in

ODLUČNOST JE MAGIČNA

Đurađ Caranović

PIŠE: ÐURAÐ CARANOVIĆ
FOTO: PIXABAY.COM

Ne živite samo da biste zaradili novac! Živite da ostavite trag, uticaj. Novac koristite kao motivaciju, a ne svrhu. Osetite emociju svrhe vaše, budite primorani da pokažete šta osećate, mislite, tražite, želite. Ta osećanja će biti gorivo za vašu motivaciju.

U današnjem društvu često se nalaze izgovori, ljudi krive sve, od svog djetinjstva do političke scene. Ne pristajte da kupite taj osećaj da je neko odgovoran za vaš uspeh ili nedostatak istog. Nemojte da dozvolite da vašu energiju koriste drugi, ili neki događaji, okolnosti.

Ne dozvolite da tuđe mišljenje bude vaša realnost, i da položite vašu budućnost u ruke drugog. Ideja da ste vi potpuno odgovorni jeste zastrašujuća i više nego zastrašujuća, ali gledajte na taj pritisak kao motivišući. Naravno, uvek će biti stvari koje ne možete da kontrolišete, kao što je priroda, prošlost i drugi ljudi, ali baš iz tog razloga preuzmite potpuno kontrolu da usmerite vaše misli, odluke i emocije.

Ključni sastojak je da namerno živite svoje živote. Radite ono zašta mislite da je svrha vašeg postojanja.

Imati osećaj svrhe u životu i raditi ono što voliš je najjači životni motivator koji možete da imate.

Onaj koji živi namerno, čitav njegov život je usmeren da radi svoj posao kao treba i da radi ono što voli, i to se vidi. Njihova odlučnost je magična. To im pomaže da privuku i okruže se pravim ljudima u svom životu. Pošto je njihova namera jasna, da im je fokus da dodaju vrednost kako svojim, tako i životima drugih, novac se sam brine o sebi. Svi mi smo pretrpani poslom, porukama, mejlovima, decom i partnerima, koji se takmiče za naše vreme.

Zbog toga je sposobnost da ostanete fokusirani od suštinske važnosti za postizanje cilja. Sve ove stvari su bitne, porodica na prvom mestu, baš zato treba jasno znati koji su vaši prioriteti.

Treba da znate tačno, kako i gde da investirate svoje vreme da bi se na kraju isplatila vaša ulaganja. Najbolje je investirati u ono što stvarno volite, ali nikako zanemariti stvari koje su potrebne.

Velika tajna je da je motivacija zarazna, zato nije bitno da li je to vaš posao, partner ili nešto drugo, šta god da je u pitanju, kad je osetite, nećete želeti da prestane, vući će vas do krajnjeg cilja, koji je beskonačan.

Strast motiviše istrajnost. Samo ako živite za vaš cilj, to će postati svakodnevnica i deo vas. Naravno, svi mi se pitamo kako početi – trik koji sam naučio je staviti svoje ciljeve u pisanoj formi. Najčešće ciljeve koje nisam napisao nikad nisu ni bili ispunjeni. Kad napišete vaše ciljeve oni postaju stvarni, kao da ste samim pisanjem potpisali neki ugovor. Pored svakog cilja, ja napišem i neki svoj omiljeni citat, koji će mi dati dodatnu motivaciju. Ipak, to je prvi korak da je nešto iz naše glave, mašte, došlo u neki oblik realnosti.

Uspeh je jedna stvar, ali imati svrhu i ostaviti neki trag iza sebe to je totalno druga stvar.

Uspeh je trenutan, a trag je večan. Zato krenite da ostavljate tragove, ne dozvolite da drugi upravljaju vašim vremenom, jer je to jedino što ne možete da vratite.

“And, when you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it.“

Paulo Coelho

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

POBEDNIČKA UTAKMICA ŽIVOTA

PROLEĆNO/ROMANTIČNO