in

NEW INSPIRATION & NEW VIBRATION

PIŠE: ANIMA MUNDI

Volim crvenu zemlju. Osetim je nekako drugačije. Ima finu, nežnu notu u kojoj vidim snagu zemlje koja je posebna. Maroko je zemlja u kojoj sam trenutno i pišem ovaj uvodnik. Zemlja koja je specifična i jedinstvena po Berberima, prastanovnicima Severne Afrike. Sviđa mi se taj narod, nekako je autentičan, jak, tamnoput, obrazovan. Svaki junak kojeg sam do sada upoznala kao da je iz nekog filma izašao. Maroko je bajkovit na svoj način, pun orijentalnih mirisa i intenzivnih boja. Inspiriše i motiviše. Ova zemlja je okrenuta ka moru Sredozemnom i okeanu Atlantskom i leži pored dugačkog lanca Atlasa. Ovo je druga dimenzija kojoj se lako prepustite.

Januar je 2020. godine u koju sam ušla pod drugim nebom i suncem.

Iza mene je 12 meseci intenzivnog putovanja i oživljavanja sebe u svakom smislu. Ispred mene je 12 novih meseci novih belih papira koje treba ispisati, obojiti, začiniti novim sadržajem. Život je prebogat tako da ga moramo iskreirati na najlepši način.

Tema ovog januarskog izdanja nosi naziv „Nova vibracija i nova isnpiracija“.

NEW VIBRATION & NEW INSPIRATION

Gde pronaći novu vibraciju i inspiraciju? Neko je traži u knjigama, filmovima, novim ljubavima, muzici, u sebi, a ja nekako uspešno u novim putovanjima. Ne znam da li je toliko do cilja (neke destinacije) ili do samog puta. Pokret je taj koji me čini živom, budnom fizički i mentalno, a nove zemlje donose onu vrstu adrenalina koji je inspirišući. Pokreću me novi ljudi, kulture, nova neba i lepote sveta koje mogu da prepoznam u sebi.

Januar je mesec savršen za postavljanje novih ciljeva upravo kroz te nove vibracije koje su svuda oko nas. Treba se samo „nakačiti na pravu“, onu koja je naša i dalje ploviti životnim prostranstvom. Malim koracima do malih ciljeva, a velikim i značajnim za naše postojanje.

Volela bih da ove godine sredim stan po svojoj meri i da se praktično bavim enterijerom, da konačno posetim Bejrut, Bagdad, Lisabon, Kambodžu, Mongoliju. Da pišem, fotografišem, beležim, upoznajem, istražujem, publikujem, putujem. Lepota je u nama i svo bogatstvo ovoga sveta nosimo upravo baš mi. Samo je pitanje da li ćemo ga osvestiti, prepoznati, ko će nas dotaći i inspirisati da to vidimo i prepoznamo u sebi.

Budite otvoreni prema svetu i svet će se otvoriti prema vama. Videćete koliko je važna i velika ta lakoća postojanja. Želim vam da iskreno budete snaga koja će pokrenuti i druge svojim ličnim primerom. Jer ako možete vi, mogu i ja, ako mogu ja, možete i vi. Ahhhh da, još se budim I dišem marokanski vazduh, šetam Marakešom, Rabatom, Ezauirom, Kazablankom i Medinom. I shvatam i znam koliko je važno da znam odakle sam i sa kog izvora sam potekla, a sa kakvom lakoćom dišem vazduhe sveta.

„Maroko je kao stablo čije korenje leži u Africi, ali lišće mu udiše evropski vazduh” rekao je marokanski kralj Hasan II, otac sadašnjeg vladara Maroka, kralja Mohammeda VI, koji je 1980. godine odlučio da sagradi džamiju kojom će se Kazablanka ponositi i koja će impresionirati posetioce iz celog sveta.

Pronađite vibraciju za novu inspiraciju i oduševite svet i sebe.

ŠTA MISLITE?

JANUAR 2020: IZAŠAO JE NOVI BROJ E-MAGAZINA RYL

FOKUSIRANA NA CILJ