in

MI SMO PRIRODA!

stefanradovic1PIŠE: STEFAN RADOVIĆ, LIFE COACH, MOTIVACIONI GOVORNIK
FOTO: UROŠ RADOVANOVIĆ; PIXABAY.COM

Pitanje koje se postavljalo vekovima je smisao čovečjeg postojanja. Svi smo rođeni sa opštom svrhom. Da inspirišemo. Neko će inspirisati svojim umetničkim delom, neko svojim glasom, uspehom na poslu, porodičnim odonosima, dok će neko inspirisati samim svojim životom.

Rođeni smo da budemo autentični i 100% svoji. Naša misija je da uživamo u savršenoj kreaciji zvanoj život. Dato nam je telo i čula, koji će nam olakšati da opažamo svet oko nas. Mi smo moćna bića, koja su došla na ovaj svet sa određenom svrhom. Ukoliko ne iskoristite taj dar do maksimuma, ili ga nikada ne otkrijete, svet će izgubiti nešto što nikada više neće imati ponovo. Dakle, svako od nas treba da slavi dva najvažnija dana u svom životu. Prvi, kada smo se rodili, a drugi, kada smo otkrili zašto smo se rodili. Većina postavlja pitanje:

KAKO DA OTKRIJEM KOJA JE SVRHA MOG ROĐENJA?

Odgovor na to pitanje krije se u nama. Vraćajući se sebi, počinjemo opažati svet oko nas, Prvo što osvestimo je priroda. Vraćajući se prirodi, počinjemo je osećati i uspostavljati duhovni kontakt sa njom. Kada to uradimo, možemo reći da smo započeli proces harmonizacije. Boravak u prirodi je najbolji način da uspostavite duhovni kontakt sa prirodom. Meditacija i vizualizacija nam pomažu da se povežemo sa 4 elementa prirode: Vodom, Zemljom, Vatrom i Vazduhom. Podeliću sa vama neke od vizualizacija i meditacija za povezivanje ova 4 elementa:

-Voda-

Voda spira teške emocije i odnosi ih. Kada se nađete blizu reke, jezera ili mora nađite vreme da se osamite. Ukoliko ste pored reke, slušajte žuborenje i gledajte rečni tok. Zamislite kako ta reka odnosi sve vaše brige, negativne misli i ispira sav stres i nervozu iz vas.

Ukoliko se nalazite pored mora, sedite, zatvorite oči i slušajte talase. Zamislite kako plutate po površini Vode, ili zaista uđite u more i plutajte. Neka ta Voda sa vašeg tela spere sve negativne emocije i neka otkloni sve vrste boli.

-Zemlja-

Pronađite mirno mesto u prirodi koje volite. Lezite na Zemlju, na stomak, ispružite se. Potpuno se opustite i dišite duboko, onda vizualizujte kako dajete Zemlji sve ono što vas muči, sve probleme i loše navike. Izbacite to smeće iz sebe i posadite duboko u Zemlju. Zemlja će to sa radošću primiti i pretvoriti u plodove. Posle nekog vremena od razgovora sa Zemljom, otkopajte malu rupu, prislonite uvo i oslušnite šta vam govori Majka Zemlja. Odgovor ćete čuti samo ako ste utišali svoje misli.

Otkriću vam još jednu meditaciju za povezivanje sa zemljom preko stabla drveta i njegovog korenja. Ovu meditaciju bi trebalo izvoditi u prirodi, uz stablo drveta, jer tada je bolji protok energije, nego bez njega. Dakle, prislonite svoja leđa uz stablo drveta ili zamislite da ste prislonili leđa. Vizualizirajte kako vam se kičmeni stub pretvara u korenje koje raste. Ono raste duboko u zemlju i vi delite energiju s njom. Zamislite protok pozitivne energije kroz vaše telo. Ispreplićite svoje korenje sa korenjem sa stablom kraj kojeg se nalazite. Delite međusobnu energiju. Osetite da se povezujete sa prirodom i Majkom Zemljom.

-Vatra-

Zapalite vatru. Sedite pored nje, posmatrajte je i slušajte. Koncentrišite se na plamen. Zamislite kako plamti u vama. Vizualizujte kako čisti i sagoreva sve vaše strahove i boli.

Uzmite parče papira, napišite sve što vas muči i što biste želeli da izbacite iz sebe. Kada to zapišete, uzmite i spalite taj papir. Neka Vatra odnese sve ono čega se želite osloboditi. Vatra čisti blokade i stvara novi protok energije. Daje vam novu energiju, sposobnost da preobratitie, pretvorite i oslobodite se svega što vam ne služi. Usudite se da pretvorite svoje strahove u snagu.

-Vazduh-

Nađite neko mesto gde duva vetar. Pronađite mir, osamite se i opustite se. Dišite duboko. Udahnite vetar. Zamislite kako vetar prolazi kroz vas, kroz vašu glavu i celo telo. Na taj način, otlonićete sve vaše negativne misli i sve što vas opterećuje. Vetar čisti vaš Um i podiže svest na viši nivo.

Povezivanjem sa ova četiri elementa, počećete polako da osećate prirodu. Kada osetite prirodu i sve što vam govore Voda, Vazduh, Vatra i Zemlja, ostvarićete duhovni kontakt sa prirodom i svaka vaša odluka će biti u skladu sa prirodom.

Mi smo trava koju osećamo pod nogama, kiša na našim dlanovima, lišće koje pada po našim ramenima, vetar koji se igra sa našom kosom, sunce obasjava naše lice, zemlja pod našim nogama. Mi smo priroda!

ŠTA MISLITE?

102 Poena
Upvote Downvote

MOJA ČUDESNA AFRIKA

PRIRODNO DISANJE