in

GORE, GDE PRIPADAMO

PIŠE: MILICA CINCAR-POPOVIĆ

NOVA KNJIGA PRIČA MILICE CINCAR-POPOVIĆ “GORE, GDE PRIPADAMO” UPRAVO JE OBJAVLJENA U IZDANJU UDŽENJA MEDIASFERA.

Iz predgovora autora:

Tri priče koje su sabrane u ovoj knjižici moje su verzije poznatih legendi koje su suštinski formirale odnos prema postojanju i sistem vrednosti kako moj, tako valjda i drugih koji su sazrevali uz rokenrol, i još mnogih drugih. Napisala sam ih tako da budu po meri odraslog a ne deteta i tako da istaknem duhovnu poruku koju sam u njima čula. Ako su nekad davno ove storije doprle do vas da bi vas povezle šarenim vozićem punim slatkiša, u mojoj verziji ćete se voziti u vagon-restoranu Orijent ekspresa, uz čašu penušavog vina. Bar se nadam.

Sve tri priče rođene su u okviru mojih većih literarnih zahvata i u njima objavljene, ali ovde su izdvojene, svaka za sebe, sa svojom jasnom porukom, da bi glasno iskazale moje „vjeruju“. Ko zna, možda će mi život doneti uvide koji će zahtevati da im se pridruži još neka legenda. Možda i neće. Ja to ne znam, jer unapred se ne može znati. Za sada, putujte sa mnom dovde dokle stigoh, uvis, gore, ka mestu gde pripdamo, uz Legendu o Svetom gralu i vitezovima Okruglog stola, Priču o povratku bludnog sina i Legendu o Psihi i Erosu.

Knjiga „Gore, gde pripadamo“ je zajednički projekat dobrih prijateljica i vrhunskih profesionalki – urednice Gordane Jočić; autorke ilustracija; slikarke Snežane Pešić Rančić; autorke naslovne fotografije, umetničkog fotografa Marije Ćalić; autorke unutrašnjeg dizajna i vlasnice štampaije 3D+, Anke Srećković.

Knjiga formata B6 sadrži 214 strana i štampana je na recikliranom papiru.

Milica Cincar-Popović

Srpska književnica, pripovedač (storyteller), prevodilac, urednik. Do 2014. godine objavljivala pod imenom Milica Krković.

Odrasla je kao jedinica u velikoj porodici intelektualaca. Još kao student zainteresovala se za hermetičku filozofiju i ranohrišćansku misao, objavljuje tekstove na srpskom i engleskom jeziku na ove teme, zahavljujući čemu je postala prvi srpski autor čiji je tekst uvršćen u katalog naveće hermetičke biblioteke na svetu Bibliotheca philosophica hermetica iz Amsterdama, pod imenom Milica Krković.

Njen roman Mala knjiga o početku preveden je na engleski i objavljen u Njujorku 2009. godine. Roman „Kako ugristi vampira“ Milice Cincar-Popović („Metaphysica“, Beograd, 2014) nastao je upravo iz njenog proučavanja hermetizma i slobodnog zidarstva.

Usmenim pripovedanjem počela je da se bavi 2010. godine, najpre u tadašnjem beogradskom kafeu-knjižari „Everest“, a potom, sa književnicom Zoricom Kuburovič, u knjižari-kafeu „Delfi. Godine 2013, Milica je osnovala BG Storytelling Club „Reč i glas“ koji vodi i organzuje zajedno sa književnicom Tamarom Lujak. Kolumnista je portala MediaSfera.rs.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

UVODNO SLOVO

KAKO DA VAS OD ŽELJE ZA DIJETOM NE ZABOLI GLAVA