in

MOĆ ŽENE

PIŠE: VANJA BOKUN POPOVIĆ – ISTRAŽIVAČ I MENTOR, KATALIZATOR ZA BUĐENJE BOŽANSKIH POTENCIJALA. AUTOR KNJIGA MI GRADIMO NOVI SVET I LEKSIKON BOŽANSTVENE ŽENE.

WOMEN. THEY ARE A COMPLETE MYSTERY. – Stephen Hawking

„Šta ako je sve bila laž?“

Dah mi se ubrzava i nisam sigurna da li želim da razmotrim tu mogućnost.

„Šta ako… Blokade ne postoje, limitirajuća uverenja ne postoje, ugnjetavanje, nejedna­kost, teret prošlosti – ne postoji? Šta ako je sve bila laž? “

U grupi nas je 33 žene sa svih meridijana i sa­stajemo se jednom nedeljno, svaka ispred svog ekrana, za ono što se običnim terminom zove plaćena obuka. Naša instruktorka je za svojim kompjuterom, u popularnom gradu u Americi, i naizgled predaje čas. Drži obuku.

Pitanja me probadaju. Ako je sve zaista bila laž, onda moj rad više nije potreban. Sve što sam izučavala, studirala, provlačila kroz sopstvena vlakna – nizašta. Osećam tenziju i nevericu u nadi da je ovo samo šok terapija.

„Obratite pažnju na to koji deo vas se protivi ovoj mogućnosti, jer je to isti deo koji stari ma­triks drži u životu.“

Veći deo svog odraslog života bavim se prou­čavanjem čudesnih mehanizama psihe – polja beskrajne inteligencije, koje neprestano poku­šava da se manifestuje kroz nas. Privlači me magija inovativnih umova u sferama nauke, umetnosti, poslovanja, sporta – načina na koji oni komuniciraju sa idejama, igraju se sa nji­ma i stvaraju. Profesionalno, asistiram ljudima da prevaziđu sopstvene limite i sami zakorače u taj prostor, u kojem tokovi inspiracije rađaju novo čovečanstvo.

S jedne strane, dobro mi je poznat osećaj ek­spanzije koji donosi aktivnost koju volim. Telo je lagano, vreme ne postoji, a osećaj SEBE eli­miniše svaku mogućnost negativiteta i stra­ha. Ako radim ono u čemu uživam, a još sam i izuzetna u tome, onda je polet još intenzivniji i celo biće diše bogatim, punim dahom. No, isto tako mi je poznato u kakvom se bespomoć­nom stanju nalazi osoba kada na scenu stupe apatija, emotivni bol i strah. Strah, strah, strah.

Šta ako je sve bila laž?

Posebno mesto u mom stvaralaštvu predstav­lja kupanje modernog života – brzog, stre­snog, napornog – u moru vekovnih principa i univerzalnih istina. Fascinira me kako žensko telo kreira savršene uslove za stvaranje novog ljudskog bića, pa ga ljuljuška, ohrani, a zatim donese na svet. Fascinira me kako to isto telo kasnije privija u zagrljaj, sinhronizuje otkuca­je malog srca sa svojim, samim bivanjem leči i isceljuje, hrani. Zadivljuje me njegova gipkost, sposobnost da se prilagođava, čudesnost toliko velika da je neopisiva. Ne rađa svaka žena, ali u telu svake žene struji ista dinamika Kosmosa. Potencijal da dva bića dišu u jednom – hodajući hram.

Svetinja.

FOTO: PIXABAY.COM

No, fitnes industrija, estetska, kozmetička, indu­strija plastične hirurgije, svake godine naplate milijarde dolara od žena obećavajući im srećniji život AKO POPRAVE SVOJE ŽENSKO TELO. Tu nisu sami, jer industrija samopomoći nudi obi­lje svoje podrške za popravku uma, a bankarska industrija priskače u pomoć sa kreditima kako bi se to sve lakše isfinansiralo.

Hmmm…

„Zaronite u sebe, razmotrite mogućnost da je či­tava bolna istorija, koju smo kao žene nasledile, jedna velika laž i vidite šta će da se desi.“

Dok instruktorka govori, osećam prisustvo svih žena u onlajn grupi – kao da smo okupljene u krugu oko velike logorske vatre. Njihove kose su bogate, lica nasmejana, prisutnost uzemljena i moćna. Čujem muziku dok instruktorka pri­ča i njišemo se, vatra gori pod noćnim nebom. Snažna sam, izuzetno se moćno osećam u tom iskustvu i osećam podršku od strane Zemlje, koja me pridržava i na momente izdiže da ose­tim nebo. Zvezde se spuštaju po mojoj kosi i prepoznajem ih u drugim ženama. Pojavljuje se preplavljujuće prisustvo Kosmosa iznad mene – planete se jedna za drugom pređaju po nebu, a zatim spuštaju u moje telo.

Zemlja bogata mineralima ispod mene, Kosmos bogat misterijom iznad mene, moćne žene oko mene… KO I ŠTA PROTIV MENE?

Šta ako je stvarno sve bila laž?

Dok instruktorka priča, telo mi bruji i osetim da kroz svaku žilu, kapilar i neuron struji KREATOR. Živa sam, moćna, nežna, lepa, magična, tek ot­krivena, a postojim oduvek.

Šta ako je sve bila laž?

Preplavljuje me ekstaza, suze liju i osećam se oslobođeno.

Božanstvena – bez karme i prošlosti.

Božanstvena – bez bola i napuštenosti.

Božanstvena – jedna – u svakoj ženi.

Dok instruktorka priča, iskače mi na ekranu po­ruka:

Najela sam se kao prasica, nikada neću smršati. Reci mi zašto mi NEŠTO ne dozvoljava da smr­šam. Je l’ možemo da očistimo tu BLOKADU?

Kroz suze i smeh odgovaram:

Ne možemo. Svetu ne treba MANJE TEBE. Ča­robna si!

Logorska vatra gori, instruktorka priča, sa svih meridijana i svih vremenskih linija slivaju se li­kovi božanstvenih žena, dok se u daljini pale nove logorske vatre.

Koliko posla je pred nama!

Jedan običan čas i jedan običan skup.

Jedan običan članak u jednom običnom maga­zinu.

Jedan običan dan u jednom običnom životu.

MI RAĐAMO NOVI SVET.

FOTO: PIXABAY.COM

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

BOTOKS – ISTINE I ZABLUDE

MOJA INDIJA