in

OD ISTINE DO SLOBODE

Draga čitateljko,

Veselice moja, ti koja čitaš redove e-magazina i tražiš odgovore na sva pitanja i teme koje postavljamo iz broja u broj. Ti koja si na svom ličnom putu, a put ličnog razovoja i rasta, ne to nije floskula, to je stvarnost i istina koju živimo, dug je put kojim zajedno hodimo. Snaga ovog časopisa ogleda se u  tome što kreiramo mišljenje o tome šta je važno, što je očigledno u harmoniji sa mnogim ljudima koji ovo čitaju.

 Znam da je mart i proleće, da se sunce smeši, ali tema ispred nas je

„OD ISTINE DO SLOBODE“

Za nekog teška, za druge laka, bolna, nesnošljiva, podnošljiva. Koju i čiju istinu živiš? Englezi jedino za istinu koriste određeni član the truth, jer smatraju istinu samo jednom. A da li je tako? Ja imam svoju istinu, ti živiš tvoju, oni neku drugu, i sve naše istine se prepliću u životu koji živimo. Istina je saglasje sa činjenicama ili stvarnošću.

Ako živiš svoju istinu, onda si srećna, ako si srećna, onda si slobodna, ako si slobodna, onda si hrabra. Sve je to uzročno-posledično povezano i ni jednu nit ne možemo preskočiti. Ne možeš živeti u slobodi, a da ona nije proistekla iz tvog DNK i želje za istinom i sopstvenim vrednostima. Odupri se matricama, odupri se podneblju u kojem živiš, odupri se normama zarad sopstvenog sjaja. Jer, tvoj vlastiti sjaj čini te još većom, kako kaže Emerson. Ne možeš da sijaš ako nisi slobodna u svojoj lepoti.

Često se pogledam u ogledalo i u njemu vidim istinu onoga što živim i proživljavam. Često se zapitam – da li je to moja istina? Da li je to istina mog unutrašnjeg glasa kojem težim? Za sve postoji vreme. Možda je upravo ovo vreme kojim se bavim, koje osluškujem i preispitujem vlastitu istinu i slobodu. One (istina i sloboda) nemaju cenu. Sudbina nije htela da postanem direktorica javnog preduzeća ili nekog pozorišta, sudbina i ja želimo da se bavim pitanjima smisla, lepote, ljudske vrednosti, da veličam snagu čoveka i žene, da podržim ideje značajne za razvoj, slobodu žene na Balkanu.

Imam tu vatru u očima i snagu u srcu da slobodno biram puteve kojima hodim. Ali jako dobro znam i svoja ograničenja. Jako dobro znam ko podržava moju slobodu, na čemu sam beskrajno zahvalna.

Veličajte svoju slobodu kao što je Francuska poklonila Sjedinjenim Američkim Državama KIP SLOBODE, spomenik u New Yorku, poznat pod nazivom „Sloboda osvetljava svet“ Liberty Enlightening the World. Kako je moćno što SLOBODA ima svoj spomenik, kao što i mi sopstvenim sjajem osvetljavamo naš svet!

S ljubavlju,

Anima Mundi

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

IZAŠAO JE MARTOVSKI BROJ E-MAGAZINA RYL

AUTENTIČAN STAV I GLAS