in

KREATORI NOVOG SVETA

PIŠE: BRANKA PETRIĆ SIMIĆ

Novi svet će biti skladno društvo Slobodnih Svesnih Bića koja znaju da smo svi mi, kao ner­askidivi deo kosmosa, međusobno povezani i da svako od nas svojim ponašanjem utiče i na pos­tojanje drugih i učestvuje u kreiranju tog Sveta.

Da bi kao Pojedinke i Pojedinci kreirali društvo Novog sveta, prvo treba da kreiramo Sebe tako što ćemo osvestiti svoje Biće. Osnovni korak na tom našem putu osvešćivanja je shvatanje ključne istine da svako od nas ima mogućnost izbora. Ako svesno udahnete i izdahnete, primetićete da između udisaja i izdisaja postoji nevidljivi, magični prostor u kojem postoji baš taj važan trenutak u kojem imamo moć da napravi­mo izbor. Taj trenutak traje delić sekunde, a kada ga osvestimo, može da traje i duže – čak toliko dugo da imamo osećaj da se zaustavilo vreme zato da bismo mi mogli da “stanemo na loptu”, razmislimo i svesno izaberemo šta ćemo. Kao što ja sada biram da pišem ovaj tekst, a vi birate da ga čitate, tako u svakom trenutku svog po­stojanja imamo izbor da odlučimo: o čemu ćemo misliti, kako ćemo se osećati, kakav stav ćemo zauzeti i, na kraju, šta ćemo uraditi.

Prvi važan izbor koji mi, kao Svesna bića, kre­atori društva Novog sveta treba da napravimo je da uspostavimo osnovni red u svom životu, preuzimajući sodgovornost za svoje Fizičko telo koje treba da bude hram naše duše. Jednostav­no rečeno, treba da vodimo računa o svom zdra­vlju tako što biramo da jedemo svežu, zdravu hranu i divne plodove zemlje, svesni da je hrana gradivni element svake naše ćelije. Da budemo fizički aktivni zato što kretanje održava motor naše Savršene mašine. Da svaki dan provodi­mo dovoljno vremena napolju da bismo upijali sunčevu svetlost i udisali svež vazduh. I da, na kraju, svom jedinom telu obezbedimo adekvatan odmor tako što svakog dana dovoljno spavamo. Uvodeći ove osnovne, jednostavne aktivnosti, primenjujući ih u kontinuitetu kao svakodnevne rituale, disciplinovano i dosledno, obezbeđujemo dovoljno goriva svom telu da dela i umu da misli.

O čemu će um Svesnog bića misliti zavisi od toga čime će ga ono hraniti. Kojim sadržajima ćemo ispuniti svaki trenutak našeg postojanja zavisi od toga da li svesno razmišljamo o nje­mu. Kvalitetno investirano vreme je ono koje je posvećeno učenju i samousavršavanju. Bića Novog sveta svakodnevno čitaju i edukuju se jer su svesna da na taj način proširuju svoje vidike, bolje razumeju život, sebe i druge, uviđaju više prilika. Polako, ali sigurno u njima se aktivira dublji nivo svesti i počinju da primećuju da su slučajne podudarnosti u stvari magija sinhroni­citeta koju sami stvaramo i koja, ako je pratimo kao znakove pored puta, može biti odličan vodič našeg života.

Osnažena vitalnošću tela i svežinom duha, Sve­sna bića imaju pozitivan pristup životu i ljudima. Biraju da zauzmu realistično optimističan stav u životu i da probleme vide kao izazove koji su rešivi. Sa takvim konsturuktivnim stavom, veruju da postoje stvari koje svaki pojedinac može učin­iti da bi napravio razliku. Zato što nismo ovde samo da bismo učestvovali. Tu smo da preuz­memo stvar u svoje ruke i učinimo sve ono što je do nas. Stalnim, posvećenim davanjem “sve od sebe” ubiramo plodove svog truda i gradimo čvrstu veru u svoje sposobnosti. Naoružana tim zdravim samopouzdanjem i stavom sa pet zvezdica, Svesna bića postaju hrabra i fleksibilna. Lako se prilagođavaju novim okolnostima, čvrsto rešena da će izaći na kraj sa svim izazovima koje Olimpijada života pred njih po­stavi.

Takvi ljudi su kreatori Novog sveta. To su Titani koji isijavaju svoju unu­trašnju snagu i svetlost i, kao svetionik koji sija u mraku, pokazuju pravi put. Nesebično dele sva svoja znanja i iskustva skupljena usput. Stvari sa­gledavaju šire od ličnog interesa i povezuju se sa drugima jer veruju da svi mi, kao zdrava grupa svesnih pojedinaca, možemo promeniti Svet. Zajedno stvaraju čvrste sinergetske veze i pomeraju stvari napred, kako u svom živ­otu, tako i u životima drugih ljudi, jer smo svi mi međusobno povezani. Na taj način žive u skladu sa zakonima Univerzuma i neizbežno, kao gravitaciona sila, privlače povoljne okolnosti u svoj život.

Kreatori Novog sveta su nezaustavljivi Ratnici svetlosti koji odabranim ma­lim koracima u svojoj svakodnevici zajedno dostižu džinovske skokove na avanturističkom putovanju kroz savremeno doba.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

GUMENA DUŠA – IZLOŽBA EKSKLUZIVNIH UNIKATNIH MASKI IZ LIMITIRANE SERIJE PAULA RUIZA

JA, NARCIS