in

RADOSTI MOJA

PIŠE: ANIMA MUNDI
FOTO: STEFAN SOKOLOVSKI

Vreme je za igru. Moje srce je mirno, um se otvara, strast se pokreće. Univerzum zna zašto je to bitno. Biti hrabar sa svojim životom, biti svoj u njemu, biti esencija svega što zamislimo i dotaknemo. Radosti moja, koliko sam samo ponosna na tebe, što me budiš, voliš, sanjaš, podržavaš. Radosti moja, ti mi daješ krila, vodiš me, koračam brže, na kanalu nuklearne elektrane sam samo zato što se budim radosna svakoga jutra, što radim najlepši i najmaštovitiji posao na svetu. Radosti moja, pa ti si tu nakon toliko godina spavanja u meni. Zašto? Zato što sam bila HRABRA da se probudim, da te probudim.

Ljudi vole hrabre ljude, ali nisu hrabri. Hrabrost je potrebna i u svakodnevnom životu. Onom najobičnijem životu koji ne priznaje zonu komfora, onom koji ne priznaje spavanje, strah, nedoumice. Novi život i radost u njemu traže novu ženu i muškarca 21. veka da budu brzi, hitri, hrabri, smeli, da poseduju univerzalnu ljubav prema svima i svemu i sve to u zbiru doneće RADOST. Radost življenja. Živ ti nisam ako nisam radostan. Radosti moja lepa. Na vreme sam se pobrinula da u svom unutrašnjem vrtu iskorenim očekivanja, frustracije, nezadovoljstvo, pokušavati iznova i samo iznova pobeđivati sebe i igrati na svojoj strani. Zvuči sebično? Nije.

Pokušajte i videćete. Uspeh je zagarantovan. Radosti moja, lepoto moja, otvorila sam svoje duhovne oči, unutar sebe sam pronašla rudnik i to je taj rudnik iz kojeg kreiram bogat, radostan i veličanstven život. Mora se pronaći balans između duhovnog i materijalnog. Mora se pronaći ona tanka linija koja nas deli od svih i čini unikatnim i jedinstvenim. A kako? Samo biti svoj i ne dati sebe. Tako se brani radost. Tako se voli radost u tebi. Odgovor se naslućuje.

Buda je rekao: „Vaše je da pronađete svoj posao, a onda mu se predajte svim srcem.“ Ja sam to učinila, nisam postala istoričarka umetnosti u formalno-pravnom smislu, postala sam pravnica obogaćena umetnošću iz duše, indirektno, radeći i stvarajući kroz reči i sliku: „Jer mora da postoji onaj posao koji samo vi možete da uradite.“ Mislila sam da svako može da vodi i uređuje magazin i da to pripada svima. Ali onda sam shvatila i da nije tako. Jer nije sve za sve i ne treba da bude. Svako je unikatan u onome što jeste i gde mu je fokus.

Shvatila sam da je fokus bitan elemenat uspeha, a onda se iz tog uspeha budi i radost. Kako do radosti? Ako mene pitate, recept je sledeći:

  1. Radite ono što volite i u čemu ste najbolji
  2. Doza adrenalina je neophodna u poslu
  3. Putujte
  4. Gledajte u biokopu divne filmove (moja preporuka – „Karta za raj“, „Trougao tuge“ „Dejvid Bovi“, „Meni“)
  5. Izlazite sa prijateljicama i smejte se do iznemoglosti
  6. Darujte
  7. Naučite i da primate poklone od srca
  8. Bavite se sportom koji vam prija i koji je u skladu sa vašim uzrastom
  9. Volite i budite voljeni
  10. Kreirajte šta god, samo se prepustite mašti

Mašta, kreacija, radost, ljubav, zanos, snaga, fokus, bajka. Sve zavisi samo od vas i vašeg osmeha i ne dajte nikom da vam ga uguši.

Radosti moja, koliko si mi samo divna!

Neka nam je radostan Badnji dan i Božić.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

JANUAR 2023: IZAŠAO JE NOVI BROJ E-MAGAZINA RYL

PERSONALIZOVANA ISHRANA – OPTIMALNO ZDRAVLJE