in

JEDAN KOMAD ZA TRI KOMBINACIJE

PIŠE: MIA MEDAKOVIĆ
INTERVJU: MARINA BELIĆ
FOTOGRAFIJE: IZ PRIVTNE ARHIVE

MARINA BELIĆ, MODNA KREATORKA KOJA JE ODUVEK BILA OKRUŽENA SVESTRANIM I ZANIMLJIVIM ŽENAMA SA MNOGO INTERESOVANJA – PRAVNICAMA KOJE DRŽE JOGU, DOKTORKAMA KOJE PRAVE NAKIT, MATEMATIČARKAMA KOJE SU DANAS UČITELJICE ŽIVOTNIH VEŠTINA I MENTORKE. TO SU INSPIRATIVNE ŽENE KOJIMA I ONA DANAS PRIPADA, MASTER EKONOMIJE JE ZAMENILA KROJAČKIM MAKAZAMA I MODELOVANJEM. PRVI KUPCI SU BILE NARAVNO NJENE DRUGARICE, A POSLE SU DOŠLE I DRUŠTVENE MREŽE (@HEROINAFASHION), KAO I KONCEPT RADNJE @FABLIVINGBYUNA U KRUNSKOJ I @SUPERSTARSI U KRALJA PETRA U BEOGRADU. NEIZMERNO JE ZAHVALNA ŠTO PRVO SVOJU KREATIVNOST I POTREBU ZA MODOM ZADOVOLJAVA NA SOPSTVENI NAČIN, A UBRZO JE OTKRILA I KOLIKO SE NJENE KREACIJE DOPADAJU DRUGIMA.

Život je previše kratak za dosadnu garderobu. DARE TO CHIC je njen zaštitni znak.

KAKO I KADA SI DOŠLA NA IDEJU DA KRENEŠ SA BRENDOM HEROINAFASHION?

To je zanimljiva priča o podršci i vetru u leđa, o prepoznavanju moje kreativnosti koja se izražavala kroz moju odeću, o prijateljstvu, o mentoru. Ideja za Heroinu je došla kroz rad sa Marijom Grujić Bepom i njenim angažovanjem u prvim danima. Marija mi je i otvorila i Instagram i svi divni tekstovi ispod slika su njeni. Želim svakome od vas takvu podršku u životu.

Moderne Heroine su svesne da njihova odeća gradi njihovu individualnost, kao i obrnuto. Način odevanja više nije isključivo vezan za aktuelne trendove, već je područje koje je vezano za njihovu ličnu poruku kako žive život, hrabro i kako one žele, pri tome ne morajući da budu velike buntovnice i oponiraju svom okruženju na agresivan način. One jednostavno svojim načinom razmišljanja, ponašanjem, rečima i odevnim stilom šalju poruku svetu oko sebe i sebi samima: da se mudro i sa optimizmom nose sa svim što život donosi, a da uz to uspevaju da se svaki dan zabave i izraze originalnost kroz izbor odeće.

ODAKLE LJUBAV PREMA MODI?

Ljubav prema modi je način života. Biti drugačija je imperativ, odeća je kostim koji nosiš – kao glavni glumac svog života koji gradi priču, a kostim oslikava tu priču. U ovoj predstavi nema pravila, bitan je samo kontekst. Za koga se oblačiš i kakav utisak želiš da ostaviš? Da li si danas u ulozi drugarice ili zavodljive žene?

KAKO IZGLEDAJU TVOJI KOMADI I OD KOG SU MATERIJALA?

Moji komadi treba da su podrška ženi u svakodnevnim izazovima u životu.

Želim da stvorim nešto novo, a ipak prepoznatljivo i na duži rok. Materijali su deo tog neraskidivog procesa koji slavi lepotu, stvaranje i ženski izražaj. Tkanina je ta koja koja usmerava proces, daje mu tok i smer. Biram prirodne materijale koji kvalitetom mogu da traju par godina.

ZA KOGA SU TVOJI ODEVNI PREDMETI, HALJINE, PANTALONE? IMAJU LI DOZU SEKSIPILA I ČEMU TEŽIŠ U IZRAŽAVANJU?

Obraćamo se najširoj ciljnoj grupi koja se konceptualno može definisati LIFE LOVERS, COURAGEOUS AND OPEN-MINDED OPTIMISTS.

To su ljudi koji preuzimaju inicijativu u životu, optimisti okrenuti uživanju, bilo da je reč o malim stvarima svakodnevnog života ili većim poduhvatima kojima teže. Životne izazove prihvataju hrabro.

Slobodno vreme provode sa prijatljima i porodicom, i za njih, kao i za sebe, žele najbolje u okvirima svojih mogućnosti. Vole da putuju, neprestano uče, informisani su, rade na sebi.

ŠTA JE ONO ŠTO LIČNO VOLIŠ DA NOSIŠ?

Zadnje tri godine najčešće nosim ono što sama šijem i kreiram. To je i bio prvi motiv da krenem sa ovim poslom. Prvi komadi se rade po mojoj meri, nosim ih, kombinujem za razne prilike, gledam reakcije okoline. Ako se komadi pokažu kao kvalitetni i nosivi u raznim prilikama, idu u proizvodnju.

DA LI ZA TO DA SE PRATI MODA PO SVAKU CENU?

Iskreno, ja ne znam šta to znači pratiti modu. Čak i kao veoma mlada osoba to nisam radila. Mislim da ne treba biti sledbenik velikih fast fashion brendova – ovakva moda je za mene razvodnjena, bez ukusa i mirisa. Ovo definitivno nije zajednica žena sa kojom često sarađujem.

ŠTA RADITI SA PUNIM ORMANIMA, A ŽENAMA UVEK FALI TAJ NEKI KOMAD?

Ormani su nam puni jer smo mi emotivno vezani za našu odeću. Sve što se ne nosi duži period, treba da se pokloni. Mi se menjamo, naše životne navike i naše telo se menja, ovo je normalan proces. A taj komad koji fali, znate taj osećaj? To je po meni taj ljudski, ženski momenat koji ima svoju draž i neka ga, moda je živa stvar. Pravilo kojeg treba da se držimo je da za svaki novi komad koji kupimo unapred imamo tri kombinacije uz koje možemo da ga nosimo.

TEMA DECEMBARSKOG IZDANJA RYL MAGAZINA NOSI NAZIV ROADMAP 2021/2022. GDE ĆEŠ SE UPUTITI U 2022. GODINI?

U ovo doba pre dve godine sam se vratila sa Tibeta. Putovati mesec dana, popeti se na preko 5000 metara visine na svetu planinu Kajlaš, to su moji izlasci iz zone komfora. Posle Tibeta sam obišla i Nepal i Kinu. Uželela sam se ovakvog putovanja i tako nešto i želim za sebe u toku naredne godine.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

ROADMAP 2021-2022

NAKIT KOJI PLEŠE 11:11