in

IMAM SRCE LAVICE

PIŠE: ANIMA MUNDI
FOTO: STEFAN SOKOLOVSKI

Lavica je nesputana Vodolija, razigrane maš­te, slobodna, slobodarski orijentisana, voli da prolazi putevima čudesnog i nesvakidašnjeg. Lavica je snažna, nežna, mirisna, nedostižna, brza, hitra, sa jasnim ciljem. Otvorila je virtu­elne stranice savremenicima 21. veka da ispi­suju svoja znanja, iskustva, snove. Pokrenula je talas koji je nezaustavljiv u gradnji životnog stila i načina razmišljanja. Estetika i umetnost iznad svega, a biti mera osnov je ove priče. Kako steći poverenje čitalaca, autora, saradni­ka, kako dokazati sebi da si ti ta sa jasnom mi­sijom u kojoj si vođena nevidljivim nitima, isk­reirala slučajno ili namerno, ali dokazano sve ono što se čita na ovim virtuelnim stranicama.

RYL magazin danas slavi 8 godina, 91. broj je pred nama. Iza nas je 90 brojeva, na desetine hiljada stranica, jako puno saradnika, ljudi sa kojima sam se po prvi put čula, dopisivala, ob­jašnjavala, upućivala, verovala. Znate, 91. broj je kao i prvi. Morate krenuti od praznih strani­ca, od nule i dokazivati sebi i drugima da se to može, da vi to znate, da je to sjajan, pravi posao za vas. Dokazujete da umete da vodite ljude, pregovarate, menadžerišete, da ste dos­tupni, zadovoljni, nasmejani, nenametljivi. Lju­di moraju da vam veruju, da vas podržavaju, da vas prate, ali i sugerišu u kom pravcu sami idu, pa im se prilagođavate i zajedno dolazite do rešenja. Stranice se ispisuju lako, nekako kao da su božanskom rukom usmeravane. Poslovanje se prilagođava zahtevima tržišta, čitalaca, slučajnim prilikama koje traže hitnu promenu i adaptaciju.

Urednica mora da vodi i upravlja resursima, vremenom, uspehom. Ona se sme da se zane­se, ponese, zaboravi. Mora biti balans svega. I tako iz meseca u mesec i iz godine u godinu, a uskoro će i decenija. Urednica mora imati jas­ne i zdrave odnose sa sobom i drugima. Dav­nih je dana sahranila ego, ali zna tačno kako i dokle, sa kim i bez koga. Na tom putu joj po­mažu znanje i iskustvo, intuicija i projekcija, talenat i sreća, neko bi rekao i sudbina.

Vizija bez akcije je kao san bez materijalizaci­je. Znanje kojim vlada mora se pronaći u do­dirnim tačkama u jednom momentu, a onda nastaje i sve ono što nam treba iz broja u broj. Urednica mora biti hrabra i kreativna, general i vojnik. Mora da poznaje i prepoznaje ljude i neljude, duše i neduše, ako ništa drugo, mora biti navedena na prave puteve i lepotom svoga karaktera i osmeha da unese i zaključuje sve što treba da bi se dalji putevi otvarali i stranice ispisivale za buduće generacije o umetnosti, čoveku, uspehu, duhovnom i ličnom razvoju, zdravlju, alternativi, dalekim svetovima, blis­kim cvetovima. Jer RYL magazin je lifestyle & mindstyle magazin za savremenu ženu i muš­karca koji žive u 21. veku i otvoreni su u potra­zi za svojom unutrašnjom lepotom i dubinama koje promenu znače.

„Imam srce lavice“ naziv je fotografije Anime Mundi skulpture lavice iz Firence koja domini­ra na trgu Piazza della Signoria – taj snažni i odlučni stav da se uzme stvar u svoje ruke simbol je i ovog broja. Imati hrabrosti i ludosti pratiti sebe na putu do sebe kroz muziku, reč, fotografiju, putovanja, matematiku, logiku, filo­zofiju, tehniku. Nije bitno kroz šta, bitno je da je do srži. U centru centra ne odustati od sebe i svojih snova. Mislim da se to lako i jasno čita kroz redove RYL magazina od prvoga broja, kao i u njegovim nastavcima.

Šareni je ovo svet, krdo lavica hodi prašnjavim putevima i džunglama ne strahujući šta će ko reći o njihovim usponima i padovima, jer one znaju za kim zvone zvona. Imam srce lavice je slogan koji sam osmislila davne 2017. godine, ali koji se pored fotografije materijalizovao u rođendanskom broju. Da nije bilo tog srca, ne bi sve bilo tako vidljivo i dostupno. Ako su vam lavice i lavovi koji pišu i kreiraju magazin imalo promenili život ili ga utemeljili, ne odustajte od ovih stranica kao što ni mi nećemo odustati od vas.

Imam srce lavice i put je otvoren, dug, smislen. Pratim srce, lav prati put, put vodi u nepoznato da bi postalo poznato.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

FEBRUAR 2023: IZAŠAO JE NOVI BROJ E-MAGAZINA RYL

MOJ LAV