in

LJUBAVNI HOROSKOP ZA FEBRUAR 2024. GODINE

PIŠE: ASTRO LEA
NASLOVNA FOTOGRAFIJA: IZ PRIVATNE ARHIVE

OVAN

Ovnovi će tokom februara istraživati svoje stare emotivne rane i obrasce ponašanja, bilo da su u vezi ili ne. Ako su u vezi, Ovnovi će imati priliku da svoje spoznaje primene na partnerski odnos, što može predstavljati izazov. Ako postoji duboka veza, ovo razdoblje može biti prilika za zajednički rast i razvoj, uz potrebne promene koje će unapre­diti njihov odnos. Međutim, ako posvećenost nije snažna, restrukturiranje odnosa može dovesti do spoznaje da je prekid veze možda bolja opcija.

Za Ovnove koji su sami, februar donosi moguć­nost upoznavanja nekoga fascinantnog. Ovo može potaknuti oslobađanje od starih emotivnih tereta i želju za gradnjom novog, zdravijeg odnosa. Iako se može dogoditi da nema temelja za trajni odnos, razočaranje će biti prolazno. Ovnovima će se pru­žiti mnoštvo šansi za druženje i flert, kao i dosta prilika da postave granice i iskušaju zahteve za poštovanjem, pristupačnošću i iskrenošću. Važno je prepoznati ovo iskustvo kao pokazatelj emoci­onalne zrelosti i ne žuriti sa ulaskom u novu vezu.

BIK

Ukoliko ste sami, očekuje vas razdoblje velike pri­vlačnosti, s mnoštvom udvarača i površnih izraza pažnje. Međutim, retko koji od njih će biti ozbiljan kandidat za dugotrajan partnerski odnos. Sa isku­stvom koje već imate, lakše ćete se suočavati s realnošću, zadržavati rezervu prema romantičnim očekivanjima i bolje procenjivati ponuđeno. Ni­ste skloni površnim vezama i avanturama; težite nekome ko deli slične želje. Tokom ovog perio­da, posvetićete se preciznijem definisanju svojih očekivanja u vezi, postavljajući granice tolerancije i prepoznajući neophodnosti koje ne želite da pre­đete. Možda će vas iznenaditi privlačnost prema osobi koja nije uobičajena za vas, otvarajući vam um i pomažući vam da prepoznate prave potrebe.

Ukoliko ste u vezi, mogli biste osetiti potrebu za većom nezavisnošću i slobodom, što može iza­zvati nesigurnost i sumnje kod partnera, dovodeći do preispitivanja odnosa. Težite promenama koje podržavaju vaš lični rast, iako partner može reago­vati nesigurnošću ili podrškom. Postoji mogućnost da partner inicira promene zbog povoljne profesio­nalne prilike, otvarajući vrata većoj samostalnosti i slobodi za oboje. Razmotrite ovu ideju i podržite partnerove ambicije, iako to može dovesti do pro­mena u vezi koje možda niste očekivali. Rast obič­no dolazi kroz iskušenja i preokrete.

BLIZANCI

Ukoliko se nalazite u partnerskom odnosu, postoji mogućnost da se upustite u vanbračnu avanturu. Ako već održavate neki paralelan odnos, suoči­ćete se s emocionalnim, moralnim i praktičnim pitanjima koja obično isplivaju na površinu kada uzbuđenje popusti. Možda ste do sada smatrali da vam dvostruki život pruža odgovarajući balans, omogućavajući vam ispunjenje različitih (i pone­kad suprotstavljenih) potreba. Međutim, sada ćete morati da se pozabavite kontroverzama koje ste sami stvorili i razjasnite stvari na jedan ili drugi način. Iako može biti teško, razmatranje vlastitih slabosti i obrazaca je korak ka vlastitoj dobrobiti i stabilnosti budućih emotivnih odnosa.

Ukoliko ste trenutno sami, vaš društveni život će biti izuzetno aktivan, ali možete se naći umešani u drame bliskih prijatelja. Čini se kao da u njiho­vim problemima i odnosima prepoznajete nereše­na emocionalna pitanja iz vlastitog života. Zvez­de vam preporučuju da se distancirate i ne delite savete, već da sami sebi pružite vreme za intros­pekciju. Prepoznajte kosmičku poruku i povucite se kako biste razmislili o njoj, analizirali svoje po­našanje, osećanja i prošle veze. Iako ne možete sprečiti prijatelje da prave greške, to nije vaša od­govornost, vaša uloga je da prepoznate te greške i sprečite sebe da ih ponavljate.

RAK

Rođenima u znaku Raka, februar donosi vreme za introspekciju i spoznaju, posebno u partnerskim odnosima u kojima se primećuje nezadovoljstvo. Da biste izbegli hlađenje i udaljavanje, ključna je iskrena komunikacija. Prvo, morate sebi iskreno odgovoriti na pitanje da li je to zaista ljubav, ne samo u pogledu osećanja, već i u drugim aspek­tima. Nakon toga, traženje od partnera da odgo­vori na isto pitanje postaje ključno. Komunikacija može započeti samo ako oboje znate šta želite u vezi, šta očekujete jedno od drugog, da li ono što dobijate ispunjava vaše potrebe dovoljno dobro da biste mogli živeti i bez onog što ne dobijate. Iskrenost možda nije uvek prijatna i često je jed­nostavna, ali je lekovita i delotvorna, prevazilazeći romantična očekivanja.

Ako ste trenutno sami, važno je da sami aktivno po­većate šanse da upoznate posebnu osobu. Vaše raspoloženje može biti promenljivo, ponekad niste spremni za druženje, skloni ste tamnim mislima i dramama. Međutim, tokom ovog perioda možete naučiti kako bolje upravljati svojim raspoloženjem i ne shvatati sebe suviše ozbiljno. Nemojte odbi­jati pozive za izlaske, učestvujte u kulturnim do­gađanjima, pridružite se seminarima, udruženjima ili radionicama. Kompatibilnog partnera verovatno nećete sresti u kafiću, vaša zajednička interesova­nja i aktivnosti će vas dovesti do njega. Ako ste do sada zanemarivali intelektualnu povezanost zbog naglaska na hemiji, sada je vreme da promenite pravac razmišljanja.

LAV

U partnerskim odnosima, dolazi do pozitivnih pro­mena i značajnih uspona. Ako razmišljate o po­dizanju odnosa na viši nivo i osnivanju porodice, ovo je povoljan period za usklađivanje očekivanja i pravljenje planova za blisku budućnost. Sve što preduzmete kao par, u smislu zajedničkih ciljeva i interesa, imaće uspeha i dodatno će ojačati vašu vezu. Pozitivne promene u vezi mogu biti pokre­nute i promenama na poslovnom planu. Vi ili vaš partner možete dobiti primamljivu poslovnu ponu­du u sklopu karijernog napretka koja, uz poveća­nje prihoda, može uključivati i promenu prebivali­šta, možda čak i odlazak u inostranstvo. Važno je svaku veliku odluku donositi zajedno, uzimajući u obzir lični i zajednički razvoj, porodicu i budućnost.

Ako ste trenutno sami, možete prolaziti kroz pe­riod intenzivnih osećanja neadekvatnosti. Možda se suočavate s neslaganjem i osećate da nešto nije u redu – moguće je da imate prevelika oče­kivanja ili niste rešili emotivne terete iz prošlosti. Možda se suviše čvrsto držite svojih navika i ne želite ih menjati kako biste se prilagodili potencijal­nim partnerima. Ili stagnirate u odnosu s osobom koja vam se sviđa, ne znajući tačno gde stojite (ili sve ove stvari istovremeno). Bez obzira na razlog, važno je preuzeti inicijativu, promeniti perspekti­vu, pronaći odgovore na nerešena pitanja i doneti lične odluke o tome šta zaista želite i koji su vam prioriteti u odnosima.

DEVICA

Venera vam je naklonjena, a vaš život postaje di­namičan s mnogo događanja na ličnom i društve­nom planu. U partnerskim odnosima, ovo može doneti zajedničku zabavu ili poduhvate, verovatno i oboje istovremeno. Problemi koji su se pojavlji­vali kao izazovi za vaš odnos će se lako rešavati tokom ovog perioda, uključujući i one koji su se činili prevaziđenim. To ukazuje na vašu sposob­nost suočavanja s izazovima koje ste možda ranije pokušavali ignorisati. Ako imate želju da partner unese promene u svoje navike ili ponašanje pre­ma vama, sada su velike šanse da ga uverite u pozitivnost tih promena i za njega i za vaš odnos.

Ako trenutno niste u vezi, predstoji vam obilje pri­lika za flert i avanture. Signali pažnje i izrazi in­teresovanja dolaze sa svih strana i biranje među udvaračima može predstavljati izazov. Međutim, možda i ne morate donositi odluku odmah. Uživaj­te u brojnim događanjima, socijalnim aktivnosti­ma i izlascima na sastanke. Upoznajte ljude malo bolje, a oni koji su neozbiljni i površni će se sami isključiti iz priče. Iako niste očekivali, lako može­te osetiti duboka osećanja prema nekome kome ste pružili priliku. Ova osećanja će vas inspirisati, čineći vas veoma kreativnim u izražavanju i im­plementaciji u različite aspekte vašeg života. Po­voljan uticaj na polju ljubavi će vas pratiti tokom većeg dela februara.

VAGA

U ovom vremenskom periodu, partnerski odnosi mogu postati intenzivni na različite načine. Ose­ćanja koja ste do sada kontrolisali i opravdanja koja ste pronalazili za partnera (i za sebe), sada će doći na red za suočavanje i razrešavanje. Ima­te dovoljno samopouzdanja i stabilnosti da mo­žete pokrenuti diskusiju o pitanjima koja su vam bitna, a da ne morate stalno paziti na partnerovo raspoloženje, pokušavajući da izbegnete sukobe. Shvatili ste da svađe nisu nužno negativne i da mogu biti konstruktivne, uz važnost postavljanja jasnih granica i zahtevanja onoga što zaslužujete. Iako partner to može doživeti kao pritisak, vi ima­te dovoljno istrajnosti da ne dozvolite izbegavanje odgovornosti.

Ako trenutno niste u vezi, osećate se dobro u sop­stvenoj koži. Moguće je da ste postigli emocional­nu stabilnost i harmoniju koju niste dugo iskusili, a vaše strpljenje raste. Deo vaše stabilnosti može proizlaziti iz činjenice da vas niko ne izaziva niti uznemirava, što može biti glavna tema vaših raz­mišljanja u ovom periodu. Postavljanje pitanja o tome da li vam prija samoća, da li će vam stal­na stabilnost dosaditi ili možda želite nekoga ko će vas izazvati, može vam pomoći da sagledate eventualne obrasce koji su prisutni u vašim odno­sima. U skladu sa svojim razmišljanjem, možete kreirati situacije koje će vam omogućiti eksperi­mentisanje vašim uvidima i saznanjima.

ŠKORPIJA

Vaše opšte raspoloženje izražava smirenost i pozitivnost, ali bliski ljudi mogu iskušavati vaše strpljenje. U partnerskim odnosima, turbulencije neće biti toliko uznemirujuće – neće biti neprijat­nih iznenađenja, a sve nesuglasice ćete rešava­ti smireno. Ipak, članovi porodice i bliski prijatelji mogu vas dovesti do gubitka strpljenja. Moguće je da ćete morati da se suočite s dugotrajnim po­rodičnim problemima koji više ne mogu biti od­gađani, ali rešavanje ovih pitanja će vam pomoći da povratite unutrašnji mir. U važnim situacijama, partner će biti uz vas pružajući podršku, pomoć i zdravorazumsku perspektivu, koja može osvetliti nejasne aspekte.

Ako ste trenutno sami, potrebno je da budete oprezni pri upoznavanju novih ljudi, jer fascinira­nost drugom osobom može narušiti vašu sposob­nost procene. Postoji mogućnost da dozvolite da vam se suviše približi neko ko vas može povrediti ili iskoristi. Ako ste spremni na avanturu i želite se prepustiti svojim osećanjima, savetuje se održa­vanje razumne distance u procesu povezivanja. Ne morate odmah uspostaviti čvrstu vezu i sve što ona podrazumeva. Umesto toga, možete odrediti period za međusobno upoznavanje i zbližavanje. Ako druga osoba ne odgovara vašim očekivanji­ma i vrednostima, crvene zastave će se pojaviti tokom vremena, omogućavajući vam da povratite oštrinu zapažanja i razumnu procenu situacije.

STRELAC

Ukoliko vi i vaš partner možete iskreno deliti nade i strahove iz srca, s ljubavlju i bez ustručavanja, sposobni ste prevazići sve prepreke koje se po­jave kako biste testirali svoju povezanost i posve­ćenost. Ako se nalazite u fazi donošenja značaj­nih odluka o zajedničkoj budućnosti, biće nužno temeljno razmotriti motive i osećanja, istražiti sve opcije, možda i privremeno se povući, ali ponovo birati jedno drugo, prihvatajući i deljenje svih od­govornosti koje to donosi. Ako primetite bilo kakvu prepreku koja vam onemogućava dublje istraživa­nje svojih osećanja, biće potrebno temeljnije istra­živanje vašeg srca.

Ukoliko trenutno niste u vezi, univerzum vam može postaviti neke lekcije već na početku me­seca, pa je važno da ostanete smireni i svesni, jer vaši motivi za donošenje odluka mogu biti pred­met rasprave. Važno je da prepoznate i razume­te obrasce ponašanja, istražite razloge zašto vas privlače određeni tipovi ljudi s kojima ne možete ostvariti dublju i stabilniju povezanost, kao i zašto se često upuštate u slične drame. Ako se nađete usred dramatične situacije i postavite pitanje „za­što mi se ovo stalno dešava”, to može predstavljati priliku da pažljivo posmatrate i analizirate svoje ponašanje i dođete do dubljih uvida. Svesnost i namera mogu vam pomoći u razvoju uvida koji vode promeni obrazaca i otvaranju ka mogućnosti uspostavljanja zdravijih odnosa.

JARAC

Vaše emocionalno stanje pokazuje stabilnost i po­zitivnost, što je posebno dobro u svetlu predsto­jećih događaja. Prema prognozama, očekuju vas brojni izazovni trenuci u partnerskim i porodičnim odnosima, što će od vas zahtevati da budete oslo­nac, podrška, glas razuma i sudija. Iako je uloga koju treba preuzeti nezahvalna, jer se trudite rešiti stvari na pošten i obziran način, vaši bližnji mogu pružati otpor vašim predlozima i rešenjima, iako sami ne nude bolje. Ako osećate bes zbog toga, imate pravo na to, ali nastojte suočiti svoje bližnje sa situacijom i preneti im svoj ugao gledanja bez optuživanja ili osuđivanja.

Ako trenutno niste u vezi, mogli biste biti uvuče­ni u porodične turbulencije i sukobe, nalazeći se „između dve vatre” u odnosima između svojih ro­ditelja ili rođaka. Nemojte previše ozbiljno shva­tati svoju ulogu niti probleme drugih, pokušajte ih podstaknuti da preuzmu odgovornost za svoje odnose. Kada se distancirate iz sukoba u koje ni­ste direktno uključeni, postajete primer svojim po­našanjem, preuzimajući odgovornost za vlastite reakcije. Iako možete osećati da su svi emotivni odnosi izvor komplikacija, povreda i bola, moglo bi doći do poboljšanja ako prilagodite svoje stavove i ponašanje.

VODOLIJA

Ako ste do sada bili fokusirani na druge životne aspekte, sada je vreme da postavite partnerske odnose kao prioritet. Vaš partner je pokazao izu­zetno strpljenje i razumevanje, pa je sada pravi trenutak da izrazite zahvalnost zbog toga i učinite nešto posebno. To ne mora biti grandiozan gest, jednostavno, posvetite mu više pažnje, istražite stvari koje su mu značajne, saznajte o njegovim mislima i osećanjima dok ste bili mentalno i emo­cionalno distancirani. Ovo može obuhvatiti po­stavljanje pitanja, aktivno slušanje, razumevanje i pokazivanje da je sve u redu, kao i da planirate očuvati tu ravnotežu i ubuduće.

Ako trenutno niste u vezi, suočavaćete se s razli­čitim emotivnim izazovima tokom meseca. Važno je prepustiti se onome što univerzum ima za vas i ne forsirati se da ostanete „u igri” ili ostavite do­bar utisak, jer možda nemate dovoljno energije za to. Ako osećate ljutnju, povređenost, očaj, bes ili strah, važno je prolaziti kroz ova osećanja i nositi se s njima najbolje što možete. To ne znači da tre­bate dozvoliti da vas preplave, već da ih prepozna­te, prihvatite i pokušate razumeti poruke koje vam ova osećanja šalju. Moguće je da će vas drugi ljudi dodatno izazvati tokom ovog perioda, možda vas optužujući za sebičnost ili nedostupnost. Ako ne razumeju kroz šta prolazite, možete odlučiti da im poverite svoje osećaje i prihvatite podršku koju nude ili da ignorišete njihove reakcije i dopustite im da zadrže svoje uvrede.

RIBE

Osećanja su duboka, ali je neizvesnost velika, bez obzira da li tek započinjete odnos i postavljate te­melje ili se nalazite u dugoj vezi koja zahteva pro­mene ili prelazak na sledeći nivo kako bi opstala. Samo vi i vaš partner možete otkriti šta tačno to znači za vas i to je tema kojom treba da se po­zabavite u ovom periodu. Pored ljubavi, biće vam potrebno puno strpljenja, asertivnosti, razumeva­nja, samosvesti i spremnosti na kompromise kako biste se uskladili i pronašli ono što je oboma naj­važnije, zbog čega ste oboje spremni na ustupke i prilagođavanja.

Ako ste trenutno sami, dobro ćete se zabavljati u ovom periodu – društveni život je uzbudljiv, a pri­jaće vam i pažnja koju izazivate. Osećanja mogu oscilirati i smenjivati se velikom brzinom, utičući na vaše raspoloženje, a neko to može primetiti i razumeti bolje nego što ste mislili da je moguće. Intelektualna kompatibilnost, senzitivnost i saose­ćanje mogu vas privući osobi koju niste posma­trali kao potencijalnog partnera, a koja može de­lovati na vas umirujuće i negujuće. Nemojte žuriti s „objavljivanjem” romantične priče, već pustite stvari da se razvijaju prirodno.

ŠTA MISLITE?

U TO IME

KEKSIĆI „MACIN JEZIK”