in

ČUDESNA ULJA SVETA

PIŠE: BANE RADOSAVLJEVIĆ

Pomešali smo različite krajeve sveta, upoznali se sa različitim kulturama i školama aromaterapije kako bismo došli do najboljih biljaka i najkvalitet­nijeg ulja – ovo je priča o nama…

Kao neko ko aromaterapiju još uvek istražuje u nadi da neće stići do kraja, kao naturščik i pot­puni zaljubljenik u eterična ulja, njihov svet pos­matram kroz ružičaste naočare, po zasluzi svaka­ko. Eterična ulja doživljavam kao dobru muziku koja se pušta u zavisnosti od raspoloženja… Uz lavandu ide Koen, uz citruse Bitlsi ili Din Martin, dok će nam smilje doneti zvuke nekog dobrog valcera… Sa druge strane, tu je i terapeutsko de­lovanje koje klijenti očekuju u potrazi za rešenji­ma kada su zdravstveni problemi u pitanju i tu se „Natura Oleum“ ističe i bitno razlikuje od mnogih brendova na tržištu.

Ono na čemu insistiramo je iskrenost, tako da sva ulja dolaze direktno iz destilerija širom sve­ta, a biljke moraju biti autohtone, poreklom iz tih zemalja. Srećan sam jer imam sjajne poslovne partnere Khaleda Bahramija i Džareda Vilisa (nije rod sa Brusom, nažalost), koji su za dobrim ul­jima putovali do dalekih zemalja poput Katara, Vijetnama i Šri Lanke… Origano nam stiže iz Turske, narandža iz Grčke, pa sve do tamjana iz Omana i đumbira iz Šri Lanke. Origano je „must have“ antibiotik u kući, lavanda je tu da uspava petogodišnjeg Vuka kako bismo moja Jelena i ja mogli u „čeiri oka“ da uživamo u ulju damijane, recimo…

Pre par dana sam se sa kolegama dotakao teme života generalno, a isto važi i za biljke… Patnja i teški momenti iz kojih izađemo kao pobednici od nas prave bolje i jače ljude. Kao primer naveo bih svoju prvu ljubav i biljku sa kojom se pois­tovećujem „Helichrysum italicum“ smilje… Biljka, korov naviknut na ponekad surovu mediteran­sku klimu, najkvalitetnije ulje daje usred sezone najvećih suša, dok joj za život ne treba ništa do šake prašine i stene na kojoj će se nastaniti.

Svoje uspehe i svoje osmehe dugujem onima koje volim, bez njih nema energije, bez energije nema ciljeva, a bez ciljeva nema pobeda… Voleti jeste pobediti.

I tako iz dana u dan otkriva nam se bilje i mi se ogledamo u njemu.

Samo kvalitetom i znanjem ćemo dopreti do vaših srca, iza kulisa je istina o lepoti i snazi čudesnih ulja koja obogaćuju naše živote.

ŠTA MISLITE?

100 Poena
Upvote Downvote

LEPA PETRA

VETAR I KESTENOVI