in

HEDERA VITA SAPUNI

U proizvodnji sapuna, vodili smo se politikom da ljudi kupuju sapune najviše zbog njihovih pri­rodnih sastojaka, kao i zbog njihovog privlačnog izgleda. Prirodni sapuni ne sadrže štetne hemi­kalije – a to, između ostalog, znači da ne pene kao toaletni sapuni na koje smo možda navikli. To što ne pene, znači da su nežniji za kožu, jer supstance koje daju penu u kozmetičkim prepa­ratima – sulfati, jako je isušuju. Sapuni su pro­izvedeni hladnim postupkom saponifikacije, pri čemu zadržavaju vrednost aktivnih sastojaka koji su mu dodati i sav glicerin, koji se rastvori tokom procesa saponifikacije, tako da predstav­ljaju ‘’prave glicerinske sapune‘’ za razliku od komercijalnih sapuna, u kojima se glicerin često uklanja i koristi za dalju prodaju. Osim toga, u komercijalne sapune se dodaju hemijski aditivi, koji ne samo da isušuju kožu, nego mogu dove­sti i do iritacija, naročito kod osetljive kože.

Prirodan Hedera Vita sapun u osnovi je mešavi­na masti (biljnog ili životinjskog porekla), vode i kaustične sode. Prilikom izrade prirodnog sapu­na, rastvor sode i vode se na određenoj tempe­raturi meša sa rastopljenim masnoćama. Soda se u sapunu neutralizuje i njegova pH vrednost se snižava – idealno bi bilo do neutralne

Sastojci Hedera Vita prirodnih sapuna su pažlji­vo birani zbog mnogobrojnih dobrobiti za kožu. Idealno čiste, osvežavaju, hrane, štite i negu­ju kožu, potpomažu regeneraciju i usporavaju proces starenja kože. Blagotvorno deluju kod osetljive i problematične kože. Sve to obezbe­đuju hranjiva, hladno ceđena biljna ulja i buteri, koji su osnova sapuna. Kombinacija ulja koja se upotrebljavaju su sastojak koji neguje vašu kožu. Sapuni se obogaćuju lekovitim aroma­tičnim biljkama, etarskim uljima lekovitog bilja, kao i prirodnim lekovitim proizvodima kao što su med, pčelinji vosak, kozje mleko, magareće mleko, soli itd. što sapunima dodatno daje leko­vita i aromaterapijska svojstva.

Sastojci sapuna su za svaki posebno pažljivo kombinovani, tako da su jedinstveni u pogle­du njihove efikasnosti. U svom sastavu, sadrže i etarska ulja lekovitog aromatičnog bilja, koje ima aromaterapijsko i blagotvorno dejstvo na kožu. Poznato je da su prvi zapisi o upotrebi lekovitog bilja pronađeni u ranim egipatskim i azijskim kulturama, a zatim su se znanja pre­nela u Grčku i druge zapadne zemlje staroga veka. Prirodni sapun je kombinacija prirodnih ulja: maslinovog, palminog, kokosovog… uz do­datak esencijalnih ulja, a sve su popularniji i oni sa magarećim mlekom.

Stari narodi su magareće mleko jako cenili. Egi­patska kraljica Kleopatra kupala se u njemu da bi očuvala lepotu svoje kože, a korišćeno je i kao jedna vrsta dezinfekcionog sredstva. Grci su ga smatrali odličnim lekom, a Rimljani luksuznim pićem. Hipokrat ga je preporučivao za razne vr­ste bolesti, kao i za trovanja i rane. On je zabe­ležio i recept za jedan od prvih tretmana protiv akni i rozacee. Činjenica da je ovo mleko toliko slično ljudskom, veoma je značajna, jer svojim sastavom ne izaziva nikakve alergije. Magareće mleko ima revitalizujuće dejstvo i mnogostruke koristi za ceo organizam. Veoma je efikasno u otklanjanju problema na koži. Sadrži veliku kon­centraciju vitamina.

Mineralne soli u magarećem mleku omoguća­vaju koži da bude čista. Oslobađaju kožu mr­tvih ćelija i tako ostavljaju prostor ćelijama koje žive na površini kože. Mleko takođe uslovljava rast ćelija, ono sadrži znatnu količinu lipida, koji obezbeđuju ishranjenost kože. Esencijalne ma­sne kiseline, kao što su omega 6, pomažu koži da bolje upije vitamine, a pored toga omoguća­vaju koži da postane elastična i obezbeđuju pre­venciju za bolesti kože.

Hedera Vita sapuni su potpuno prirodni, što znači da ne sadrže veštačke konzervanse, boje i mirise. Urađeni su profesionalno i kvalitetno. Sastoje se od hladno ceđenih ulja i ručno su ra­đeni, u malim serijama, s utisnutim logom He­dera Vita firme.

Redovnim korišćenjem prirodnih Hedera Vita sapuna doprinosi se očuvanju zdravlja kože na prirodan i zdrav način.

Izaberite sapune za vašu kožu!

www.hederavita.com

hederavita@gmail.com

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

PUT DO SREĆE PREKO DUGE

DISTANT SHORES: AN ENQUIRY