in

MOMENT OF BLISS

PIŠE: MAJA MILIĆEVIĆ, OSNIVAČ HOLISTIČKE AKADEMIJE MAYA, AUTOR KNJIGE „JEDAN DAN, JEDAN ŽIVOT“, KREATOR NOVOG BRENDA „BLISS&PEACE“
FOTOGRAFIJE: UNSPLASH.COM

POSVETITE SE SEBI

Vreme u kome živimo dovodi do toga da smo konstantno zatrpani obavezama i ne uspevamo da se posvetimo sebi, a to je najbitnije, kako bi­smo i drugima mogli da budemo doprinos. Sa tom idejom kreiran je blagotvorni Moment of Bli­ss, koji se sastoji od jastuka sa lavandom, ete­ričnog ulja, kombinacije poludragog kamenja i višekratnih tufera od organskog pamuka.

Na koji način deluje Moment of Bliss?

Ovaj božanstveni set podstaći će vas da probu­dite sopstvenu energiju koja će vas pokrenuti napred. Ispuniće vas mirom i “nahraniti” svaku ćeliju vašeg bića, poboljšati vam koncentraciju i kreativnost. Zato odvojite nekoliko minuta u toku dana samo za sebe, usmerite svoju pažnju ka unutra, regenerišite se i vratite se svom izvoru.

ZA POTPUNO OPUŠTANJE I RELAKSACIJU

Ručno pravljeni jastuku punjen je lavandom gajenom na domaćim poljima, jer ona balansira i umiruje duh, um i telo. Osim toga, napravljen je od pamučnog pliša zato što mekoća i nežnost tog materijala izazivaju osećaj ušuškanosti i si­gurnosti.

Eterično ulje čini esenciju života, mirisa, in­formacija, uzdizanja i ozdravljenja. Sačinjeno je od ekološki gajenog bosiljka, matičnjaka, la­vande, kamilice i komorača, 100% je čisto, ne­razblaženo i savršeno za blagostanje čitavog organizma. Bosiljak podiže raspoloženje, ma­tičnjak deluje protiv depresije, a lavanda ima umirujuća svojstva. Pored toga što ublažava zapaljenske procese, kamilica može pomoći da lakše zaspite i poboljšava psihičko stanje, dok komorač pozitivno utiče na organe za varenje, snižava krvni pritisak i opušta nervni sistem.

Poludrago kamenje čisti telo od negativne energije i puni nas novom, zdravom energijom i vitalnošću.

Karmeol je sunčev kamen uzemljenja, ravnote­že i hrabrosti, napretka i karijere. Prepun je vi­talne sile koja pokreće. Odličan je za donje ča­kre i imunitet. Štiti od raznih negativnih uticaja. Rozenkvarc ili ružin kvarc je nežan, a toli­ko moćan. U kombinaciji sa ametistom de­luje isceljujuće. To je kamen mira i ljubavi. On pravi balans između donjih i gornjih ča­kri, a nekada davno ljudi su ga stavljali pod jastuk, kako bi sačuvali mladost i lepotu. Ametist budi i pojačava intuiciju, unosi mir i ja­snoću, smanjuje napetost, stres, tugu i depresi­ju. Ima ulogu i u meditaciji. Poznat je kao kamen duše, iscelitelj psihe i emocija. Zato je dobro dr­žati ga u prostoru gde boravimo, kao i u spavaćoj sobi, jer doprinosi boljem snu.

Sodalit je kamen znanja, mudrosti i logike, daje viziju, komunikaciju i mentalnu bistrinu. Veoma je moćan. Gradi most između misli i osećanja i otklanja iluzije. Inspiraciju pretvara u realnost, pa ga zovu i kamenenom materijalnog bo­gatstva. Njegove lekovite energije čiste auru.

KAKO SE KORISTI JASTUK?

Lezite i na predeo između obrva (na šestu čakru) postavite odabrani kamen ili tufer sa 8 kapi ete­ričnog ulja. Zatvorite oči, stavite jastučić i dišite smireno. Važno je da izdisaj traje duže od udi­saja. Bez žurbe, jer ovo je vreme samo za vas. Ukoliko vam to prija, pustite neku opuštajuću ambijentalnu muziku. Osetile li želju da zaspite i vreme vam to dozvoljava, prepustite se. Dubok odmor je najvažniji i delovaće veoma lekovito.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

ŽIVOT U RAJU

SAMO SE JEDNOM ŽIVI