in

LOVELOVE CUTECUTE

KROZ MOLITVU DO ISCELJENJA I ISTINE

PIŠE: MIA MEDAKOVIĆ
FOTOGRAFIJE: IZ PRIVATNE ARHIVE

DR OLGA VASIĆ, SPECIJALISTA FIZIKALNE MEDICINE I REHABILITACIJE. UNAZAD TRIDESET GODINA SE BAVI I ALTERNATIVNIM METODAMA LEČENJA. PORED FIZIKALNOG ISCELJENJA KOJE PODRAZUMEVA ISCELJENJE TELA, RADI AKUPUNKTURU, SU ĐOK, TERAPIJU CVETNIM BAHOVIM KAPIMA, FRAKTALNO CRTANJE. TAKOĐE, RADI I MANJE POZNATE TERAPIJE KAO ŠTO JE EMOCIONALNI KOD PO METODI DR BREDLIJA NELSONA I KVANTNU HARMONIZACIJU DR DŽ. FRENKA KINSLOUA. BAVI SE I SPIRITUALNIM METODAMA PEAT I EFT. ISTO TAKO JE I NLP MASTER I DRŽI INDIVIDUALNE KOUČ SESIJE. VRLO ČESTO JE SVE TO POVEZANO I NEKAD NI NE RAZDVAJA STRIKTNO METODE NEGO SE JEDNA NADOVEZUJE NA DRUGU DA BI POSTIGLA CILJ. CILJ JE UVEK ISCELJENJE I IZLEČENJE PACIJENTA.

NEPRESTANO UČENJE, SPECIJALIZACIJE, EDUKACIJE I USAVRŠAVANJE JE ONO ŠTO JE STALNO VUČE NAPRED I POSTALO JE NJEN STIL ŽIVOTA. KAO LEKAR I OSOBA RASTE I NAPREDUJE, ISCELJUJE SE SA SVOJIM PACIJENTIMA I NA TOME IM JE DUBOKO ZAHVALNA.

DR OLGA VASIĆ JE UDATA, IMA DVOJE DECE, UNUKU I UNUKA.

DOKTOR STE ZVANIČNE, ALI I ALTERNATIVNE MEDICINE. KADA OBJEDINITE SVA SVOJA ZNANJA, DO KAKVOG ZAKLJUČKA DOLAZITE?

I zvanična medicina i alternativna medicina imaju, suštinski, jedan jedini cilj, a to je pomoći čoveku. Integracija obe medicine je veoma bitno i daje najveći uspeh. Bitno je razlučiti kada i na koji način, u kojim situacijama i koje su indikacije kada primenjujemo jedan ili drugi vid lečenja. Isto tako, tu su razni slojevi i nivoi i u jednoj i u drugoj medicini. Bitno je uvek uključiti i božanske nivoe.

Često možemo primeniti najsavremenije dijagnostičke metode, najsavremenije lekove, najjače isceliteljske alternativne tehnike, ali ako ne uključimo božanske i duhovne metode, ne možemo postići cilj. I ne samo to, pacijent treba da preuzme odgovornost za svoje ponašanje, navike i da prihvati promenu sebe, jer ono što ga je uvelo u bolest ga neće odvesti ka isceljenju. Transformacija na nivou tela, emocija, mentalnih nivoa je u stvari isceljenje.

DOK STE RADILI U DRŽAVNOJ ZDRAVSTVENOJ USTANOVI, PRE NEGO ŠTO POČNETE SA PREGLEDOM PACIJENTA, VI STE GA ZAMOLILI DA ZAJEDNO MEDITIRATE. KAKO JE TAJ PRISTUP BIO PRIHVAĆEN OD STRANE RAZLIČITIH PACIJENATA?

Primenjivala sam i meditacije i molitve kada bih procenila da pacijent ima kapacitet, pa i potencijal za tako nešto. I to je vrlo često bio pun pogodak, jer pri meditaciji dovedem pacijenta u takvo opušteno stanje da svaka sugestija i savet budu prihvaćeni u potpunosti, a reč i vibracija reči u tom stanju su mnogo puta jače i celishodnije. Radila sam isceliteljske, vođene meditacija i kad bih govorila o problemu koji se nalazi u telu, pacijent je u opuštenom stanju preuzimao odgovornost za sebe i isceljenje bi počinjalo još na samom početku.

Isto tako, kada sam se u molitvi obraćala Bogu ili čitala psalme, pacijenti a i ja smo prihvatali istinu. A istina je bila da taj trenutak nismo mi iskreirali nego je ta kreacija u tom trenu bila božanski plan za isceljenje. Inače, u našem pravoslavlju se kaže bolest je božanska poseta. To je poziv na svojevrstan reset i životnih navika i brisanja uverenja i introspekciju sopstvenog bića i upoznavanje sa dušom, misijom i svrhom sopstvenog postojanja.

KADA BOLEST ZAKUCA NA VRATA…

Kada bolest zakuca na vrata, menja se percepcija dosadašnjeg života. Blagosloveni su oni koji imaju veru i koji se predaju Bogu, ne gubeći realnost i doktorsku pomoć, jer i Bog radi kroz ljude i prilike, odnose, doktore, lekove… Ne zaboravimo da je osnovni BOŽJI ALAT – LJUBAV.

Sačuvati ljubav u tim trenucima očaja, bola i patnje koju donose razne bolesti je velika stvar, a ona se lakše čuva i neguje kroz molitvu.

VAŠ PRISTUP PACIJENTU JE SVEOBUHVATAN, HOLISTIČKI. KAKO I KADA SE ODLUČUJETE DA MU PRISTUPITE KROZ BAHOVE KAPI, MEDITACIJU, AKUPUNKTURU, EFT, PEAT TERAPIJU, FRAKTALNO CRTANJE, EMOCIONALNI KOD?

Postoje pacijenti koji su probali razne alternativne tehnike i oni znaju šta im prija i bukvalno dođu po to. Oni koji su samo čuli ili imaju preporuku od nekog, prepuštaju da je ja izaberem. Često se pitam da li sam ja ta koja biram. Nekad počnem sa jednom tehnikom, a završim sa nekom drugom.

Svaki pacijent je za mene izazov i duboko sam ubeđena da postoji vođstvo i za pacijenta i za mene.

mora da postoji znanje, iskustvo i ljubav, ali postoje i nivoi o kojima malo znamo, često ih intuitivno naslućujemo. Nekad prepuštanje tom intuitivnom vođstvu iznutra i tajanstvenom šapatu spolja bude jako delotvorno. Bude čudo i za pacijenta i za mene.

KAKO I ŠTA PRIRODA LEČI? KAKO I ŠTA LEČI ČOVEK?

Najčešće su to bolna stanja koštano-zglobnog sistema, jer sam na prvom mestu fizijatar. Vrlo često povrede, razna reumatska stanja, degenerativni problemi sa zglobovima hroničnog tipa, ali i akutna bolna stanja zglobova, mišića, kostiju, pa i nerava.

Trudnice, bebe, porodilje, mala deca su pacijenti koji dolaze na Bahove kapi sa najrazličitijim simptomima, jer su Bahove kapi nežne, potpuno bezbolne i lagane za korišćenje, a daju odlične rezultate. Najčešće su strahovi, nedostatak adaptacije na određene promene kao što su vrtići, polazak u školu, dolazak prinove ili razne postporođajne traume i mame i bebe.

Spiritualne metode kao što su PEAT i EFT su važne i delotvorne kod raznih emotivnih i psihičkih problema.

Često održavam radionice iz fraktalnog crtanja kada se koriguju rani životni problemi, programi, traumatični zapisi.

Radionice držim i iz kvantne harmonizacije gde svako može da nauči kako da se lakše snalazi u životu, koriguje svoju stvarnost, harmonično i skladno upravlja svojim životom.

Kouč sesije podrazumevaju rešavanje bilo kog akutnog problema ili aktiviranje ličnog razvoja postavljanjem pitanja. Klijent sam dolazi do rešenja problema, pri čemu bude iznenađen kako do sada nije video problem. Klijenti koji dolaze na kouč sesije su specifični jer traže brzo rešavanje problema, vrlo su realni i sa visokim zahtevima, tu nema mnogo prostora za energetske tehnike, ali uspevam da provučem razne energetske metode.

Veliki sam zaljubljenik u prirodu i osećam i znam njenje moći i čudesno delovanje. priroda ima kod samoobnavljanja i transformacije. Priroda se isceljuje iznutra, a čovek očekuje isceljenje spolja.

Čovek, isto tako, ima moć samoisceljenja ali toga nije svestan, odnosno zatrpan je emotivnim i mentalnim slojevima iskustvenog doživljavanja stvarnosti otkad se rodio. Priroda se isceljuje iznutra, samu sebe obnavlja i leči.

Dovoljno je biti u prirodi, povezati se sa frekvencijom žubora potoka, ptičjim cvrkutom, oslušnuti kako raste trava, što bi rekao Stevan Raičković, prepustiti se tišini treptaja letnje žege na rascvetaloj livadi i udisati mirise borovih šuma ili svetlosne i negativne jone kraj nekog vodopada i evo isceljenja.

Priroda je tajna koliko i javna isceliteljka i trebalo bi da bude broj jedan u prevenciji bolesti i značajan činilac u isceljenju od bolesti.

KOLIKO PACIJENT MORA BITI OTVOREN I VERUJUĆI DA ĆE DO IZLEČENJA DOĆI?

Naravno da je najznačajnije da pacijent želi da se isceli, a ne da manipuliše bolešću ili sve vreme sabotira svoje isceljenje dok se navodno leči alternativno ili uz pomoć savremene medicine.

Ima pacijenata koji imaju benefite od bolesti, ali su ti programi tako duboko zakopani da čak ponekad obmanu i samog sebe, kao i doktora. Ali kad krene putem isceljenja i preispitivanja iz duše uz pomoć doktora i dragog BOGA, to je pravi put ka isceljenju.

Čovek 21. veka boluje od narcisoidnog egoizma, manipulativnog materijalizma i virtuelnog zatupljivanja.

ČIME STE OČARANI U POSLEDNJE VREME?

Očarana sam svakim trenutkom koji provedem u radosti sa svojim unucima, porodicom, drugaricama i prijateljima, prirodom Stare planine gde sam svakog vikenda. Sve se manje radujem putovanjima po velelepnim gradovima, a sve više nepreglednim šumama, dalekim morima i isceljenjima koja dolaze od BOGA.

TEMA SEPTEMBARSKOG IZDANJA RYL MAGAZINA NOSI NAZIV „BE YOUNIQUE“. ŠTA JE ONO PO ČEMU STE JEDINSTVENI, AUTENTIČNI?

Volela bih da sam jedinstvena i autentična. Ali ja sam samo duša koja je došla na ovu planetu da otkrije smisao života koji živi i da kroz pomaganje drugima pomogne samoj sebi da shvati ko je i šta je.

ŠTA MISLITE?

PROBUDIŠ SE I…

DANI MEKSIKA U HOTELU HYATT REGENCY BEOGRAD