in

ŽIVOT JE VELIKI DAR

Tamara RadojaPIŠE: TAMARA RADOJA
NASLOVNA FOTO: PIXABAY.COM

Da li ste zadovoljni životom koji živite? Da li svakodnevno zahvaljujete na blagoslovima koje imate ili se neprestano žalite kako je život težak i mukotrpan? Da li svesno birate misli koje vam prijaju i bude divna osećanja u vama? Da li radite posao koji volite ili odlazite mrzovoljni svakog jutra na radno mesto koje vam se ne dopada? Da li se u toku dana posvetite barem pet minuta sebi, radeći nešto što volite i opuštajući svoje telo ili “nemate vremena” za to?

Nabrojala bih još dosta toga, ali i ovo je sasvim dovoljno da shvatite gde se trenutno nalazite, jer to je vrlo bitno. Nije život surov prema vama, nisu drugi krivi zbog vašeg stanja, niko nije kriv, ali ako želite da svoj život poboljšate, potrebno je da preuzmete odgovornost i da menjate stare obrasce ponašanja i razmišljanja, koji su vas doveli upravo tu gde ste sada.

Život je jedan veliki dar, pun obilja, koji nam je dat kako bismo uživali i spoznali svu svoju veličinu i moć, a to je moć naših misli i emocija. Uz pomoć naših misli, mi možemo stvoriti najlepšu bajku, ali i najgoru noćnu moru. One su najveća stvaralačka energija, energija koja u vaš život privlači obilje radosti, ljubavi i zadovoljstva ili tuge, patnje i očaja. I uvek, ali baš uvek ćete dobijati obilje onoga o čemu mislite i u šta verujete. Pod obiljem ne treba podrazumevati samo materijalne stvari, jer mi nismo samo fizička bića, mi smo duše koje žive u fizičkom telu i zbog toga je potrebno biti ispunjen i na duhovnom, osećajnom nivou, kako bismo zaista mogli reći da živimo u obilju.

Težnja isključivo za materijalnim bogatstvom neće nas u potpunosti zadovoljiti, jer to naprosto nije moguće. Kada bi tako bilo onda bi svi bogataši bili srećni, ali zar jesu?

Ljubav, mir, radost, sreća, osećaj životnog smisla su ono čemu mi zapravo težimo, a ne samo materijalnim stvarima i novcu. Novac je svakako bitan segment naših života, koji je tu da nam omogući lagodan život, ali sreću nam sigurno doneti neće. Sreća je stanje svesti, ona se ne traži negde tamo, ona je ovde i sada. I svako, ali baš svako, može da bude srećan upravo sada, samo ako to želi, jer za sreću ništa spoljašnje nije potrebno. Svi već posedujemo sve da bismo je imali, ona je u nama. Kažu da je nesrećan čovek samo nezahvalan i ja se slažem sa tim, jer kada sam osvestila ovo, shvatila sam da ja nikada nisam bila nesrećna, već samo nezahvalna na svemu što imam. Kada sam uvrstila zahvalnost u svoj svakodnevni život i počela da nabrajam sve blagoslove koje imam i da osećam duboku zahvalnost na tome što sam živa i zdrava, što imam oči, uši, ruke, noge itd. sve se promenilo. Magla koja je dugo bila preda mnom polako je nestajala, a ja sam sve jasnije i jasnije videla stvarnost i nisam mogla da verujem koliko je malo za sreću potrebno. Eto vam, dragi moji, recepta za sreću, zahvalnost za ono što imate umesto kukanja i žaljenja za onim što nemate, a čim ste živi i čitate ovo sada, sigurna sam da već imate mnogo. Prebacite fokus sa nemanja na imanje, sa negativnog na pozitivno, i vremenom, sve više i više će biti razloga za zahvalnost, nego za žaljenje, jer univerzum vam uvek daje obilje onoga o čemu razmišljate i na čemu ste zahvalni.

Život je dar koji nam svakodnevno daje blagoslove, a mi ih nismo svesni. Preokupirani obavezama i problemima, bombardovani negativnim vestima sa svih strana strahujemo šta će biti sutra, ne stižemo da se posvetimo sebi i svemu onome što imamo, ne shvatajući da nam samo nabrajanje svega lepog može promeniti ceo život. Umesto da mi kontrolišemo nas život, on kontroliše nas, umesto da budemo gospodari svojih misli, mi smo njihovi robovi, umesto da svesno stvaramo, mi nesvesno koračamo kroz život, misleći da će nas tamo nešto ili tamo neko usrećiti, a zaboravljamo da smo taj neko mi.

Svaki dan je nova prilika za početak nečeg boljeg, a na vama je odluka da li ćete i dalje odbacivati ovo ili ćete preuzeti odgovornost i hrabro iskoračiti iz začaranog kruga pakla u čarobnu zemlju čuda. Da, čarolija nastaje kada postanete svesni snage svojih misli i načina na koji upravljaju vašim životom, kao i emocija koje nosite u sebi. I ako počnete da menjate vaše misli, emocije i verovanja koja vam ne služe, koja vas ograničavaju, doživećete preporod, slavićete život kao najlepši dar i shvatiti da niste vi ničiji robovi, .već slobodne duše koje same kreiraju svoj put. Zato zakoračimo na taj put svesnosti koji vodi u obilje radosti, ljubavi i sreće i zatvorimo zauvek vrata starom načinu razmišljanja,verovanja i starih obrazaca ponašanja, koji nas je držao u ropstvu.

Put raja je u vama, kao i put pakla, a na vama je odluka kojim ćete putem krenuti.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

SELF COACHING

THARA KONCEPT