvo da se izveštaji čitaju dva puta, ne može se baš reći polako, jer je vladavina Sunca u Blizancima sve sem polako, još potkrepljena entuzijazmom i disciplinom novih planetarnih događaja može samo da donese prekovremeni rad i pun tempo.

Neka svaki znak prema svojoj prirodi da ovog meseca najbolje od sebe, svako je tu radi stvaranja ravnoteže, vatreni da budu najbolji neprikosnoveni lideri i vođe, što samima sebi, što onima oko sebe. Da se poravnaju i veruju. Kao takvi, mogu da pokrenu druge. Vodeni da spremaju, organizuju letnje aranžmane, upozore kad se pretera, da nas uvedu suptilno u svet mašte, odmora, opijenosti životom.. Vazdušni da budu kao iz najboljeg spota pesme u kojoj svi izlaze na ulice da đuskaju i ne mare „šta će selo reći“.

Zemljani, poslušati njihovu analitičnost, šire sagledavanje stvari.

Ne dozvolimo neharmoničnim aspektima da budu samo puki svedoci teških lekcija, već da to bude put gde se otvara prostor za duhovnost, učenje, gde se frustracija ne pakuje u kofere već se sa njom suočava. Kažemo naglas ono čuveno „aha“ kad klikne, i u duši i u razumu. Zapitati se:

„Šta sam iz ovog naučio, naučila?“ Ona grupa kojoj Saturn donese potvrde da nisu uzaludno rušili mostove u sebi, menjali sve iz korena, selili se u svakom smislu te reči ne treba da polete već to drže kao malu zdravu opomenu za novo sutra. Oni koji još osećaju uplive malefičnih planeta neka se podsete da je to samo korak ka nečem boljem i da postoji neki viši razlog zašto su dorasli za to učenje.

Ovo je vreme i dečjih iskrenih druženja, razgovora, detinjeg sagledavanja, novih drugarstava, a i simpatija.

Pojačane težnje ka novom i novim razmenama dece, studenata, neotkrivenih projekata, komičnih crtanih filmova koje gledaju cele porodice. Trenuci kada i najtvrdokorniji odrastao čovek legne u pesak i igra se, a već ujutru se vraća u svoje staro odelo i ide onim tempom s početka priče, jer jun ne može da čeka.

Neplanirano kafenisanje ispred zgrade, na pola sata, vicevi usput, razmena informacija, tehnološke inovacije na svom vrhuncu, zdrava konkurencija među firmama koje se bave uslugama brze komunikacije, IT sektor.

Ti – koji čitaš ovo, pusti da te jun nosi, uplovi u njega spremno, razumno a opet bezazleno, ne hvataj se za svaku reč, ne budi rigidan već veselo u trku završi obaveze, nađi ruku sa kojom se uveče trkaš, a ne šetaš. To može biti trka u priči šta će ko pre da kaže, jer puno toga donese dan.

Šta god da si po struci, daj maksimum, neka prorade uspavani talenti, hit koji je godinama u mraku, film koji čeka na sponzora, recept koji se deli na mrežama. Želiš nov posao? Kreni u razradu plana.

Jul je ipak tu da se malo i odmorimo, vodeni vladar vuče sa sobom mora, velike vode, prekookeanske pošiljke u pojačanom intezitetu i zato treba mesec ranije ugrabiti za nešto dinamičnije prilike.

Volimo se i budimo ljudi!

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

NAJMANJI ZAJEDNIČKI SADRŽALAC

SANJE – TO SEM JAZ