in

UNUTRAŠNJA REVOLUCIJA

PIŠE: JELENA NJEGOMIR GRAHOVAC
NASLOVNA FOTOGRAFIJA: PIXABAY.COM

Rođeni smo kao čist potencijal bezgranične i beskonačno kreativne energije. Došli smo da iskusimo sebe kroz fizičko iskustvo. Kroz igru, radost i stanje ljubavi.

Vremenom, usled strahova i neprocesuiranih emocija, stvorile su se traume. Te traume stvaraju razna lažna verovanja o tome ko smo, koliko možemo, zašto smo došli. Zatvorili smo se u zonu komfora. Ali tu nema pravog komfora. To je ćelija u koju smo jedva stali i ona nas odvaja od naše prirode. Svaka rešetka predstavlja po jednu laž. Da nešto ne možemo, da nismo dovoljlno vredni, da ne zaslužujemo, da ćemo biti ostavljeni, da smo nemoćni, da obilja ima ograničeno, da je sreća samo za odabrane, a da odabranih ima malo.

I tako generacijama živimo, nesvesni da smo u kavezu u kome nas očekivanja drugih uslovljavaju kako ćemo se ponašati, čime ćemo se baviti, kakve odluke ćemo donositi. Kontrolišu nas, za početak, roditelji koji su uglavnom pod kontrolom društvenih normi, kolektivnih i ličnih programa. Ovo se prožima kroz sve odnose i aspekte života, do najsuptilnijih nijansi.

Svoje strahove prenosimo na svoju decu, jer mislimo da je to jedini bezbedan način da se preživi. Zadržavamo kontrolu zbog straha i lažnog osećaja sigurnosti.

Ponavljamo ustaljenu putanju uz koju smo odrasli, tako što decu stavljamo u kalupe svojih očekivanja. Ti kalupi će jednog dana postati njihov kavez koga neće biti svesni.

Nesvesni da smo jedinstveni i nezamenljivi, tražimo potvrde svoje vrednosti u spoljašnjim faktorima.

Osvestite li svoj značaj, stajaćete čvrsto sa obe noge na zemlji i svi spoljašnji faktori samo će doprineti vašem životnom iskustvu, ali ga neće odrediti. Osetićete svoju jedinstvenost i videćete je u drugima.

Jer ne dolazimo na ovaj svet kao „tabula rasa“, već sa određenim osobinama, tendencijama i nadarenostima… Dolazimo sa željama koje većina nas ne ostvaruje tokom celog života.

Neko mora da prekine taj lanac.

Nismo došli da preživimo, već da živimo izuzetna iskustva, koja se dešavaju van kalupa i ustaljenih normi.

Da bismo se oslobodili blokada, moramo prvo da ih vidimo, da ih osetimo i konačno napustimo. Tek tada možemo da donesemo odluku šta ubuduće želimo da iskusimo. Za to je potrebna hrabrost.

Hrabrost ne leži u jačini oklopa, već u skidanju istog. Uskoro ćemo biti nagrađeni slobodom izbora koja nas čeka van poznatog okruženja.

Došlo je vreme buđenja.

Došlo je vreme unutrašnje revolucije.

Došlo je vreme da razumemo da ograničenja ne postoje. Limitiranost je samo u našim umovima. Došlo je vreme da shvatimo koliko je svako od nas poseban. Svi smo rođeni pod srećnom zvezdom, koja živi u nama i čeka da zasija. Nema odabranih, postoje oni koji biraju.

Usudite se da zaista upoznate sebe, naićićete na celo bogatstvo, jer posebnost se nalazi u istini o nama. A istina se nalazi sa druge strane rešetaka.

FOTO: ANIMA MUNDI

Kada izađete iz kaveza, videćete sebe bez iluzija i u pravom svetlu.

Van kaveza, spoznaćete da oproštaj ne postoji, jer tamo gde smo mi, ne postoji ni zameranje.

Znaćete da ste biće puno ljubavi, nezamenljivi i neophodni svetu baš takvi kakvi jeste.

Neće vam biti važno da li dobijate potvrde i priznanja od drugih, već kako se osećate kao Čovek i da li osećate pripadnost.

Tada podrška drugih nije neophodna, ali je takva razmena među nama prirodna. Tu smo da kroz odnose pune ljubavi budemo jedni drugima potpora.

Pronalaskom iskre u sebi, bićete u stanju da je vidite i u drugima, svesni da njihovo svetlo ne umanjuje vaše, već vas dodatno osvetljava.

Isti Izvor koji je stvorio planine, reke, zvezde i galaksije, stvorio je i svakog od nas.

Kada se nebo i zemlja spoje u vašem srcu, počećete da radite ono što želite, a ne ono što bi trebalo. Radićete stvari koje vas raduju i šireći ljubav pratićete trag svoje duše.

Pronaćićete svoj centar i tada će se cela slagalica složiti, a sve borbe dobiće jasan smisao. Svaki korak. Čak i oni što su nas najviše boleli.

Oni posebno.

Jer, pokloni se skupljaju na dnu, a otvaraju na visinama. Videćete da ste sve vreme bili vođeni do mesta na kom ste sada.

Svesni da ste Unikat, osetićete poverenje prema životu i krenućete, odlučno napred, puni ljubavi i puni mudrosti.

Ka svojim strastima.

Ka svojim željama.

Ka svojim snovima.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

EDICIÓN LIMITADA

LIMITED EDITION – LOJALNOST SEBI