in

NEKA MOJI PLANOVI PRONAĐU SVOJE VREME

PIŠE: CECA MAROJANOVIĆ, PROFESIONALNI ČITAČ VREMENSKIH LINIJA

Na kraju godine se uvek zapitamo šta smo sve tokom nje radili, da li smo bili uspešni ili ne, da li smo svoje vreme iskoristili u potpunosti. Kada sumiramo svoje rezultate, osvestimo šta ne želimo, a šta želimo u novoj godini. Obično donesemo velike odluke i onda se posle 2. januara vratimo na staro.

Ono što praktikujem godinama je da slušam svoj unutrašnji osećaj i putem njega ne donosim odluke, već pravim planove. U meni živi ono dete koje voli praznike, a posebno Novu godinu i Božić. Mesec dana unapred kupujem ukrase. Volim da moj prostor bude kao u bajci. Još uvek verujem u Deda Mraza. Tako mi je lakše da pravim svoju mapu planova. Moja mašta se ne zaustavlja, sve moje fantazije su u slikama i afirmacijama. Koža mi se ježi od sreće i uzbuđenja dok radim ono što volim.

Kada pravim mapu ne stavljam godinu. Nova godina meni predstavlja početak, otvaranje i puštam da malim koracima ostvarim ono što nosim u sebi. Zahvalim se Bogu, prekrstim, udahnem, izdahnem i kažem – neka moji novi planovi pronađu svoje vreme. Sa starom mapom se pozdravim, zahvalim i kažem – tako je trebalo da bude – koliko god planova da ostvarim.

Zašto ne donosim odluke? Zato što se uvek setim jedne rečenice dr. Vejna – „Ono što je ujutru istina, uveče je laž.“ Mogu ujutru da kažem sebi da slatkiše neću jesti, a da uveče pojedem čokoladu od 100 grama. Zato ako želiš da smršaš napravi plan, korak po korak: krenuću na trčanje, ići ću na posao peške, izbaciću slatkiše. Zalepi svoju sadašnju fotografiju na neko vidno mesto i reci – moj plan je da smršam toliko i toliko kilograma. Ili probajte nešto slično sa planovima druge vrste. Možda želite unapređenje na poslu, harmoničnu partnersku vezu, da naučite nešto novo. Probajte! Dajte sebi cilj, napravite korake koji će vas voditi do cilja i tako napravite plan. Ne budite previše skromni. Pustite da to što nosite u sebi iz vas poteče. I upamtite – ne tovarite na svoja leđa prevelika očekivanja, jer je šansa da se razočarate onda veća, kao i da ubrzo odustanete. Budite nežni prema sebi i slavite svaki korak ka cilju kao poseban uspeh. Tako ćete podstaći sebe da izgurate do kraja i ostvarite ono što ste zamislili.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

PROMETEJEVA PEĆINA

BODYGUARD – REAL LIFE