in

GALA KONCEPT – NOVIM OSMEHOM DO BOLJE(G) SEBE

PIŠE: MIA MEDAKOVIĆ
INTERVJU: MIRJANA MILUTINOVIĆ
FOTOGRAFIJE: ANĐELA GROZDANIĆ

DR MIRJANA MILUTINOVIĆ, SPECIJALISTA ORTOPEDIJE VILICE, AKTIVNO SE BAVI ESTETSKOM I ANTI-AGING MEDICINOM. SVOJA ZNANJA JE USAVRŠAVALA U ZEM­LJI I INOSTRANSTVU I UVEK BILA MEĐU PRVIMA KADA SU NOVI MATERIJALI I PRO­CEDURE BILI LANSIRANI. UŽIVA U SLOBODNOM VREMENU KOJE DELI SA SVOJOM PORODICOM, PRIJATELJIMA, ALI I KROZ HOBIJE KOJI JE OPLEMENJUJU: GRN­ČARSTVO I RECITOVANJE STIHOVA. SPORTOVI U KOJIMA REKREATIVNO UŽIVA SU JOGA I GOLF.

IZA SEBE IMA 27 GODINA PREDUZETNIČKOG RADA, OSNIVAČ JE I DIREKTOR ORDI­NACIJE GALA DENT.

KREATORKA JE I G-BEAUTY BY GALA KONCEPT U KOJEM JE SPOJILA SVOJA ZNA­NJA I PRUŽILA NAM JEDINSTVENU PRIRODNU KOZMETIKU ZA ZUBE, USTA I KOŽU.

WWW.G-BEAUTY.RS

UDATA JE I MAJKA PREDIVNE GALE.

Stomatolog si po profesiji, ali i više od toga. Tvoja sfera interesovanja i rada ne svodi se samo na brigu o zubima i srećnijem osmehu, već je tu rad i na estetskoj lepoti i nezi tvo­jih pacijenata. Kako bi opisala Gala koncept – Dent, Beauty, Health?

Poznato je da sam esteta i holističar i da sa mi­nimalno invazivnim pristupom dotičem sva polja kojima se bavim. Osmeh, lice, pa i duh! Prirod­nost i samopouzdanje su krajnji cilj svakog mog rada, a to nije lako postići. Zato sam zahvalna svakom danu, u svakoj godini, koji živim kao estetski stomatolog.

Osmeh i blistavi zubi su uvek u fokusu. Ka­kav je osećaj kada znaš da doprinosiš lepoti žene koja je u 21. veku sve samosvesnija i lepša?

Prelep je osećaj da ste baš vi izabrani od strane neke osobe kojoj ćete ulepšati ili vratiti osmeh na lice. To je misija o kojoj vam pričam i divan je osećaj kada kreirate novi osmeh, a time i novi stil, utirući put novom periodu života te osobe. Svi se slažemo da je osmeh najlepši ukras na nekom. Pitanje je može li ipak taj osmeh da ne­kad ne bude lep iako je tu? Naravno da može! Puno razloga i elemenata čine jedan osmeh le­pim, šarmantnim, neodoljivim i glamuroznim.

Šta za tebe znači lepota?

Za mene je lepota kada je neko u balansu, kada je human i nije ljut na svet oko sebe. To znači da dobro poznajemo sebe, vodimo računa o sebi i drugima. Imamo empatiju. Kako zračimo i da li se sve to vidi u našim očima. Tek nakon toga ide osmeh kao najlepši dar i ukras na nama.

Ko su tvoji klijenti?

Moji klijenti su uglavnom osobe koje žele “više” ­za sebe. Ja to pozdravljam i smatram da čovek sebe treba da nagradi. Neki će sebe nagraditi autom, iako imaju loše zube i biće uvek stisnutih usana, dok će se drugi široko osmehivati. Neki će kupiti 10 satova i pitaće se da li mu uopšte treba novi osmeh. A moji klijenti su obično oni koji imaju sve ovo pa žele i novi osmeh ili osobe koje mogu bez svega ostalog materijalnog, ali prioritet daju osmehu i zdravlju.

Kada si shvatila svoju misiju? Majka, supru­ga, stomatolog – primer si mnogim ženama kako se živi i radi. Koliko te sve to zajedno usrećuje, a ne opterećuje?

Divno je čuti da si primer ili uzor. Zaista sam srećna žena. Nije uvek bilo lako. Došla sam iz unutrašnjosti, snalazila se. Sa pozajmljenim novcem i bez ikog svog u gradu, otvorila sam privat­nu ordinaciju koja već 27 godina uspešno poslu­je. Udala sam se kada sam naišla na čoveka sa kojim sam poželela da provedem preostali deo života i rodim decu. Nakon borbe za potomstvo duge šest godina, dobili smo ćerku Galu koja je danas devojka. Uz sve to, nekad teško i inten­zivno posrtanje, ali i vrlo brzo ustajanje i kretanje dalje u nove akcije, išao je i život. Kada pitaju kako žena uspeva da uskladi profesionalno i pri­vatno, moj odgovor bi bio – nikada u isto vreme. Uvek naizmenično.

Istrajnost, ljubav i vera, kao i krajnji cilj, motiv su za takav uspeh.

Koliko Srpkinje vode računa o svom izgledu i kako dostojanstveno stariti?

Ne mislim da Srpkinje na pravi način vode raču­na o sebi i da koriste adekvatne načine za negu, a to se i vidi na našim licima tokom godina. Kako živimo – tako starimo, zapravo. I to ne zavisi od plastičnog hirurga niti količine botoksa, hijalu­rona ili cirkona u zubima. To isključivo zavisi od naše svakodnevne nege i brige za svoje fizičko i mentalno zdravlje. Mentalno očuvanje zdravlja je vrlo važan element estetike i lepote. Čuvajmo se, negujmo se, pazimo se, mazimo se, volimo se!

Putevi uspeha su vrludavi, nekada mogu i da zavaraju. Kada ti je bilo najteže, a kada si osećala da je put trasiran i da je to staza na kojoj želiš da izgradiš sebe?

Nikada do sada nisam pomislila da je nešto tra­sirano. Sada sa godinama života i iskustva ve­rujem da je isto tako! Da sam u to verovala na početku karijere, ne bih se uzbuđivala oko nekih stvari i situacija. Ipak, dobro je da je mladost baš takva – radoznala, tvrdoglava, nesputana. Najte­že je kada se preforsirate i preuzmete na sebe previše obaveza. Dobar plan i logistika omogu­ćavaju da predvidite puno toga i spremite resur­se za odgovor. Tako se ja ponašam.

Individualan pristup svakom pacijentu smanjuje rizik. Život je spremao izazove i za mene, pa je najveći bio kako ostati svoj i pozitivan kada se radilo o zdravlju! Izašla sam kao pobednik iz te bitke koja me je mnogo naučila.

Januar je, kako da započnemo 2024. godinu vodeći računa o sebi i stavljajući nas na prvo mesto? Kako bi izgledao pregled da dođemo kod tebe?

Radujem se novoj godini. Verujem da će biti bla­gonaklona prema svetu. Svima želim da česti­tam i poželim zdravlja, sreće i uspeha!

Dolazak kod mene treba da izgleda sasvim laga­no. Dovoljno je da sebi poželiš samo najbolje u životu i da želiš da prođeš kroz proces transfor­macije osmeha, a uz potpuni Gala Calm bićete vrlo brzo osoba puna samopouzdanja, šireći na sve strane zadovoljstvo, harmoniju, ljubav i za­hvalnost.

Otkrij nam tvoju formulu uspeha.

Biti zahvalan, istrajan i voleti! Zahvalna sam i na ovom razgovoru sa tobom.

ŠTA MISLITE?

101 Poena
Upvote Downvote

UVEK MOŽE BOLJE

RIMAMA I STIHOVIMA DO CENTRA NAŠIH DUŠA