in

KO ŽELI DA PEVA, UVEK NAÐE PESMU

PIŠE: ANIMA MUNDI
FOTO: RADE JOČIĆ

„Prema legendi, postoji ptica koja peva samo jednom u svom životu, lepše nego bilo koji drugi stvor na ovoj Zemlji. Od trenutka kad napusti gnezdo, ta ptica traži trnovito drvo i nema mira dok ga ne nađe. Uvuče se među njegove isprepletene grane, i pevajući, nabode svoje telo na najduži, najoštriji trn. Dok umire, njen bol prerasta u pesmu daleko lepšu od pesme slavuja ili ševe. Cena te predivne pesme je život, ali čitav svet zastaje da sluša, a Bog na nebu se osmehuje. Jer, ono najbolje što postoji, može se dobiti samo po cenu velike boli… ili bar tako legenda kaže…” iz serije koju smo obožavali „Ptice umiru pevajući“.

Ko želi da peva, pronalazi pesmu, i to ne bilo koju, negu onu za kojom traga. Kakva osoba i temperament, takva i pesma.

Ova španska poslovica inspirisala me je da kraj godine obojimo RYL magazin pesmom i novim ciljevima, sumiranjem svega ostvarenog u 2017. i šta nam predstoji u 2018. godini.

Kada se osvrnem unazad i sagledam RYL za ove dve i po godine, vidim 34 broja, 34 teme, 34 odgovora, 1.000 saradnika, 5.400 stranica ozbiljnog, modernog štiva 21. veka, koji neguje duh i telo, koji korača sa vekom u kojem se stvara, koji hrani dušu. RYL inspiriše, motiviše, daje primere, promoviše, daje hrabrost i veru da je moguće sve što se zamisli. Jer, upravo na takvom iskustvu je i nastao.

Ovo je priča o nama, koji budni koračamo, istinita priča sa stanovišta nauke, prakse, ličnog iskustva, ideje, ljubavi. RYL je štivo za savremenu ženu, za savremenog muškarca i blistavi UM koji teži napretku. I upravo zato, ko želi da peva, taj nađe i pesmu, i melodiju, i muzičare, i orkestar. Ko želi da peva, taj će pronaći ili stvoriti pesmu. Ko ima želju, a pritom i priliku i spremnost, korača ka uspehu. Ko ima sebe, ili nekog pored sebe, da se za trenutak osloni, kada se umori, na putu je ličnog zadovoljstva i uspeha. Ko ima samo malo hrabrosti i vere da izabere pravu pesmu, pevaće je na sav glas, jer je pesma njegova duša, njegova slika i prilika. Pesma je on, samo u drugačijoj formi. Sve što radimo, sve smo to samo MI.

„Ko želi da peva, uvek nađe pesmu“

Najjača sam kad sam najslabija, najpozitivnija kada mi je najteže, ali u takvim trenucima pronalazim svoju pesmu koja me isceljuje. Čovek u sebi nosi i lek i otrov, i ako znate šta vas leči, isceljenje je na putu. Volite ono što radite, volite ljude sa kojim radite, volite i kada vas ne vole, volite, jer univerzalna ljubav je pesma i lek za spokoj i mir čoveka.

Želim vam u Novoj godini ispunjenje svake pesme, želim vam ljubav svemirsku, želim vam dubinu okeansku i veru nadljudsku, želim vam zvezdano nebo i moralne zakone, da osmehom obgrlite svet, prepešačite zemaljsku kuglu i stignete, sa pesmom u srcu, tamo gde ste naumili.

JA ĆU STIĆI TAMO GDE SAM NAUMILA.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

Izašao je decembarski broj magazina RYL

SUSRET SA SOBOM