in

DNEVNIK ANĐEOSKIH PORUKA

PIŠE: MIA MEDAKOVIĆ-TOPALOVIĆ
INTERVJU: BOJAN KLJAJIĆ

FOTOGRAFIJE: IZ PRIVATNE ARHIVE

BOJAN KLJAJIĆ JE SPIRITUALNI UČITELJ I AUTOR ”DNEVNIKA ANĐEOSKIH PORUKA” I ELEKTRONSKE KNJIGE ”MOJ PRVI ANĐEOSKI PRIRUČNIK”.

VIŠE OD PETNAEST GODINA BIO JE NOVINAR I RADIO PREZENTER. RADEĆI NA SVOJOJ PROMENI I KROZ NAJRAZNOVRSNIJA INTE­RESOVANJA KAO ŠTO SU DUHOVNOST, MOTI­VACIJA, EDUKACIJA, MUZIKA, FOTOGRAFIJA, STEKAO JE RAZLIČITA ZNANJA I IDEJE KOJE ŽELI DA PODELI SA DRUGIMA.

SERTIFIKOVANI JE TUMAČ ANĐEOSKIH PO­RUKA, OBUČEN KOD BILJANE BEDRIČIĆ.

EDUKOVAO SE U OBLASTIMA ANĐEOSKIH PO­RUKA (ENERGIJE ANĐELA), NUMEROLOGIJE, KRISTALOTERAPIJE. ODNEDAVNO SE POSVE­TIO UČENJU IZ OBLASTI ASTROLOGIJE KOD IVANE PAVIĆ. NJEGOVO UČENJE NIJE ZAVR­ŠENO JER JE UVEK ŽELJAN NOVIH ZNANJA I ISKUSTAVA.

ŽIVI U GOTHENBURGU, U ŠVEDSKOJ, A PO STRUCI JE FOTOGRAF. DRŽI SEMINARE, MO­TIVACIONA PREDAVANJA I RADIONICE PO ČITAVOJ SRBIJI, ALI I REGIONU I DRUGIM ZE­MLJAMA SVETA.

KAKO SI ODLUČIO DA NAPIŠEŠ E-BOOK I U ČEMU VI­DIŠ PREDNOSTI I MANE ONLAJN KNJIGA?

Elektronska knjiga je nastala pre svega zbog moje ljubavi prema anđelima. Ideja je postojala već duže vreme, a onda se samo ukazala sjajna prilika za njenu realizaciju. Svakodnevno sam od prijatelja, pratilaca na Instagramu, dobijao razna pitanja vezana za anđele (kako zatražiti njihovu pomoć, simbolika anđeoskih brojeva, kojeg ar­hanđela da pozovu itd.), što mi je u neku ruku pomoglo i dalo još veći motiv i vetar u leđa da se usudim i na ovaj korak, tj. da napišem priručnik koji je sada već svima od velike koristi.

Iskreno, zaljubljenik sam u štampane knjige. Imam ih dosta i rado ih kupujem, ali isto tako vo­lim i onlajn knjige. Razlika je samo u tome što štampana verzija ima jedinstven miris koji za mene ima posebnu draž. A što se tiče predno­sti i mana onlajn knjiga, prednost je u tome što živimo u vremenu gde tehnologija dostiže svoj vrhunac razvoja, što danas svako koristi laptop, tablet, i preko njih lako dolazimo do svih sadrža­ja, što se u ovom slučaju odnosi i na onlajn knjige koje su postale sve popularnije, a tek će da budu. Što se tiče mana, volim da kažem da kada držim u svojim rukama štampanu knjigu to nema cenu. Nije važno koju od ove dve verzije ćete izabrati, ja biram onu koja mi je draža srcu, a to i vama preporučujem. Bitno je samo da se čita, a na koji način, to je sporedna stvar, najveći ”zločin” je ne čitati knjige uopšte.

OTKUD ANĐELI KAO IZBOR U TVOM ŽIVOTU?

Anđeli su u moj život ušli u jednom teškom peri­odu. Pomogli su mi da iz tog perioda izađem jači i bolji. Nakon te pobede, odlučio sam da priču o anđelima i anđeoskoj energiji približim svima, da im bude dostupna, da lakše u životu prebrode životne situacije, da iz njih i drugi ljudi izađu jači i bolji, a ne samo ja. Verujem da svako od nas ima mogućnost da primi anđeoski znak, kao i njihovu pomoć, samo je pitanje da li smo otvore­ni prema porukama koje su nam poslate. Često zbog svojih strahova, negativnih uverenja, loših iskustava, šta će drugi reći ili pomisliti, ostajemo zakočeni i zanemarujemo znakove koji se nalaze ispred nas. I upravo ti znakovi koje sam dobio u izazovnom periodu su mi mnogo pomogli. Od tada, pa do dana današnjeg, ne prestajem da im se obraćam, da tražim njihovu pomoć, da pričam o njima, kao i da pomažem drugima kroz njih.

DA LI SI PISAO O NEKOM POSEBNOM ANĐELU ILI…?

Želja mi je bila da na jednom mestu imam sve. U ovom elektronskom priručniku je sve što treba da znate o anđelima i anđeoskoj energiji. Obuhva­tio sam širok spektar tema kao što su prisustvo anđela u našem životu, kako uz pomoć anđela da krenemo u svesno kreiranje našeg veličan­stvenog života, kako komunicirati sa anđelima, značenje brojčanih nizova, koja je razlika između anđela i arhanđela, kako i na koji način koristiti anđeoske karte, kako da prepoznamo koji su to znaci od anđela koje treba da znamo, anđeoske molitve… Sve su ovo teme koje sam obradio u ovom priručniku za koji sam siguran da će služiti svima koji ga budu poručili.

KADA BI MORAO DA IZDVOJIŠ JEDNOG ARHANĐELA, KOJI BI TO BIO?

Volim sve arhanđele, ali najdraži mi je arhanđel Rafael. Ovaj arhanđel vas ohrabruje da komuni­cirate i delite unutrašnju mudrost da biste iscelili misli, reči i kreativnost i trebali biste pozvati ovog arhanđela ako radite u grupi ili želite da razme­njujete znanje i ideje.

Iz perspektive arhanđela Rafaela, svi smo zdravi u duhovnoj sferi. Kada zatražite njegovu pomoć pri isceljenju, često se ozdravljenje dešava vrlo brzo, gotovo istog trena i čudesno, često neo­bjašnjivo. Arhanđel Rafael je arhanđeo blagosta­nja i izobilja, zdravih međuljudskih odnosa. Ja ga zovem doktor Rafael, pošto je on zadužen i za naše zdravlje. Arhanđela Rafaela pozivamo kada je nama potrebno isceljenje, ali ga možemo za­moliti da bude uz nekog nama dragog kome je njegovo isceljujuće prisustvo potrebno.

On će vam takođe pomoći da donesete pravu od­luku, pa ga pitajte za savet kad god ne možete da se odlučite.

Tebi, kao i tvojim čitaocima, poklanjam jednu mo­litvu arhanđelu Rafaelu.

“Dragi arhanđele Rafaele, molim te da mi se pri­družiš i da mi pružiš potrebno zdravlje, sreću, kao i unutrašnju i spoljašnju snagu. Molim te, vodi me i usmeravaj kako bih i sam sebi bio od pomoći.”

KADA BI SADA OTVORIO PORUKU DANA, KOJA BI TO BILA? ILI PORUKA ZA RYL MAGAZIN. ŠTA BI REKLE KARTE?

Draga Mia, za tebe, kao i za tvoje čitaoce, izvukao sam jednu kartu koja nosi poruku vernosti i inte­lekta, poverenja i samospoznaje. Sada je najbit­nije da nam fokus i snaga volje budu na tome da se obavežemo na donošenje bitnih odluka. Da se ne iznenadimo ako neke stvari koje možda u prošlosti nismo bili spremni da kažemo ili nismo želeli da donesemo, sada odlučimo da uradimo.

Nalazimo se u energiji razaranja prepreka. Po­stavljanje granica i jasno izražavanje naših sta­vova. Ova energija će da nas aktivira ukoliko smo u blokadi i ne znamo odakle i kako da krenemo. Siguran sam da je pred svima nama period u kom će nam se sve lepo posložiti i imaćemo re­šenje u svojim rukama. Upravo ta energija će nas usmeriti u pravom smeru.

KO SU ČITAOCI TVOJE KNJIGE?

Ovde ću biti kratak i reći da moj elektronski pri­ručnik čitaju svi. I deca i odrasli. I presrećan sam zbog toga.

GDE JE MOŽEMO KUPITI?

Moja želja je da prenesem svima u ono u šta ve­rujem, što znam i ono što može svima koristiti u shvatanju anđeoske energije i njihovog postoja­nja. Istinski želim da vam ovaj priručnik služi, da iz njega naučite sve o ovim predivnim bićima i da vam dostave božansku ljubav i usmerenja za vaše najuzvišenije dobro. Praktičan je. Detaljan. Sadržaj može da se konzumira u prijatnosti svo­ga doma, svoje kancelarije, u prirodi, u prevozu ili na putovanju.

E-book ”Moj prvi anđeoski priručnik” možete ku­piti preko mog sajta www.kreativnavizija.com, opcija e-book. Ili da mi pišete na e-mail kontakt@kreativnavizija.com

Jednom od tvojih čitalaca želim da poklonim pri­merak priručnika.

TEMA OKTOBARSKOG IZDANJA RYL MAGAZINA NOSI NAZIV „LA MAGIA DELLA VITA“. KAKO TI STVARAŠ SVOJU MAGIJU ŽIVOTA?

Citiraću sjajnog Vejna Dejera, koji je rekao: ”Da bi se čuda i dogodila, neophodno je odstraniti negativne misli i osloboditi se ograničavajućih shvatanja u pogledu nas samih i onoga što nas okružuje.”

Živite svoje snove i raditi ono što volite, bez ob­zira ko će šta da vam kaže i misli. Sanjati, voleti, biti u ovom trenutku i ne skidati osmeh sa lica. E, tako ja stvaram svoju magiju života. Probudite i vi magiju koja se nalazi u vama.

ŠTA MISLITE?

Insta live intervju – Christina Czettl, potpredsednica Međunarodnog kluba žena u Beogradu

AGE OF AQUARIUS