in

ORHIDEJA – „MIRIS“ SOFISTICIRANOSTI I OTMENOSTI

PIŠE: OLGICA SAMOILOVIĆ

www.hederavita.com

hederavita@gmail.com

Zašto orhideja? I zašto egzotična?

Odgovor je vrlo jednostavan. Od davnina, ona se smatra simbolom ljubavi, lepote, snage i luk­suza. Prema feng šui učenju, orhideja privlači pozitivnu energiju i radost u život onih koji je poseduju.

Prva tropska orhideja je u Evropu doneta sa Ba­hama. Proširenje ovog cveta u Evropi se susrelo sa brojnim preprekama sve do 19. veka, kada je u Engleskoj izgrađen veliki broj staklenika. Kako još nisu bili dovoljno poznati osnovni zahtevi za uzgajanje ovog cveta, veliki broj importovanih orhideja je uvenuo, a oni komadi koji su opsta­li, prodavani su po enormno visokim cenama. Masovno uzgajanje orhideje je počelo tek u 20. veku, zahvaljujući sterilnom oplođavanju i klon­iranju u laboratorijskim uslovima.

Smatralo se da su se orhideje koristile za pov­ećanje plodnosti i lečenje bolesti. U 17. veku, Parkinson, kraljev vrtlar, u svom „Theatrum bo­tanicum“, navodi da orhideje podstiču seksual­nost i pojačavaju želju. Prema pričama, i veštice su koristile korenje orhideja kako bi pripremale ljubavne napitke.

U mnogim civilizacijama, orhideje su bile ko­rišćene za lečenje artritisa, glavobolje, tempera­ture, promena na koži, upala i ostalih bolesti.

Ulja orhideja kao ekstrakti se već dugo vremena koriste u kozmetičkoj industriji za proizvode koji hidratantno deluju na kožu i poboljšavaju njen metabolizam, pa tako i Hedera Vita kolekcija sa ovim dragocenim uljem orhideje neguje, hidri­ra i čini kožu savršeno mekom, baršunastom i mirisnom.

Zahvaljujući svom predivnom mirisu, orhide­ja je veoma često i jedan od bitnih sastojaka parfema i kozmetičkih proizvoda. Njen miris nosi neku vrstu specifičnosti u sebi i upotrebom kozmetičkih proizvoda sa mirisom orhideje do­bijate ne samo kompletnu negu za vaše telo, već i vrstu autentičnosti.

U Hedera Vita setu Orhideja nalazi se krema za ruke, gel za tuširanje, sprej za telo, mleko za telo, sapun, držač za sapun i peškir, a može i da se kupuje pojedinačno.

Proizvodi iz kolekcije Orhideja namenjeni su ot­menim osobama, koje eleganciju i jednostav­nost podrazumevaju u svom životnom stilu.

Luksuzan i bogat sastav ovih proizvoda pruža neponovljiv osećaj svežine i mekoće, a sofistici­ran miris koji ova kolekcija ima u sebi je opojan i upečatljiv i nikog ne ostavlja ravnodušnim.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

LIRSKA APSTRAKCIJA U PARISKOM ATELJEU

ZVIJEZDA JE ROÐENA – DA UPRAVO VI, VAMA SE OBRAĆAM