in

ALHEMIJA LIČNOG RAZVOJA KROZ ASTROLOGIJU

AUTOR: BRANA MIJATOVIĆ, PH.D., ASTROLOGY AND BIOFIELD THERAPIES AT BRANAMIJATOVIC.COM
NASLOVNA FOTOGRAFIJA: UNSPLASH.COM

Alhemija je umetnost transformacije, a jedan od načina na koji astrologija može da nam pomogne u tome je kroz praćenje energija koje su nam dostupne. One su u svakom trenutku različite i što ih bolje upoznamo – kako deluju generalno i kako deluju na nas – to ćemo bolje moći da uskladimo ono što želimo i ono što možemo kad je reč o ličnom i poslovnom razvoju. Za one koji žele da rade na sebi, na kraju svakog opisa as­trološkog aspekta dodala sam “Alhemijsko pitan­je za transformaciju” i odgovarajući kristal, koji vam mogu pomoći da prebrodite i razrešite neke vaše dileme koje ove energije mogu da iznesu na površinu.

April počinjemo sa Suncem i Venerom u Ovnu, Marsom u Blizancima i Merkurom u Ribama, o čemu mžete detaljnije pročitati u prethodnom broju.

Energija elementa Vatre postaje još više naglašena kad Merkur uđe u znak Ovna 3. aprila. Naše reakcije mogu postati ishitrene, naročito pošto je Merkur u Ovnu, ne samo u sekstilu sa Marsom u Blizancima, nego i u uzajamnoj recepciji. To znači da do rezultata želimo da dođemo brzim putem i da nas takmičenje svake vrste sada inspiriše. Odnosi sa drugima će nam postati dinamičniji, a želja za druženjem, brzim razmenjivanjem informacija i novim kontaktima je izuzetno jaka. Težićemo da se povezujemo sa ljudima koji su aktivni, dinamični, fleksibilni i hrabri. Možemo dobiti poriv da inspirišemo druge na hrabrost i akciju. S druge strane, bilo da je reč o argumentima koji mogu da prerastu u agresiju ili o vožnji, budite pažljivi jer se strasti jako brzo mogu rasplamsati sa ovim aspektom. Energija Vatre i Vazduha je dosta nestabilna tako da je umetnost transformacije ovde u brzini shvatanja da ne idemo u pravom smeru kad nam se to desi.

Alhemijska pitanja za transformaciju: Da li idem u pravom smeru? Kako najbrže da se reorijen­tišem? Kristal: fluorit

Mlad Mesec u Ovnu 11. aprila nam donosi snažnu energiju novih početaka i mnogima će ovo delo­vati kao pravi početak Nove godine. Polet, optimi­zam i samopouzdanje će nas inspirisati da kre­nemo u akciju i da budemo otvoreni za sve što je novo. Ovo je parvo vreme da budemo autentični i direktni u iskazivanju onog što želimo.

Alhemijsko pitanje za transformaciju: Šta novo da započnem? Kristal: rubin

Venera prelazi u znak Bika 14. aprila i sva naša čula će tražiti lepotu i radost. Uživanje u fizičkim aspektima života — preko dodira (u vidu masaže ili dodirivanja zemlje, prirodnih tkanina, kristala), mirisa (eteričnih ulja, mirisa cveća), ukusa (prijat­no začinjene hrane), slušanja (muzike) i gledanja (umetničkih dela) – će biti nešto što može izuzet­no da doprinese našem dobrom raspoloženju.

To će biti još više izraženo kada Merkur i Sunce uđu u znak Bika 19. aprila. Tada ćemo želeti da malo usporimo – i u akcijama i u druženju – i biće nam bitno da vidimo šta možemo praktično da uradimo sa svim onim željama koje su se po­javile u prethodnom periodu – kako da ih gajimo i uzgajimo. Biće više strpljenja i težnje da se stva­ri temeljnije ispitaju i da se posveti pažnja samo onima za koje se vidi i odluči da mogu da istraju u vremenu. Generalno, želećemo više vremena za sve – za odluke, poslovne dogovore, ispun­jenje ličnih želja. Bićemo spremni da istrajemo u onome što naumimo.

Alhemijsko pitanje za transformaciju: Da li je ovo odbijanje promene koja bi bila dobra za mene ili istrajnost da se uradi sve kako bi se situacija sta­bilizovala? Kristal: rutil kvarc

Mars uzlazi u znak Raka 23. aprila i to je vreme da se okrenemo kućnim poslovima i svemu što je vezano za porodicu. Duboke emocije i sećanja iz detinjstva je ono što nas motiviše da se po­krenemo. Može nam se pojaviti želja da se više okrenemo unutrašnjem životu, najbližem krugu i svom domu. Moguća su promenljiva raspoložen­ja koja vode ka promenljivim akcijama, kao i pri­tajena nezadovoljstva, prigušene negativne re­akcije i pasivno-agresivni pristupi ili agresivnost iza zatvorenih vrata. Može se reagovati previše emotivno.

Alhemijsko pitanje za transformaciju: Da li je ova moja reakcija primerena situaciji ili je reč o neraz­rešenim emotivnim bolovima iz proslosti? Kris­tal: mesečev kamen (Moonstone)

Pun Mesec u Škorpiji 26. aprila donosi velika preispitivanja i snažnu intuiciju, tim pre što Pluton kreće retrogradno sledećeg dana. Ovo je vreme kad će nam postati jasno šta je to čemu je došao kraj i što je najbolje završiti. Ovo je i odlično vre­me za dublja istraživanja ličnih motiva i skrive­nih želja, kao i svega što nam može pomoći u izlečenju i isceljenju onoga što nas boli – bilo na fizičkom bilo na emotivnom planu.

Alhemijsko pitanje za transformaciju: Šta je spremno da se isceli? Kristal: crni obsidijan

Nadam se da ćete sve ovo pozitivno iskoristiti i želim vam sve najbolje u vašem alhemijski radu na sebi!

ŠTA MISLITE?

DECLUTTERING YOUR HOME TO FREE YOUR MIND

MAJ 2021: IZAŠAO JE NOVI BROJ E-MAGAZINA RYL